Beste Robotstofzuiger voor Tegels en Plavuizen in 2022

Als je de beste robotstofzuiger zoekt om vuile tegels schoon te maken, ben je hier op het juiste adres.

Robotstofzuiger voor Tegels en Plavuizen

Onze Aanbevolen Robotstofzuiger voor Tegels en Plavuizen in 2022

Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >


Koopgids: Robotstofzuiger voor Tegels en Plavuizen

Zorg dat je deze factoren in gedachten houdt als je de beste robotstofzuiger voor tegels en Plavuizen kiest.

Batterij

Houd rekening met de levensduur van de batterij van je robotstofzuiger. Dit is belangrijk als je grote oppervlakten met tegels moet schoon maken.

Batterij Robotstofzuiger

Je zult een robotstofzuiger willen die lang genoeg werkt om je gehele vloeroppervlak schoon te maken voordat deze weer moet opladen. Anders zal je robotstofzuiger steeds terugkeren naar het oplaadstation voor deze weer verder gaat met schoonmaken.

Hoogte

Je moet ook rekening houden met de #hoogte van je robotstofzuiger. Een van de belangrijkste voordelen van robotstofzuigers is dat ze gebieden kunnen schoonmaken waar traditionele stofzuigers vaak niet kunnen komen.

Maar als je een te hoge robotstofzuiger hebt, zal deze niet in krappe ruimtes of onder meubels kunnen schoonmaken. Of de robot kan tijdens het stofzuigen vast komen te zitten, en je moet het apparaat handmatig bevrijden om verder te kunnen met de schoonmaaksessie.

De meeste robotstofzuigers hebben een hoogte tussen 3 en 3,5 centimeter. Zorg er dus voor dat je de openingen meet, zoals onder banken of kasten.

Zuigkracht

Het is ook belangrijk te bedenken dat robotstofzuigers met kleine motoren werken. Ze hebben dus de neiging minder kracht te geven dan andere stofzuigers.

De meeste robotstofzuigers van hoge kwaliteit hebben echter voldoende kracht om het alledaagse vuil op elke harde vloer op te vangen. Plus, tegels en plavuizen hebben minder zuigkracht nodig in vergelijking met het schoonmaken van tapijten.

De maat voor de zuigkracht van een robotstofzuiger wordt door veel fabrikanten vaak uitgedrukt in Pascal drukeenheden (Pa). Dit is een eenheid van druk die kan variëren van 1000 tot 4000 Pa.

Zuigkracht van een Robotstofzuiger

Navigatie

Bedenk vervolgens dat robotstofzuigers verschillende navigatiemogelijkheden hebben. De keuze van de beste robotstofzuiger voor je tegels hangt af van de hindernissen en de grootte van de ruimte die je wilt schoonmaken.

De meeste modellen gebruiken anti-bots-sensoren om te navigeren tijdens het schoonmaken. Sommige modellen hebben echter slimme sensoren om de beste schoonmaakpatronen voor je tegelvloer in kaart te brengen.

Robotstofzuiger NAvigatie

Eenvoudige robotstofzuigers gebruiken bijvoorbeeld infraroodsensoren om te voorkomen dat ze tegen obstakels botsen en ze veranderen dan van richting. Terwijl de beste robotstofzuigers laserscanners of camera’s hebben om je huis in kaart te brengen.

Alle robotstofzuigers hebben tegenwoordig ingebouwde sensoren voor trappen om te voorkomen dat ze van richels vallen, om schade te voorkomen. Maar sommige hebben ook vuil-sensoren die extra schoonmaakmogelijkheden geven op drukbezochte of vuile plaatsen.

Sommige modellen bieden dus ook de mogelijkheid om een plattegrond van je huis te maken. Deze maken betere navigatie mogelijk in grote ruimtes of verschillende kamers, zo weet het bijvoorbeeld objecten te negeren tijdens het schoonmaken.

Besturing

De meeste robotstofzuigers hebben een automatische schoonmaakstand die je met een druk op een knop of afstandsbediening kunt starten.

Sommige modellen hebben echter ook WiFi- en smartphone mogelijkheden waarmee je met een app op je telefoon het stofzuigen kan beginnen.

Duurdere modellen hebben ook spraakbesturing. Zo kun je je robotstofzuiger bedienen met behulp van slimme luidsprekers zoals Google Home.

Besturing via een App

Geluidsniveau

Houd ten slotte rekening met het geluidsniveau van je robotstofzuiger. Hoewel de meeste robots doorgaans stiller zijn dan traditionele stofzuigers, produceren sommige een fluitend of knarsend geluid tijdens het schoonmaken.

Als je wilt dat je robotstofzuiger je tegels schoonmaakt terwijl je niet in huis bent, is dit minder belangrijk. Het geluidsniveau kan echter hinderlijk zijn als je tv wilt kijken of huisdieren in je huis hebt.

Dus als lawaai je zorgen baart, kies dan voor een model met een geluidsniveau van 55dB of minder. Dit is hetzelfde geluidsniveau als een normaal gesprek.

Plaats een reactie