De Beste Roomba Robotstofzuigers in 2022

Als je je huis altijd netjes en opgeruimd wilt houden dan staat schoonmaken ongetwijfeld bovenaan je lijstje. Maar het doen van alle nodige schoonmaakklussen in het huis is een heel gedoe en een tijdrovende bezigheid.

Beste Roomba Robotstofzuigers
Beste Roomba Robotstofzuigers

Wat denk je van stofzuigen, misschien is dat wel een van je minst favoriete schoonmaakkarweitjes om uit te voeren.

Niemand wil met een zware stofzuiger sjouwen en het risico lopen dat je over het snoer struikelt of dat het ergens achter blijft haken met alle gevolgen van dien – en als je ook nog in een huis met een bovenverdieping en zolder woont, moet je de stofzuiger ook nog de trap op en af slepen.

Niet bepaald een leuke manier om je middag door te brengen, toch?

Het wordt pas echt lastig als je ook nog eens kinderen hebt die een spoor kruimels, zand en vuil door het huis achterlaten of viervoeters die in hun ruiperiode zitten. Dan ontkom je er bijna niet aan om elke dag te stofzuigen om je huis schoon te houden, of je nu wel of geen tijd hebt.

Maar er is een oplossing voor dit probleem – de Roomba! Hiermee kun je je huis schoonhouden en de kostbare tijd die je anders kwijt zou zijn, gebruiken voor andere (leukere) bezigheden.

De Roomba robotstofzuigers zijn weliswaar klein, maar tegenwoordig ook zeer krachtig, waardoor ze al het werk voor je kunnen doen, zodat je andere schoonmaakwerkzaamheden kunt doen – of simpelweg op de bank kunt zitten met een goed boek – in plaats van je tijd aan stofzuigen te besteden.

Klinkt het te mooi om waar te zijn? We leggen hier niet alleen alle feiten op tafel, maar ook de voor- en nadelen van de bekende Roomba’s. Lees gewoon verder, en bekijk zeker ook onze favoriete Roomba’s hieronder.

Onze Aanbevolen Roomba Stofzuigers in 2022

Budget Koop

Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair

De Roomba i7+ Robotstofzuiger leert jouw woning kennen om moeiteloos onverwachte knoeipartijen te stofzuigen, waar en wanneer dan ook.

Beste uit de Test

Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >

Roomba Introductie

Er is geen twijfel over mogelijk, de iRobot Roomba modellen behoren tot de beste en meest duurzame robotstofzuigers op de markt. Toch is het niet eenvoudig om er een te kiezen, omdat er zo veel Roombas worden aangeboden, met verschillende functies en accessoires. De prijzen variëren ook heel erg: van rond de 250 euro tot wel 1000 euro. Het doel van deze gids is om je te helpen bij het kiezen van de Roomba die het beste aan je behoeften voldoet.

Hoe Werkt Een Roomba?

Een Roomba is een kleine computergestuurde stofzuiger in een C-vorm. Hij beweegt zich automatisch door je huis, waarbij hij draaiende borstels gebruikt om vuil en afval op te zuigen terwijl hij over de vloer rijdt.

Beste Roomba Robotstofzuiger Test

Zijborstels vegen het vuil onder de Roomba, terwijl contra-roterende borstels eronder het vuil naar de stofzuiger leiden, die het in een opvangbak zuigt.

Om zich automatisch door je huis te bewegen, gebruikt de Roomba een serie voorgeprogrammeerde instructies en ingebouwde sensoren die voorkomen dat hij tegen muren en meubels botst.

De Roomba heeft een oplaadbare accu die het vermogen en de zuigkracht levert om zich door je hele huis te verplaatsen. Hij wordt geleverd met een laadstation, waarop je de robotstofzuiger kunt plaatsen wanneer hij niet gebruikt wordt. Zo weet je dat hij altijd startklaar staat als je wilt schoonmaken.

Voordelen Van De Roomba

De Roomba heeft een hele reeks voordelen die ervoor zorgen dat het een ideaal schoonmaakapparaat is voor je huis.

Roomba Robotstofzuiger Test

Een groot deel van de gebruikers geven het tijdbesparende aspect als belangrijkste voordeel op. Omdat de robotstofzuiger zelf de klus uitvoert, kun je verder gaan met andere schoonmaakwerkzaamheden of bezigheden, terwijl hij aan het stofzuigen is, waardoor je huis efficiënter en sneller schoon is.

Een Roomba-stofzuiger is ook een uitstekend apparaat voor personen die te kampen met bewegingsbeperkingen. Je hoeft hem nergens heen te duwen of te dragen, en omdat de robot uit zichzelf schoonmaakt, hoef je niet meer lang achtereen in een misschien pijnlijke houding te lopen om je huis te stofzuigen.

De Roomba komt ook makkelijk op allerlei plaatsen, zoals onder meubels, waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over stof, vuil of haren van huisdieren die zich onder de bank ophoopten.

Je moet wel rekening houden met het feit dat de Roomba door zijn kleine afmetingen en ontwerp niet zodanig grondig te werk gaat als een conventionele stofzuiger, dit geldt vooral voor tapijt.

Een Roomba voor de dagelijkse schoonmaakbeurt en een traditionele stofzuiger met een krachtige zuigkracht en goede filter voor een wekelijkse grondige dieptereiniging om je vloerbedekking in optimale vorm te houden en je gezondheid te beschermen.

beste roomba robotstofzuigers

Waar Aan Te Denken?

Soort vloer

Als je een Roomba gaat kopen, is het eerste waar je op moet letten is het soort vloer waarop je de robotstofzuiger wilt gebruiken. De reinigingskoppen passen zich bij elk Roomba-model automatisch aan, zodat ze op alle soorten vloeren gebruikt kunnen worden, waaronder hardhout, tegels en tapijt. Sommige modellen zijn echter beter geschikt voor tapijt dan andere.

Als je praktisch in alle ruimtes van je huis tapijt hebt liggen, kun je beter kiezen voor een Roomba-model met de functie ’tapijt grondig reinigen’. Deze robotstofzuigermodellen verhogen automatisch de zuigkracht op tapijt om zoveel mogelijk stof en vuil te verwijderen.

3-fasenreiniging

Alle Roomba-modellen hebben een gepatenteerd 3-traps reinigingssysteem. De robotstofzuigers maken stof en vuil los, tillen het op en zuigen het op om je vloer effectief en systematisch te reinigen.

roomba

Sommige modellen beschikken echter over een grotere zuigkracht om het stofzuigen nog effectiever te maken – Er zijn Roomba’s die vijf tot tien keer meer zuigkracht dan goedkopere modellen hebben, waardoor ze aangekoekte vuil nog beter kunnen verwijderen.

Ga je voor de meest complete reiniging kies dan een Roomba-model uit een duurdere serie.

Werktijd van de accu

Alle Roomba-stofzuigers werken op een accu, maar niet alle accu’s hebben dezelfde reinigingsduur. De werktijd van je stofzuigeraccu bepaalt hoe lang de Roomba kan schoonmaken voor hij weer opgeladen moet worden, daarom is het een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een Roomba.

Woon je in een groot huis, dan is het misschien praktisch om een model met een extra lange accuduur te kiezen.

Sommige Roomba’s zijn uitgerust met een accu die 60 minuten werkzaam is, terwijl andere modellen uit de middenmoot een accuduur van 75 minuten hebben. Als dit nog niet voldoende is? Den heb je ook nog altijd de keus uit Roomba-modellen die een accuduur van ongeveer 120 minuten hebben.

Zelfoplaadmogelijkheden

Elk Roomba-model heeft een zelfoplaadfunctie, wat betekent dat de robotstofzuiger automatisch naar het laadstation terugkeert als de accu bijna leeg is.

Nadat de Roomba weer opgeladen is, gaat hij echter niet uit zichzelf weer aan het werk. Je zult de robotstofzuiger weer aan moeten zetten.

Sommige Roomba-series beschikken hebben ook de mogelijkheid om na het herladen de klus weer op te pakken. Met deze functie gaat de robot nadat de accu weer is opgeladen terug naar de plaats waar hij gebleven was met schoonmaken.

Bediening en programmering

Elke Roomba is met wifi uitgerust, waardoor je de robotstofzuiger draadloos kunt bedienen met de Roomba-app op je smartphone of tablet. Zo kun je de Roomba instellen om schoon te maken, terwijl jij boodschappen aan het doen bent.

Je kunt met de app ook plannen dat de Roomba op een bepaald tijdstip het huis schoonmaakt. Misschien vind je het handiger om de stofzuiger zijn werk te laten doen in je afwezigheid. Op deze manier heb je altijd een schone vloer in je huis.

Met de app kun je ook de schoonmaakgeschiedenis van de Roomba bekijken, zodat je precies weet waar of in welke kamers de laatste keer de robotstofzuiger heeft schoongemaakt.

Beste roomba

Klittenvrije borstelrol

Met een viervoeter in huis ben je het beste af met een Roomba-model dat uitgerust is met een klitvrije borstelrol. Deze rol neemt het haar en vuil van de vloer op zonder dat het in de andere borstels van de Roomba verstrikt kan raken.

In een huis met een hond of kat voorkomt de klitvrije borstelrol dat de Roomba door alle katten- of hondenharen vastloopt, zodat hij zo efficiënt mogelijk kan blijven werken.

Hoogefficiënt filter

Als jij of een ander gezinslid last heeft van allergieën, neem dan een Roomba die voorzien is van een hoogefficiënt filter. Het filter kan 99 procent van de allergenen, pollen, en deeltjes die zo klein zijn als 10 micron opvangen om de fijnste stofdeeltjes in je huis te beperken.

Meerdere ruimtes schoonmaken

Wil je de Roomba niet alleen in de woonkamer maar door het hele huis gebruiken, kies dan voor een model dat is uitgerust met de functie voor schoonmaken van meerdere ruimtes.

Deze Roomba’s maken gebruik van responsieve navigatie en sensoren voor de uitvoering van een zeer efficiënte en systematische schoonmaakronde, waarbij de robot om meubels en andere obstakels heen kan navigeren zonder een plekje te missen.

Clean Map-rapporten

Om precies bij te houden welke plaatsen je Roomba heeft schoongemaakt en of er veel vuil lag, kun je kiezen voor een model met de functie Clean Map-rapporten. Via de Roomba-app kun je niet alleen zien waar de robotstofzuiger heeft schoongemaakt, maar ook het bereik en de duur van elke afgeronde schoonmaakbeurt. Dat helpt je ervoor te zorgen dat je huis zo schoon is als je zou willen.

Aangepaste Schoonmaakvoorkeuren

Wil je echt de puntjes op de i zetten bij het schoonmaken van je vloer en wil je het niet volledig overlaten aan een robot, omdat je twijfelt of hij de klus wel kan klaren zoals jij dat zou willen, kies dan een Roomba-model waarbij je de schoonmaakvoorkeuren kunt aanpassen.

Met de functie schoonmaakvoorkeuren aanpassen kun je diverse instellingen aanpassen, zoals zuigkracht, het aantal schoonmaakrondes, de laatste randreiniging en schoonmaakopties.

Om het nog makkelijker te maken, kun je de Roomba-app gebruiken om de instellingen te veranderen voor een aangepast schoonmaakschema in je huis.

Roomba Robotstofzuiger

Veelgestelde Vragen

V. Werkt een Roomba ook op trappen?

A. Er zijn geen Roomba-modellen die een trap kunnen navigeren. Je zult een traditionele stofzuiger moeten gebruiken voor de trappen in je huis.

V. Hoeveel lawaai maakt de Roomba?

A. Zoals elk apparaat met een motor, maakt de Roomba wat lawaai. Een Roomba maakt echter niet zoveel lawaai als een traditionele stofzuiger, dus je zou er niet te veel last van moeten hebben als hij aan het werk is.

V. Hoelang duurt het voordat de Roomba is opgeladen?

A. Voordat je de Roomba voor de eerste keer gebruikt, moet je hem ’s nachts eerst opladen. Hierna is de laadtijd van de accu ongeveer 2 uur.


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie