AEG RX9-1-SGM Robotstofzuiger Review

De AEG RX9-1-SGM is een robotstofzuiger in het hogere segment. Met een prijskaartje van om en nabij de 1000 euro moet dit toch wel één van de top robotstofzuigers op de markt zijn… toch?

AEG RX9-1-SGM Robotstofzuiger Review

Functioneel ontwerp

Wat onmiddellijk opvalt wanneer je de robot uitpakt is het speciale ontwerp van de AEG RX9-1-SGM robotstofuiger. De robot is niet rond of vierkant, de ontwerpers hebben de AEG een driehoekige vorm gegeven. AEG noemt het echter zelf “Trinity Shape Design”. Dankzij dit ontwerp bereikt de robot de meest onmogelijke hoeken in het huis en zorgt ervoor dat het vuil makkelijk wordt opgezogen. Een speciaal kenmerk van dit nieuwe model is de uitschuifbare “borstelrol” aan de onderkant. Als gevolg hiervan komt de AEG ook onder meubilair wat zelfs voor de reguliere stofzuiger moeilijk te bereiken is.

Navigatie

De meeste robotstofzuigers in het lage en midden prijssegment maken je huis willekeurig schoon. Er is meestal geen duidelijk herkenbaar patroon te herkennen en de robot zal meestal nooit al het vuil in de kamer bereiken en schoonmaken.

De AEG RX9-1-SGM is uitgerust met 3DVision-technologie en 3D-mappingnavigatie. De robot heeft een geavanceerde camera met twee lasersensoren. Deze sensoren maken een ​​nauwkeurige, driedimensionale kaart van je huis. Deze kaart wordt dan in het “geheugen” van de robotstofzuiger opgeslagen. De AEG RX9-1-SGM weet daarom altijd waar het is, waar het al geweest is en waar het nog schoon moet maken.

AEG RX9-1-SGM Robotstofzuiger

Efficiëntie

Over het algemeen zien we geen grote verschillen tussen de AEG RX9-1-SGM en de iRobot Roomba 960. De AEG robotstofzuiger laat zien dat het schoonmaken en de kaart-technologie uitstekend werkt. Zowel de iRobot als de AEG gebruiken de intelligente navigatie met behulp van 3D-kaarten. Het is ook met beide robots mogelijk om aangrenzende kamers schoon te maken.

Detectie van de vloer

Net als de Roomba modellen herkent ook deze AEG robotstofzuigers het vloertype. Dit houdt in dat de robot de snelheid en de borstelrotatie aanpast wanneer het over een harde ondergrond of tapijt rijdt. AEG noemt deze technologie “AirExtreme”. Samen met de 22 cm lange PowerBrush borstelrol zorgt dit ervoor dat je huis grondig schoongemaakt wordt.

Bediening via de AEG app

Met de AEG RX9-app, beschikbaar voor zowel Android- als iOS-telefoons, kan de AEG RX9-1-SGM overal worden gestart en bestuurd. Met de app kunnen de tijden en schoonmaak-cycli worden ingesteld. De AEG-app informeert je ook over de reinigingsstatus en de bediening van de robotstofzuiger. De AEG-app kan ook de nieuwste software-updates downloaden zodat de robot up-to-date blijft.

AEG RX9-1-SGM

AEG RX9-1-SGM robotstofzuiger: Conclusie

Als deze robotstofzuiger behoudt wat tijdens de AEG-test werd aangegeven, dan zal deze robot de concurrentie met de tot nu toe beste iRobot Roomba 900-serie met vertrouwen aangaan.

De AEG-robotstofzuiger maakt met intelligente technologie je kamer goed schoon. De eerste indruk is zeker positief. De toekomst zal uitwijzen of deze nieuwe AEG robotstofzuiger goed gaat verkopen aangezien het toch een hoop geld is. Je kan bijvoorbeeld 12 Dirt Devil M607’s kopen voor dezelfde prijs. Maar de Dirt Devil heeft daardoor ook minder functies ingebouwd voor een robotstofzuiger

Als je erover denkt om een ​​kwaliteits robotstofzuiger te kopen, dan raden wij de Roomba 960 of de AEG RX9-1-SGM robotstofzuiger aan. Hoewel beide niet aan de goedkope kant, zijn het de beste op de markt in 2018.


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie