Wat is een HEPA-filter en Heb ik er een Nodig voor Mijn Stofzuiger?

HEPA is een afkorting in het Enegeks voor “high efficiency particulate air”. In principe is HEPA een type filter dat een grote hoeveelheid zeer kleine deeltjes kan opvangen die andere stofzuigers eenvoudigweg terug de lucht van je huis in zouden sturen. HEPA stofzuigers worden aanbevolen voor het minimaliseren van stof, huidschilfers en andere veel voorkomende allergenen. Het is de ideale stofzuiger voor mensen mensen die lijden aan allergieĆ«n en aandoeningen aan de luchtwegen. Als een stofzuiger “HEPA” aangeeft, betekent dit dan dat je de HEPA prestaties krijgt?

Wat is een HEPA-filter

“True HEPA-filters”

True HEPA-filters moeten worden getest en voldoen aan een specifieke norm om als eeb echte HEPA-filter te worden beschouwd. Echte HEPA-filters hebben een serienummer en hebben bewezen dat ze minstens 99,97 procent van de deeltjes van 0,3 micron opvangen. Kijk voor de testresultaten op de filter, aangezien deze zijn afgedrukt. Echte HEPA-filters zijn over het algemeen duurder dan andere “HEPA”-filters, aangezien ze aan een bepaalde standaard moeten voldoen om het onderscheid tussen echte en normale HEPA-filters te krijgen. Dit kan soms zeer verwarrend zijn, ook voor ons!

HEPA-type Filters

HEPA-type filters worden soms op dezelfde manier gemaakt als echte HEPA-filters en kunnen er zelfs sterk op lijken. Deze filters hoeven echter niet aan dezelfde normen te voldoen als echte “True” HEPA-filters. Veel filters die verkocht worden als HEPA-filters vangen slechts 85 tot 90 procent van alle deeltjes op, en dat percentage kan zelfs nog lager zijn. Over het algemeen hebben deze filters geen serienummers.

Heb Ik een HEPA Stofzuiger Nodig

Wat is het Verschil

Kijk voor het verschil naar het serienummer en de testresultaten afgedrukt op de echte HEPA-filters. Zorg ervoor dat de testresultaten bij 0,3 micron 99,97 procent of meer zijn. De grootte van 0,3 micron is de teststandaard omdat de meeste filters beter presteren met zowel kleinere als grotere deeltjes. Ook zijn de meeste huishoudelijke schadelijke stoffen 0,3 micron of groter.

Heb Ik een HEPA Stofzuiger Nodig?

Het is belangrijk om op te merken dat een HEPA stofzuiger is ontworpen voor HEPA prestaties. De stofzuiger kan zowel een zak als een zakloos model zijn. Met andere woorden, het is niet de zak die een stofzuiger “HEPA” maakt. Het is ook belangrijk om te weteb dat het gebruik van een HEPA-type zak of het toevoegen van een HEPA filter – in een standaard stofzuiger – niet betekent dat je echte HEPA prestaties kunt verwachten. HEPA stofzuigers zijn afgedicht en hebben speciale filters die alle lucht die uit de stofzuiger komt “filteten”. Stofzuigers zonder HEPA aanduiding filteren de uitgaande lucht meestal via de stofzuigerzak.

Waar Koop ik een HEPA Stofzuiger

In commerciƫle omgevingen waar HEPA stofzuigers nodig zijn, biivoorbeeld op bouw- of restauratieplaatsen, kan het gebruik van standaard stofzuigers zonder HEPA-filters of -zakken resulteren in een boete.

Waar Koop ik een HEPA Stofzuiger?

Echte HEPA stofzuigers zijn op grote schaal verkrijgbaar en zijn niet noodzakelijkerwijs duurder dan vergelijkbare standaard stofzuigers. Je kunt deze stofzuigers makkelijk in de winkel of online kopen, net als elk gewoon huishoudapparaat. Zodra je hebt bevestigd dat de stofzuiger 3en ware HEPA, kun je je selectie op basis van de gebruikelijke factoren bepalen (bijv. type, prijs, prestaties en functies). HEPA stofzuigers worden over het algemeen aanbevolen voor mensen met allergische reacties en mensen met huisdieren.

True HEPA-filters


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie