Beste Sledestofzuiger in 2022: Welke Stofzuiger is de Beste Koop?

Sledestofzuigers zijn de beste stofzuigers voor middel tot grote gezinnen. De sledestofzuiger met zak is nog altijd het populairste model in Nederland en Europa, de stofzuigerzak is veelal gemakkelijk te verwijderen en te vervangen zodra deze vol is met stof en vuil.

Sledestofzuigers zonder zak hebben als voordeel dat je geen zakken meer hoeft te kopen, nadeel is dat je de vuilcontainer soms grondig moet schoonmaken. Let bij het kopen van de sledestofzuiger op het energielabel, deze geeft het verbruik en de prestaties van de sledestofzuiger op verschillende vloertypes weer.

Beste Sledestofzuiger

Wat zijn de belangrijkste kenmerken bij het kopen van een sledestofzuiger?

Zak vs. Zakloos

Het eerste waar je naar moet kijken, is het verschil tussen zak en zakloze stofzuiger modellen. Zakloze sledestofzuigers zijn over het algemeen handiger en goedkoper met betrekking tot onderhoud omdat je niet voortdurend stofzuigerzakken hoeft te kopen. Aan de andere kant zijn sledestofzuigers met zak over het algemeen beter voor mensen met allergieën omdat het vuil in de zak blijft en niet als een stofwolk de lucht in schiet wanneer het tijd is om te legen.

Gemak

Een van de positieve aspecten van sledestofzuigers is dat ze goed zijn in het stofzuigen van trappenhuizen. Het is de moeite waard om het gewicht van de stofzuiger die je overweegt te kopen te weten. Het is ook de moeite waard om een ​​stofzuiger met een extra lang snoer te kopen als je veel ruimte moet beslaan tijdens het stofzuigen. Op die manier hoef je niet zo vaak naar een stopcontact te zoeken.

Ontwerp

Grotere zakken of containers zijn handig omdat je de stofzuiger(zak) niet zo vaak hoeft te legen of te vervangen. Het is ook de moeite waard om te kijken of de stofzuiger verschillende accessoires heeft die je nodig hebt: bijv. spleet, borstel, stoffering, enz.

Grootte

Een van voordelen van het gebruik van sledestofzuigers is het compacte ontwerp. Hoewel er dunne en opvouwbare modellen zijn voor rechtopstaande stofzuigers, hebben ze de neiging duurder of niet zo krachtig te zijn als de standaard sledestofzuiger modellen die een vergelijkbare compactheid bieden. Zoek naar een sledestofzuiger welke niet alleen voldoet aan je schoonmaakbehoeften, maar ook past in een toegewezen opslagruimte.

Filtratie

De meeste moderne stofzuigers hebben tegenwoordig een of andere manier van luchtfiltratie. HEPA-filters in stofzuigers zijn bijna standaard geworden.

Bij zakloze stofzuigers zijn er vaak een of twee extra filterlagen die in en uit het compartiment leiden, terwijl stofzuigers met zak deze soms in de zak zelf zitten. Ongeacht de stijl, is het belangrijk om te zoeken naar ten minste een HEPA-niveau filter voor de stofzuiger zelf dat kan helpen bij het verminderen van allergenen in de lucht.

Gebruiksvriendelijkheid

Als het op gebruiksgemak aankomt, kan niets een uitstekende sledestofzuiger in de weg staan. Enkele van de beste instellingen die je tegenwoordig kunt vinden, bevinden zich op het handvat van de stofzuiger slang. Veelal wil je een aan/uit-schakelaar, schakelaar voor instellingen en misschien een verlichting aan/uit.

Het enige grote nadeel van sommige sledestofzuigers is dat de bedieningsknoppen zo gepositioneerd zijn dat je naar beneden moet buigen. Sommige modellen hebben bepaalde bedieningselementen die met de voet kunnen worden aan of uitgeschakeld, hoewel dergelijke toepassingen niet altijd even handig zijn in vergelijking met handvat bediening.

Geluidsniveau

Zoals met elke stofzuiger, kunnen sledestofzuigers best luidruchtig zijn. Zoek naar sledestofzuiger modellen die zichzelf beoordelen als stil, of gebruik maken van zogenaamd “fluister” geluid. Over het algemeen, zoek een stofzuiger die een classificatie “stil” wordt beoordeeld.

Onze Aanbevolen Sledestofzuigers in 2022

Beste Koop

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een stofzuiger met zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren.

Check Prijs op Bol.com >

Populair

De AEG LX9-3-MG is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een erg sterke zuigkracht en beschikt over een HEPA 13-filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert.

Check Prijs op Bol.com >

Beste uit de Test

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren.

Check Prijs op Bol.com >

Sledestofzuiger Koopgids

Als je serieus wilt schoonmaken, denken we dat je een sledestofzuiger moet gebruiken.

Hoewel de meeste Amerikanen de voorkeur geven aan rechtopstaande stofzuigers, zijn sledestofzuigers gemakkelijker op te tillen omdat ze hun gewicht verdelen over een steel en een container. Bovendien zijn ze niet zo omvangrijk en het goede nieuws is dat trappen, hoeken en meubels makkelijk zijn schoon te maken.

De stofzuigers van Miele zijn goed vertegenwoordigd in onze lijst omdat ze stil, krachtig en goed gebouwd zijn. Bosch, Elektrolux en AEG maken een aantal goede en betaalbare stofzuigers, en Dyson is het waard als je een sledestofzuiger zonder zak zoekt.

Maar er zijn nog steeds veel keuzes om te maken, en we zijn hier om te helpen.

Sledestofzuiger Koopgids

Bij het kiezen van de beste sledestofzuigers zijn er veel extra functies die het overwegen waard zijn. Deze omvatten de capaciteit van de stofzuiger(zak), de snoerlengte en de extra meegeleverde hulpstukken. Het herkennen van hulpvolle functies maakt de stofzuiger ervaring een stuk gebruiksvriendelijker.

1. Welke Schoonmaakwerkzaamheden

Zoals bij elk product, moet je bepalen waarvoor je het gaat gebruiken. Heb je een sledestofzuiger nodig dat goed is voor het opzuigen van (huisdier)haar? Of misschien heb je een lichtgewicht en eenvoudige stofzuiger nodig. Bepaal welke functies must-haves zijn en ga vanuit dat standpunt op zoek naar de ideale sledestofzuiger.

2. Zuigkracht

Als het gaat om stofzuigers, is het belangrijk om te weten hoe sterk de zuigkracht / reinigingskracht van de stofzuiger is. Sommige stofzuigers zijn alleen goed voor kale vloeren omdat ze niet de zuigkracht hebben om diep in de tapijten te komen. Andere stofzuigers zijn uitstekend voor het verwijderen van vuil en puin dat diep in tapijten zit omdat ze een sterkere zuigkracht hebben.

3. Capaciteit

De grootte van de vuilcontainer bepaalt hoe vaak deze moet worden geleegd. Hoe groter de container is, welke het vuil en stof verzamelt, hoe minder vaak je gedwongen bent om de stofzuiger te legen.

4. Netsnoer

De stofzuigers op deze lijst zijn allemaal voorzien van een snoer Hoe langer de kabel, hoe gemakkelijker de stofzuiger kan manoeuvreren. Met een kort snoer moet je constant een nieuw stopcontact zoeken. Dit kan tijdrovend en frustrerend zijn.

5. Lengte van de Slang

Veel hulpstukken worden aan het einde van de slang bevestigd, dus het hebben van een langere slang is bijzonder waardevol. Dit is zeker een goede eigenschap voor het stofzuigen van trappen en/of auto’s.

6. Breedte Mondstuk

Hoe breder het mondstuk, hoe groter het schoonmaak-oppervlakte, hoe minder vaak je over de vloer hoeft te bewegen. Merk op dat een grotere breedte van het mondstuk ook meer gewicht met zich meebrengt, dus zorg ervoor dat je niet teveel van de breedte voor andere eigenschappen inruilt.

7. Gewicht

Stofzuigers zijn er in alle soorten, maten en gewichten. Een sledestofzuiger heeft natuurlijk wielen, maar dat betekent niet dat een uur lang 30 kilo rondtrekken plezierig is.

8. Met of zonder zak

Je kunt een afweging maken tussen stofzuigers met en zakloze stofzuigers. Een sledestofzuiger met zak kan in de toekomst meer geld kosten, wanneer de zak vol is moet je deze vervangen met een nieuwe. Zakloze sledestofzuiger hebben een soort van cabine waar het vuil wordt opgeslagen. Deze wordt vuil en moet met regelmaat schoongemaakt worden. Zakloze stofzuigers moeten over het algemeen vaker worden leeggemaakt.

9. Hulpstukken

Hulpstukken zijn een manier om de sledestofzuiger veelzijdiger te maken. Hulpstukken zoals stofferings-, haarverwijderaars- en spleet-hulpmiddelen zijn zeer bruikbaar in het verwijderen van de meest hardnekkige oppervlaktes.

10. Indicator zak / bus vol

Een lampje dat je laat weten wanneer je de zak moet verwisselen of de vuilcontainer moet legen, lijkt misschien niet belangrijk, maar veel sledestofzuigers ondervinden een verminderde zuigkracht wanneer de zak of container de capaciteit heeft bereikt.

Onze Aanbevolen Sledestofzuigers in 2022

Beste Koop

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een stofzuiger met zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren.

Check Prijs op Bol.com >

Populair

De AEG LX9-3-MG is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een erg sterke zuigkracht en beschikt over een HEPA 13-filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert.

Check Prijs op Bol.com >

Beste uit de Test

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren.

Check Prijs op Bol.com >

Plaats een reactie