De Beste Robotstofzuiger voor Appartementen in 2022

Als je in een appartement woont, groot of klein, dan kan je jezelf afvragen welke robotstofzuiger de beste koop is. In dit artikel gaan we kijken naar een aantal robotstofzuiger opties die voor kleine en grote appartementen geschikt moeten zijn, wat je budget ook moge zijn.

De Beste Robotstofzuiger voor Appartementen

Een van de grootste voordelen van een robotstofzuiger is het feit dat de robot werk uit handen neemt. De robot kan automatisch je vloer stofzuigen, waardoor je één huishoudelijke klus minder hoeft te doen.

Onze Aanbevolen Robotstofzuigers

Beste Koop
Ook Goed
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba i7
Roomba E5
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ één van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
Beste Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
Roomba i7
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ één van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Ook Goed
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba E5
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.

Beste robotstofzuiger voor appartementen

Appartementen zijn er in verschillende maten, maar veelal bevinden ze zich op één verdieping. Dit is geweldig voor een robotstofzuiger, omdat de stofzuiger het gehele vloeroppervlak kan schoonmaken. Als je niet wilt dat de slaapkamers elke keer worden schoongemaakt doe je gewoon de deur dicht.

Afhankelijk van de grootte van je appartement kan je bepalen naar welk type robotstofzuiger je moet kijken. Een robotstofzuiger met een willekeurig schoonmaakpatroon is prima in kleinere kamers, maar naarmate het vloeroppervlak groter wordt, raakt de accu soms leeg voordat de robotstofzuiger klaar zijn met schoonmaken.

Een robot met betere navigatie en planning houdt de locatie van het laadstation in de gaten. Als de accu opraakt, keert de robot terug naar de plaats waar hij gestopt is om de hele kamer te voltooien.

Type vloer

Bij de aanschaf van een robotstofzuiger moet je rekening houden met het type vloer in je appartement. Het aantal robotstofzuigers dat hardhouten vloeren kan schoonmaken is groter dan wanneer je een robotstofzuiger nodig hebt die ook bijvoorbeeld tapijten kan stofzuigen.

Er is minder zuigkracht nodig voor hardhouten vloeren, dus sommige van de goedkopere robotstofzuigers kunnen dat werk goed uitvoeren als dat is wat je nodig hebt. Met bijvoorbeeld vloerbedekking heb je een stofzuiger nodig die meer zuigkrach en borstels heeft om diep in de vezels schoon te maken.

Geluid

Als je mensen onder je hebt wonen, dan ben je op zoek naar een stofzuiger die niet al te veel lawaai maakt. Over het algemeen maken robotstofzuigers niet al te veel lawaai, maar het mooie van moderne robotstofzuigers is dat je deze kunt plannen om te stofzuigen wanneer de meeste mensen niet thuis zijn.

Beste Goedkoopste Optie

De Eufy 11S kost minder dan €250 maar kan op elk type vloer stofzuiger. Je krijgt een afstandsbediening om de robotstofzuiger in te stellen en om schoon te maken. Je kunt de robot instellen om op een bepaalde tijd schoon te maken en het zal automatisch de vloeren reinigen.

Eufy Robovac 11s Robotstofzuiger Beoordeling

De Robovac 11S kan ongeveer 100 minuten schoonmaken op één accu lading voordat het apparaat terugkeert naar het laadstation. De stofzuiger maakt in een willekeurig patroon schoon en verandert van richting wanneer het een voorwerp of muur tegenkomt.

Deze Eufy robotstofzuiger heeft een scala aan sensoren die het mogelijk maken om deze obstakels te detecteren, zodat de robot niet de hele tijd tegen een muur oprijdt en, nog erger, van de trap afvalt. De Eufy Robovac 11S gebruikt een 3-traps reinigingssysteem.

Wat dat betekent is dat het gebruik maakt van zuiging, een hoofdborstel en brede zijborstels om het vuil van de vloer te halen. Deze robotstofzuiger is aangenaam stil, zodat je zelfs tv kan kijken terwijl de robot zijn ding doet.

De Beste Koop

De Neato Botvac D5 Connected is een goed geprijsde robotstofzuiger die op dit moment via Bol.com verkocht wordt. Er zijn goedkopere robotstofzuigers, maar er zijn er niet veel die je standaard laser-mapping navigatie bieden.

Neato Botvac D5 Connected Robotstofzuiger

De robot kan tot 90 minuten schoonmaken voordat hij moet worden opgeladen. Wanneer het schoonmaakt scant de robotstofzuiger de kamer met een laser, zodat het weet wat de grootte van de kamer is en waar de grote en kleine voorwerpen zich bevinden.

Op deze manier werkt de Neato D5 het meest efficiënte schoonmaakpatroon uit, zodat het bijvoorbeeld elk deel van de kamer rond het meubilair goed schoonmaakt. Als het niet de hele vloer kan schoonmaken voordat de accu op is, keert het apparaat terug naar het laadstation om op te laden en vervolgens terug te keren naar de plaats waar het is gestopt om verder te gaan met schoonmaken.

De Neato Botvac D5 robotstofzuiger kan elk type vloer schoonmaken en het is vooral een goede stofzuiger als je huisdieren hebt en moeite hebt om met het vele haar op dr vloeren. De D-vorm zorgt ervoor dat de robot de randen van de kamer ook kan schoonmaken. De borstels ononder de rechte rand zorgt ervoor dat het reinigingspad zeer breed is.

De Neato D5 kan aangestuurd worden via de Neato app waarmee je de schema’s kunt instellen voor de dagelijkse schoonmaakbeurt. Als de D5 robotstofzuiger ergens vast komt te zitten, kun je deze ook via de app weer terugvinden.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de bestbeste robotstofzuiger voor appartementen, bekijk dan de bovenstaande robotstofzuigerrobotstofzuigers. Er is een scala aan robotstofzuigers en prijzen om te overwegen, maar deze twee springen er echt tussenuit.

Ze zijn allealletwee geschikt voor een enkele etage en verschillende vloertypes. Wij raden de Eufy 11S robotstofzuiger aan als je een goedkopere robotstofzuiger zoekt en de Neato Robovac D5 als je meer wilt uitgeven.


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie