iRobot Roomba e5 Robotstofzuiger Recensie

De Roomba e5 werd door iRobot geĆÆntroduceerd op de IFA 2018 beurs samen met de Roomba i7+. Terwijl de Roomba i7+ de meeste media-aandacht heeft gekregen, lijkt niemand over de iRobot Roomba e5 te praten. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom: de i7+ heeft bepaalde nieuwe functies die we nog niet in robotstofzuigers gezien hebben.

Roomba-Robot-Vacuum

Voor het eerst hebben we nu een robotstofzuiger die zijn eigen vuilnisbak kan legen. Deze functie, samen met de auto-resume en de planningsfuncties, maken het mogelijk om ongeveer een maand lang het stofzuigen te automatiseren. De Roomba i7+ zal in staat zijn om zelf schoon te maken en vervolgens het vuil en stof zelf weg te gooien.

Met dat alles is de Roomba e5 een beetje ondergesneeuwd. Maar ook de iRobot Roomba e5 is het nader bekijken waard.

Welke functies kun je van de Roomba e5 verwachten?

De Roomba e5 is een van de eerste modellen die iRobot op de markt brengt voor liefhebbers van huisdieren. Het is nog steeds een Roomba. En dit garandeert vrijwel zeker dat je met deze robotstofzuiger hetzelfde niveau van reiniging kan verwachten als met eerdere Roomba robotstofzuigers.

Ontwerp en afmetingen van de Roomba e5

De Roomba e5 behoudt de ronde vorm die je ziet in eerdere modellen. De e5 heeft een diameter van 34 cm en een laag profiel van slechts 9 cm hoog. Als je de robotstofzuiger van bovenaf bekijkt, kun je de E5 echt niet onderscheiden van andere Roomba-modellen. Maar als je de robotstofzuiger omdraait, zie je de felgroene accenten van de rubberen borstel en de zijborstel. De iRobot Roomba e5 maakt gebruik van rubberen borstels die tussen de twee wielen worden geplaatst. Tot slot, de Roomba e5 robotstofzuiger weegt ongeveer 7 kilo.

Reviews-over-iRobot-Roomba-E5

Kenmerken van de Roomba e5

De Roomba e5 maakt gebruik van een stofzuigtechnologie die vijf keer zo krachtig is als het Aerovac-systeem dat de robots uit de 600-serie hebben. Dit betekent dat de Roomba e5 een krachtigere zuigkracht heeft dan de Roomba 680 en Roomba 671, die beide te koop zijn via bol.com. De zuigkracht is vergelijkbaar met die van de 800 series Roombaā€™s en de Roomba 960.

Schoonmaaksysteem

Een van de vele Roomba-technologieĆ«n die de e5 heeft, is het drietraps-schoonmaaksysteem dat gebruik maakt van een zijborstel, een hoofdborstel en een krachtige stofzuiger. De dubbele rubberen borstels met meerdere oppervlakken dienen als hoofdborstel. iRobot beweert dat deze borstels je vloeren kunnen “omhelzen”, waardoor er meer vuil en stof wordt opgezogen. Vergeleken met borstelharen op borstels, zal de rubberen borstel van de E5 geen vuil of haren van huisdieren omvatten.

De robotstofzuiger heeft ook een vuildetectiefunctie die gebruik maakt van verschillende sensoren om de vuilere plekken op je vloeren te identificeren. De robotstofzuiger besteed meer tijd aan het schoonmaken van deze plekken.

Daarnaast maakt de Roomba e5 ook gebruik van een wasbare vuilcontainer en een hoogrendementsfilter dat tot 99% van de honden- en kattenallergenen in de stofcontainer kan opvangen.

iRobot-Roomba-E5

Het beste voor huisdieren

Veel bedrijven komen nu met robotstofzuigers specifiek voor huisdiereigenaren. Mensen houden ervan om hun huisdieren in de buurt te hebben, en voor sommigen maken ze deel uit van het gezin. Maar ze kunnen wel veel haren verliezen, en ze laten hun haren over de hele vloer achter. Om deze reden zal je dol zijn op het drietraps-schoonmaaksysteem van de iRobot Roomba e5, dat haar, stof, huidschilfers en andere dingen van je vloer kan plukken.

Wi-Fi-connectiviteit

De Roomba e5 maakt verbinding met je Wi-Fi-netwerk, zodat je de robotstofzuiger kunt koppelen aan je smartphone. Met de bijbehorende mobiele app kan je de robotstofzuiger bedienen en vervolgens schoonmaakschema’s instellen. Je hoeft niet eens thuis te zijn om de Roomba e5 te laten schoonmaken. Met de mobiele app kan je ook de activiteit van de robot in de gaten houden en zien waar de robot schoongemaakt heeft. Je kunt ook rechtstreeks vanuit de app toegang krijgen tot hele handige video’s met tips en gebruiksaanwijzingen.

Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit kun je ook spraakopdrachten geven. Als u Google Assistant hebt, kan je de Roomba e5 gewoon vertellen dat het moet schoonmaken, stoppen of pauzeren. Je kunt de robotstofzuiger ook vragen om terug te keren naar het laadstation.

iRobot-Roomba-e5-kopen

Automatische opladen

De robot kan zichzelf opladen wanneer dat nodig is. Een volledige accu-lading zal de e5 90 minuten lang van stroom voorzien.

Wat zit er in de doos

Elk pakket van de iRobot Roomba e5 wordt geleverd met:

– De Roomba e5 robotstofzuiger
– Het laadstation
– Een dual mode virtuele muur-barriĆØre met twee AA-batterijen
– Een gebruikershandleiding

Beoordelingen

De meeste van de positieve recensies spreken over hoe deze robotstofzuiger zeer efficiƫnt kan schoonmaken, hoe gemakkelijk hij te gebruiken is en hoe goed de robot onder meubels schoonmaakt. De meeste mensen zijn het er ook over eens dat deze robotstofzuiger een uitstekend hulpmiddel is om je vloeren schoon te maken en het haar van je huisdier op te zuigen.

De iRobot Roomba e5 is echter niet perfect. Sommige mensen klaagden over hoe klein de vuilcontainer is en over het feit dat de robot enkele plekken mist.

iRobot-met-betaalbare-Ć©n-connected-robotstofzuigers

De Roomba e5

In de loop der jaren heeft iRobot zijn robots een naam gegeven, afhankelijk van de serie waartoe ze behoren, zoals de Roomba 980 die deel uitmaakt van de 900 serie. De Roomba e5 heeft een andere naam dan we gewend zijn van van iRobot. Maar de e5 is wel degelijk een Roomba.

In deze robotstofzuiger vindt je alle technologieƫn die je van een Roomba kan verwachten. Er is de vuildetectie, het drietraps schoonmaaksysteem en de Wi-Fi-connectiviteit. Plus, je krijgt dit tegen een veel lagere prijs in vergelijking met de 900 serie.

Met de iRobot Roomba e5 krijg je een betaalbare robotstofzuiger die het haar van je vloer kan opzuigen.

iRobot-Roomba-e5-Robotstofzuiger-Recensie

Minpunten

De Roomba e5 heeft niet de iAdapt 2.0-technologie die je op de Roomba 980 of Roomba 960 ziet. Dit betekent dat het apparaat geen camera heeft en geen plattegrond van je huis kan maken. De robotstofzuiger vertrouwt alleen op zijn sensoren om zijn weg door je kamer te vinden en ervoor te zorgen dat je vloeren de schoonmaakbeurt krijgen die ze verdienen.

Is de Roomba e5 de moeite waard?

Als je erover nadenkt, heeft de Roomba e5 niets baanbrekends te bieden. iRobot heeft een aantal functies van de modellen uit de 800- en 900-serie overgenomen en de Roomba e5 een gunstige prijs gegeven. Dit is natuurlijk geen slechte zaak. Het laat alleen maar zien dat iRobot er alles aan doet om jou als consument meer keuzemogelijkheden te bieden, zodat jij de perfecte robotstofzuiger kunt vinden.

Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger die een uitstekende zuigkracht heeft en geweldig is in het opzuigen van haar met Wi-Fi-connectiviteit, dan moet de iRobot Roomba e5 op je lijstje van robotstofzuigers staan.

Als je op zoek bent naar iets meer betaalbaars, dan verdient de Eufy Robovac 11S een kans. Deze robotstofzuiger is perfect voor als je in een appartement woont. Of als je het niet erg vindt dat sommige functies zijn weggelaten.

IRobot-robotstofzuiger-kopen

Onze Aanbevolen Robotstofzuigers

Beste Koop
Ook Goed
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba i7
Roomba E5
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ Ć©Ć©n van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
Beste Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
Roomba i7
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ Ć©Ć©n van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Ook Goed
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba E5
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie