De Xiaomi Roborock S50 is de tweede generatie, krachtige robotstofzuiger van Roborock, die een van de slimste en krachtigste robotstofzuigers op de markt belooft te worden. We hebben nu een uitstekende gelegenheid om de Roborock S50 te evalueren en te testen. Is het een echte concurrent voor de duurdere robotstofzuigers zoals de Neato Botvac D7 Connected en de iRobot Roomba 980? Laten we daar achter komen.

Ontwerp en bouw

De S50 lijkt veel op de originele Mi Robot – de S50 houdt vast aan Xiaomi’s doel om dingen te laten lijken op Apple producten. Wij weten het, jij weet het, zij weten het – maakt het uit? Waarschijnlijk, nu Xiaomi een belangrijke speler buiten China wil zijn, zijn het de zorgen van Xiaomi’s advocaten, niet de onze. Voor nu, laten we gewoon genieten van een robot stofzuiger die eruitziet alsof hij uit Cupertino komt, maar met een prijskaartje dat duidelijk maakt dat dit niet het geval is.

Roborock S50

De robotstofzuiger heeft een slank (minder dan 10 cm) rond robo-ontwerp met bumpers aan de voorkant, een sensormotor aan de bovenkant en drie knoppen op het voorpaneel – om te starten/stoppen, om hem terug te sturen naar het dok en om een ‘spot clean’ te initiëren.

Als je hem omdraait, zie je de reinigingsborstel, een draaiende hoekborstel en ook een inkeping halverwege de basis. Dat is om plaats te maken voor een watertank en een dweilpad. Ja, dat klopt – deze kleine robot kan ook vlekken opvangen.

LDS & SLAM-technologie

De LDS-sensor scant een ruimte om afstandsinformatie te verkrijgen. 13 sensoren bevinden zich over het hele oppervlak om de robot te helpen navigeren, muren en andere obstakels te “zien” en stoten te voorkomen. Ook voorkomen deze sensoren dat hij ergens vanaf valt. Nadat de kaart is gemaakt, berekent het SLAM-algoritme de beste manier om het gebied schoon te maken. Het plan is te zien in de Mi Home app. In de app kunnen we zien waar de Roborock al heeft schoongemaakt en deze in real-time volgen.

De app maakt het mogelijk om in zones schoon te maken en een target point in te stellen. Door een rechthoek op een kaart te tekenen, zorgen we ervoor dat de robot binnen de door ons ingestelde zone blijft. Het target point stuurt de Roborock waar je maar wilt door op de kaart te tikken op een bepaald gebied. Bij het instellen van “zoned cleanup” kunnen we kiezen hoeveel keer het moet worden schoongemaakt (tot 3 keer).

Elke keer dat de Roborock S50 begint te werken, wordt de kaart opnieuw opgebouwd. Het duurt een paar seconden voordat de robot begint met schoonmaken, we waren verbaasd over hoe snel hij een kaart maakt.

Als de batterij zo laag als 20% is, gaat de Roborock terug naar het dock, laadt op tot 80% en keert terug naar het punt waar hij gestopt is om de reiniging te hervatten tot hij het hele gebied heeft schoongemaakt.

Nat dweilen

Het waterreservoir kan eenvoudig worden geplaatst door het eronder te schuiven tot het vastklikt. Het is de meest makkelijke manier, die we tot nu toe hebben gezien, om een watertank te installeren. Als het dweilen klaar is, klik je op twee knoppen die zich aan beide zijden bevinden en schuif je deze eruit.

Helaas vermeldt de fabrikant niet de mogelijkheid om een reinigingsmiddel toe te voegen. Wij denken echter dat je er een aantal kunt gebruiken voor een betere prestatie op een kale vloer.

We raden ook aan om de dweil handmatig eraf te halen alvorens de robot te laten gaan.

In de dweilmodus kan de Roborock S50 tegelijkertijd vegen en dweilen.

Slotwoorden

Wij vinden deze robotstofzuiger leuk qua design en vinden dit het beste model voor deze prijs. Zelfs duurdere robotstofzuigers kunnen niet op tegen zulke indrukwekkende eigenschappen die de Xiaomi Roborock S50 bied. Hij heeft een indrukwekkende zuigkracht van 2.000 Pa, een natte dweilfunctie, een intelligent navigatiesysteem gebaseerd op de LIDAR-sensor en een SLAM-algoritme dat verbazingwekkend nauwkeurig werkt.

Het is prachtig om te zien hoe de robot het huis scant en een lay-out bouwt. Ook is het indrukwekkend om het schoonmaakproces in realtime te kunnen volgen in de app.

De app heeft veel nuttige functies, maar we vinden dat hij wat bijgeschaafd moet worden. De robot ondersteunt spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Home smart assistances en dat is geweldig voor degenen die een slim huis willen bouwen.

Het HEPA-filter kan worden gewassen, dus ik ben blij dat we het niet vaak hoeven te vervangen. Deze robotstofzuiger presteert zeer goed op laag en midden polige tapijten, hardhout, laminaat en tegelvloeren, komt nooit vast te zitten in mijn appartement en haalt al het menselijk- en huisdierhaar van het tapijt.


Onze Top 4 Robotstofzuigers
Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed