Beste Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Wie wil het schoonmaken niet automatiseren, vooral het dweilen van de vloeren? Voordat je kiest voor een robotmop, willen we eerste onze aanbevelingen met je delen, want niet alle dweilrobots werken hetzelfde. Robotstofzuiger met dweilfunctie zijn ook nog niet zo geavanceerd als robotstofzuigers. Hoewel ze voortdurend vernieuwd en verbeterd worden, laten zelfs de beste dweilrobots nog veel steken vallen.

Welke Mogelijkheden Zijn Er?

In wezen heb je drie robotmop categorieën op de markt, beoordeeld naar efficiëntie en prijs.

Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Deze optie wordt ook wel twee-in-één robot of Hybride Robotstofzuiger genoemd. Deze multi-taskers zijn niet altijd zo geweldig als het om huishoudelijke apparaten gaat. Het zijn vaak manusjes-van-alles.

De dweilprestaties van deze modellen zijn enigszins beperkt omdat alleen water op een microvezeldoek wordt gesproeid, zonder een goede schrobbende werking. Het lijkt op een eenvoudige beweging met een sproeimop, en is niet effectief voor vlekken op de vloer.

Robotmop

Misschien heb je al een robotstofzuiger of stofzuig je liever met de hand. Wat de reden ook is, als je liever alleen een robot hebt met een natte dweilfunctie, moet je eens kijken naar de iRobot Braava Jet m6.

De Braava Jet m6 maakt de vlekken op de hardhouten vloer een stuk beter schoon. Het hele ontwerp van dit apparaat is gewijd aan één taak, zodat een robotmop al zijn energie kan focussen op het dweilen van je vloer. Deze modellen spuiten gewoonlijk water rechtstreeks op de vloer om vuil en vlekken los te weken, terwijl de vlek vervolgens wordt geschrobt.

Robotstofzuiger + robotmop.

Koop een schoonmaakduo – Dit betekent dat je zowel een robotmop plus een aparte robotstofzuiger krijgt die samenwerken. Wij vinden dit de meest efficiënte, maar ook de duurste optie. Het beste voorbeeld van zo’n dynamisch duo is de iRobot Roomba i7+ samen met de al eerder genoemde Braava Jet m6.

Deze twee apparaten synchroniseren met elkaar, zodat wanneer de stofzuiger klaar is met schoonmaken, de robotmop op pad gaat om gestofzuigde harde vloer schoon te maken. Op dit moment heeft iRobot de markt voor deze combinaties in handen, maar we denken dat andere fabrikanten spoedig met combinaties zullen komen.

Is een Robotstofzuiger met Dweilfunctie het Waard?

Je moet realistisch zijn. Wacht niet tot je vloer ontiegelijk vuil is om dan de robot er op uit te sturen. Ze zullen niet goed schoonmaken of zelfs teruggaan naar het oplaadstation om te ontsnappen.

Het beste is, als je je vloeren eenmaal grondig geveegd of gedweild hebt, om deze robots in staat te stellen om volgens een dagelijks schema te werken. Dat verlengt de tijd die nodig is voor het echt moppen van de vloeren.

Gooi je emmer en dweil niet weg. Voor een goede schoonmaak gaat er niets boven een schrobbeurt met een uitstekende handmop. Robotstofzuigers met dweilfunctie zijn het best voor onderhoud tussen handmatige dweilbeurten in. Ze kunnen het dagelijkse verharen van huisdieren en spetters van eten opvangen.

De meest geavanceerde modellen kunnen bediend worden met een mobiele app of spraakbesturing, en sommige kunnen samenwerken met andere slimme apparaten.

Als je dit type twee-in-één robot zoekt, houd er dan rekening mee dat de techniek niet op gelijke hoogte staat met die van robotstofzuigers, vooral als het gaat om het slim navigeren. Daarnaast zijn de waterreservoirs wat uitdagender omdat de capaciteit beperkt is, zodat grote kamers soms niet altijd helemaal schoongemaakt kunnen worden in één schoonmaakbeurt.

Voor echte “automatisering” tijdens een werkdag zou een hybride robotstofzuiger bijvoorbeeld niet je gehele keuken en woonkamer kunnen schoonmaken. Grotere kamers zullen vaak wat meer werk nodig hebben.

Functies van Hybride Robotstofzuigers

Levensduur van de Batterij

Een batterij van een robotstofzuiger met dweilfunctie moet minimaal 90 minuten meegaan. De meeste modellen gaan tegenwoordig automatisch terug naar het laadstation, zodat je er minder op hoeft te letten.

Sensoren

Je robotstofzuiger moet obstakels kunnen waarnemen zoals muren, tapijten en vloerbedekking. Duurdere modellen kunnen ook de plattegrond in kaart brengen. Veel dweilrobots kunnen het ene vloertype echter niet van het andere onderscheiden, maar ze worden vaak geleverd met een soort virtuele barrière, zodat je met bijvoorbeeld tapijt beklede delen kunt afschermen.

Instellen

Hoe eenvoudiger het is om op te laden, te programmeren, en waterreservoirs te vullen, hoe beter. Als je niet zo’n tech-liefhebber bent, kun je beter afzien van modellen die WiFi en smartphone apps nodig hebben om ze te bedienen.

Apps

Tech-liefhebbers zijn dol op deze functie in de hedendaagse “slimme” dweilen. Als ze beschikbaar zijn, moeten mobiele apps intuïtief zijn, wat betekent dat je geen 5 uur nodig moet hebben om tot het gewenste menu te komen. Zoek naar merken met apps die de meest praktische functies hebben, zoals het inplannen van schoonmaaksessies.

Prestaties

In de praktijk moet je robotstofzuiger met dweilfunctie verschillende harde vloeren schoonmaken zonder deze te beschadigen, terwijl het tegelijkertijd veel vuil opneemt in de microvezeldoek. Als de doek niet vuil is als je klaar bent, is ofwel je vloer al brandschoon, of de mop zelf werkt niet goed genoeg.

Conclusie

Zoals je ziet is een robotmop een goede investering voor niet alleen je vloeren, maar ook in jezelf. Je tijd is kostbaar, dus waarom zou je die besteden aan schoonmaken? Robotstofzuiger met dweilfunctie en andere schoonmaakrobots voor in het huis helpen je meer tijd vrij te maken om met je gezin door te brengen, te ontspannen, aan je hobby’s te besteden, en nog veel meer.

Plaats een reactie