iRobot Roomba 615 Robotstofzuiger Review

Ook al klinkt het vreemd, de iRobot Roomba 615 is toch echt de opvolger van de iRobot Roomba 620. Tegelijkertijd is deze robot onderdeel van één van de beste robotstofzuiger series op de markt, de Roomba 600-serie. De iRobot Roomba 616, 620, 621, 650 en 681 zijn populaire robotstofzuigers. In deze review willen wij de verschillen tussen de andere roomba modellen verduidelijken.

iRobot Roomba 615 Robotstofzuiger

Verschil tussen de Roomba 615 en andere 600-serie modellen

De Roomba 600-serie is geen nieuwe lijn robotstofzuigers van iRobot. Deze
robotstofzuiger modellen bestaan al vele jaren (Ongeveer sinds eind 2012). Er verschijnen echter om de tijd nieuwe robots binnen deze 600-serie, waarin steeds de laatste twee cijfers in de naam veranderen (6xx). Het is helaas erg moeilijk voor de consument om deze verschillen op te merken.

In de praktijk verschillen de 600-serie modellen nauwelijks van elkaar. Het grootste verschil zit hem vaak in de grootte en de geleverde accessoires. Je moet dan denken aan een afstandsbediening, een virtual wall, een ander soort filter, of een betere accu.

iRobot Roomba 615 Robotstofzuiger Review

Verschillede varianten op de accessoires zijn zelfs denkbaar, dus let er bijvoorbeels op of de afstandsbediening een timer heeft of niet. Grote verschillen binnen de 600 serie zijn veelal niet aan de orde. Helaas kun je aan het getal achter de 6 niet zien of het om een groter of nieuwer model gaat. Zoals je nu ziet met deze iRobot Roomba 615. Want het is, zoals hierboven eerder genoemd de opvolger van de iRobot 620.

De iRobot Roomba 615 is zeer gebruiksvriendelijk. Een korte druk op de knop “Reinigen” en de robot begint schoon te maken. De iRobot Roomba 615 herkent obstakels en rijdt eromheen dankzij de ingebouwde sensoren. De signalen worden via de bumper van zacht rubber aan de Roomba doorgegeven, zodat je meubilair niet wordt beschadigd.

Roomba 615 Robotstofzuiger

Het stofzuigen zelf gaat vrij onwillekeurig. Meerdere malen wordt een locatie aangedaan tijdens een sessie. Daarentegen wordt de vloer naast de muren doelgericht en zeer grondig aangepakt. Voor extra vuile gebieden druk je op de “Spot” knop om een ​​specifiek gebied te selecteren. De robot weet dan dat het extra zijn best moet doen.

Met zijn korte afmetingingen kan de iRobot Roomba 615 zelfs in een kleine ruimte goed zijn werk doen. Zelfs onder kasten, banken, lage meubels of bedden, waar het meestal bijzonder moeilijk schoonmaken is, kan de robot gemakkelijk komen. Is de hoogte niet toereikend dan heeft de 615 de neiging om hulpeloos vast te komen zitten. Mocht dat gebeuren dan is de slimme robot niet zo slim meer en is het afhankelijk van jouw hulp.

iRobot Roomba 615

Na ongeveer een uur keert de iRobot Roomba 615 terug naar het laadstation dat rechtstreeks op het stopcontact is aangesloten. De zogeheten “Dock”-knop stuurt de robotstofzuiger ook terug naar het laadstation voor automatisch opladen.

De zuigkracht van de iRobot Roomba 615 stofzuigerrobot is verrassend goed voor een apparaat in deze prijsklasse. De stofzuigerprestatie is zelfs beter dan die van de al even goede voorganger. De Roomba 615 vergeet nauwelijks het vuil in de kamer op te zuigen en kan zonder problemen obstakels als kleine tapijtranden overwinnen.

Bovendien absorbeert deze stofzuigerrobot vuil, zand, kruimels en papier zeer goed. Als er veel (huisdier)haar in de kamer ligt, moet je voorzichtig zijn. De borstels van de stofzuigerrobot moeten namelijk regelmatig schoongemaakt worden.

iRobot Roomba 615 Robotstofzuiger Test

Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de voorganger (Roomba 620) is het stofzuigen in de hoeken. De robot heeft dit vuil bijna altijd op een succesvolle manier schoongemaakt.

Afhankelijk van de grootte van je huis kan de iRobot Roomba 615 ongeveer 60 tot 80 vierkante meter schoonmaken op een enkele accu lading.

iRobot Roomba 615 Robotstofzuiger: Conclusie

Samengevat is de Roomba 615 robotstofzuiger een perfect instapmodel van het alom geprezen iRobot merk. De robotstofzuiger is goedkoop in vergelijking met de andere iRobot-robots. Desalniettemin biedt het een robot met zeer goede prestaties.


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie