De Beste Robotstofzuigers voor Houten Vloeren in 2022

Als je houten vloeren hebt (laminaat, parket, eiken), wat zijn dan de beste robotstofzuigers waar je rekening mee moet houden?

Dit is een vraag die we vaak krijgen voorgeschoteld.

De meeste robotstofzuigers doen goed werk op houten vloeren (tapijten veroorzaken wat meer problemen), maar het is nog steeds goed om te weten welke robotstofzuigers kwalitatief de beste zijn.

De Beste Robotstofzuigers voor Houten Vloeren

Robotstofzuigers zijn altijd het meest geschikt geweest voor hardhouten vloeren omdat kale, gladde oppervlakken gemakkelijker schoon te maken zijn en minder kleine spleten hebben waarin vuil en afval vast komet te zitten. Een robotstofzuiger kan voor veel mensen hulpzaam zijn, omdat ze de stress en de moeite van het schoonmaken wegnemen.

Toch presteert de ene robotstofzuiger op dit vlak beter dan de andere, want de beste robotstofzuigers voor hardhouten vloeren moeten in staat zijn om alles, van dierenharen tot groter vuil, op dit soort oppervlak met gemak op kunnen ruimen.

Onze Aanbevolen Robotstofzuigers voor Houten Vloeren in 2022

Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >


Waarop moet je letten bij het kiezen van de beste robotstofzuiger voor hardhouten vloeren

In het algemeen zijn harde vloeroppervlakken voor een robotstofzuiger gemakkelijker schoon te maken dan tapijten. De meeste moderne robotstofzuigers zijn goed geschikt om hardhouten vloeren schoon te maken zonder schade te veroorzaken. Kenmerken als zachte wielen, instelmogelijkheden voor meerdere oppervlakken, en zachte veegborstels kunnen een robotstofzuiger helpen om hardhouten vloeren beter schoon te krijgen. Het goede nieuws is dat de meeste stofzuigers van gerenommeerde merken deze functies zullen hebben.

Om de beste robotstofzuiger voor je huis te kiezen, moet je rekening houden met het aantal vierkante meter, de grootte van de stofzuiger, de zuigkracht, de schoonmaakstanden, het geluidsniveau en extra handige functies.

Bereik Qua Oppervlakte

Een robotstofzuiger kan grote en kleine ruimtes schoonmaken, maar sommige zullen efficiënter zijn dan andere. Houd bij het kiezen van een robotstofzuiger rekening met de oppervlakte van je huis, vooral als je een groot vloeroppervlak hebt.

Robotstofzuigers hebben een beperkte levensduur van de batterij en een beperkte capaciteit van de stofbak. De meeste stofzuigers kunnen ongeveer 90 minuten werken voor ze opgeladen moeten worden, wat lang genoeg is voor de meeste kleinere huizen of appartementen. Voor grotere vloeroppervlakken zoek je een robotstofzuiger die 100 minuten of langer kan werken op een enkele lading. Dezelfde logica geldt voor het stofreservoir van de stofzuiger: Zoek een grotere capaciteit (liefst meer dan 600 milliliter) voor grotere woningen. Een zelfledigende robotstofzuiger is ook handig, zodat de stofzuiger zichzelf kan legen en zijn werk kan voortzetten.

Voor kleinere huizen heb je misschien geen lange levensduur van de batterij of een grote capaciteit van de stofbak nodig, zodat je voor een budgetvriendelijker model kunt kiezen.

Afmetingen

De meeste robotstofzuigers zien eruit als een grote frisbee, die ruwweg 13 of 14 centimeter in diameter en 3 tot 4 centimeter hoog is. Door deze relatief kleine afmetingen hebben robotstofzuigers meestal een kleine capaciteit stofbak, meestal rond de 500 milliliter.

Als je veel krappe ruimtes of lage meubels in je huis hebt, zoek dan een kleine en/of laag-profiel stofzuiger. Kleinere robotstofzuigers zijn meestal wendbaarder en blijven minder snel tussen twee meubelstukken vastzitten. Een laag profiel robotstofzuiger kan ook onder lage meubels schoonmaken.

Grotere robotstofzuigers zijn misschien iets lomper dan hun compacte soortgenoten, maar ze kunnen de ruimte hebben voor een grotere motor of een grotere stofbak, aanmerkelijk beter voor grotere huizen

Zuigkracht

Harde vloeren zijn voor een robotstofzuiger gemakkelijker aan te pakken dan tapijt, dat vol zit haren en vuil. De duurdere robotstofzuigers voor hardhouten vloeren hebben de zuigkracht om het alledaagse vuil op te vangen. De meeste modellen hebben ook een veegborstel om afval naar het zuigpad te trekken en ervoor te zorgen dat de stofzuiger geen vuil verstrooit.

De zuigkracht van een robotstofzuiger wordt gemeten in Pascal drukeenheden (PA) en kan variëren van 1000 tot 4000 PA. Hoewel sommige merken dit als verkoopargument gebruiken, is het geen groot probleem voor het stofzuigen van hardhouten vloeren – beide uiteinden van het spectrum moeten voldoende zuigkracht hebben om vuil van harde oppervlakken te verwijderen, vooral als ze gepaard gaan met een goed borstelontwerp.

De zuigkracht van een robotstofzuiger zal niet opwegen tegen die van een traditionele grote stofzuiger. Robotstofzuigers hebben een veel kleinere motor. Hun geringere zuigkracht en het feit dat ze plekken kunnen missen maken robotstofzuigers een betere optie voor dagelijks schoonmaakklusjes, niet voor de wekelijkse schoonmaakbeurt.

Reinigingsstanden

Om allerlei schoonmaakklussen aan te kunnen, hebben robotstofzuigers verschillende schoonmaakstanden. Automatische standen zijn het eenvoudigst en laten de robot gewoon zijn ding doen. De “spot” stand zorgt ervoor dat de robot op een plek extra schoonmaakt. Sommige stofzuigers hebben ook Turbo of Stille stand; de eerste versterkt de zuigkracht, terwijl de tweede de zuigkracht vermindert.

Schoonmaakstanden kunnen op de stofzuiger, met een afstandsbediening, of via een app bediend worden, afhankelijk van de mogelijkheden van de robotstofzuiger.

2-in-1– en dweilrobots hebben zowel een droge als een natte reinigingsstand om hardhouten vloeren sprankelend schoon te krijgen.

Navigatie

Speciale navigatiefuncties kunnen een robotstofzuiger efficiënter maken, helemaal in vegelijking met de eerste generatie robotstofzuigers, die met behulp van botsingen door een kamer stuiterden. In plaats daarvan kunnen moderne robotstofzuigers je plattegrond uitlezen en onthouden.

Daarnaast kunnen deze robotstofzuigers zo ingesteld worden dat ze meubels en obstakels in de kamer vermijden. Sommige robotstofzuigers maken ook barrières mogelijk, zodat je ze de opdracht kunt geven een kamer of zelfs een gebied binnen een kamer over te slaan.

Geluidsniveau

Robotstofzuigers zijn stiller dan je slede of steelstofzuiger. Robotstofzuigers werken meestal tussen de 60 en 80 decibel, variërend van het volume van een gewoon gesprek tot het geluid van een normale stofzuiger.

Als je van plan bent de robotstofzuiger te laten schoonmaken als je niet thuis bent, kan geluid je niet echt interesseren. Maar als je veel tijd thuis doorbrengt, zul je misschien een stillere robotstofzuiger moeten overwegen.

Speciale functies

Met alle smart-home producten die tegenwoordig op de markt zijn, is het geen verrassing dat robotstofzuigers boordevol slimme functies bevatten. Slimme robotstofzuigers met WiFi-functionaliteit maken verbinding met een mobiele app, zodat je de bediening direct binnen handbereik hebt. Ze kunnen afstandsbedieningen, no-go zone opties, schoonmaakgeschiedenis, gedetailleerde kaarten, en meer ronen.

Als het legen van je robotstofzuiger als een heel gedoe klinkt, zoek dan naar een zelfledigende optie. Deze robotstofzuigers zijn prijziger, maar ze zijn een goede optie voor wie het stofzuigen echt zo veel mogelijk wil vergeten.

Zoek je een product om hardhouten vloeren van begin tot eind schoon te maken dan is een combi robotstofzuiger en dweil een ideale hulpmiddel. Deze handige machines zuigen vuil op en dweilen dan harde vloeren – zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie