Bestellen via Gearbest.com: Online Koopgids voor de GearBest Webshop

Bij Gearbest.com gaat het erom dat jij je apparatuur, “gear”, zoals telefoons, elektronica, kleding, enz. krijgt tegen betaalbare prijzen. Dit is de reden waarom ik en vele anderen met mij daar winkelen.

Bestellen via Gearbest.com

Na onlangs hun 5e verjaardag gevierd te hebben met een jaarlijkse omzet van 12 miljoen euro zijn ze als bedrijf een groot succes. Maar zijn ze legitiem en veilig?

Hier is onze kijk op hoe we veilig kunnen winkelen bij Gearbest.

(1) Lees product reviews en neem zorg dat je betrokken bent in de community

De website is vol met gelijkgestemde shoppers die authentieke, goede kwaliteit en toch goedkope producten in hun handen willen krijgen.

Daarom plaatsen mensen foto’s van wat ze ontvangen hebben en schrijven eerlijke recensies om iedereen te helpen en de community draaiende te houden.

Naast de Gearbest-garanties, is dit wat het winkelen bij Gearbest veilig maakt.

Gearbes

(2) Stel de valuta in op EUR

Andere valuta’s dan de euro zijn slechts een schatting. De kosten worden in EUR in rekening gebracht, dus het uiteindelijke bedrag kan variĆ«ren.

Ik heb de munteenheid ingesteld op EUR om geen onverwachte verrassingen te krijgen.

(3) Ontvang de verzendgarantie

.
Tenzij je bestelling wordt verzonden met “versnelde verzending”, raad ik je aan een verzendverzekering af te sluiten, die toch maar een paar euro kost.

Je kunt ook gewicht leggen in factoren zoals hoe veilig is postbezorging in het land dat je bestelt en de prijs van de goederen.

(4) Dien geen support tickets in

.
Persoonlijk heb ik de beste en snelste ondersteuningservaring met Facebook Messenger. In tegenstelling tot het insturen van tickets die je niet alleen langer kunnen laten wachten en soms zelfs onbeantwoord blijven.

Ze hebben ook een live chat optie, maar messenger lijkt de snelste manier.

(5) Neem foto’s bij aankomst

Er kunnen zich onverwacht problemen voordoen binnen de 45 dagen terugbetalings-garantie, of je wilt misschien iets controleren met de after-sales supportmedewerkers.

Ik maak foto’s met mijn iPhone voor en na het openen van het pakket, omdat je nooit weet wanneer ze van pas kunnen komen.

Daarnaast is het zo dat als het product beschadigd is en je goede foto’s hebt van hoe je het beschadigd hebt ontvangen, je waarschijnlijk in aanmerking komt voor een snelle terugbetaling zonder dat je het product terug hoeft te sturen naar het originele magazijn.

GearBest Webshop

Let daarnaast op;
Als een artikel met een verzendgarantie niet geleverd wordt en niet op voorraad is, heb je de keuze tussen een vervangend product van gelijke waarde of een terugbetaling. Houd er echter rekening mee dat de verzendkosten voor de garantie niet worden terugbetaald.

Gebruik gratis verzending met niet-geregistreerde luchtpost met de nodige voorzichtigheid. In mijn ervaring, verlaat het pakket het magazijn in China wel, maar het kan uiteraard een risico zijn aan de ontvangende kant.

Hoewel de vuistregel is, dat hoe goedkoper de verzendmethode, hoe groter de kans dat je geen douanebelasting hoeft te betalen.

Terugbetalingen worden gedaan aan je Gearbest account.

In het geval dat je het (de) artikel(en) terug moet(en) sturen naar Gearbest, moet je zelf de verzendkosten betalen.

Als je je artikelen hebt betaald met PayPal, kun je een geschil openen en een volledige terugbetaling van het geld krijgen, maar moet je het artikel terugsturen.

Is Gearbest een oplichtingswebsite?

In mijn ervaring zijn er geen “oplichters” bij betrokken. Het grootste nadeel is namelijk de soms onbetrouwbare levertijden. Hoewel de expreszending voor mij altijd snel is geweest, heb ik gehoord dat dit helaas niet voor iedereen het geval is geweest.[2] Over het waarom is het moeilijk iets te zeggen.

Als je geen haast hebt, zijn ze naar mijn mening “legitiem” en de moeite waard.

Sommige mensen die Gearbest een oplichterswebsite noemen, hebben misschien niet begrepen hoe de website op zijn best werkt en het beleid dat ze hebben. Hopelijk helpt dit.

Gearbest Producten

Het overzicht

Wanneer je een vraag stelt als “Is het veilig om bij Gearbest te kopen?”, dan zal je waarschijnlijk eindigen met een heleboel zeer subjectieve antwoorden van mensen die een slechte ervaring hebben gehad om verschillende redenen tijdens het winkelen daar.

Het moederbedrijf “Shenzhen Globalegrow E-commerce Co, Ltd.”, is een van de grootste, legitieme Chinese B2C bedrijven met een exclusieve focus op de buitenlandse markt. Dus om voor de hand liggende redenen, ze zijn niet een oplichterij of iets alleen al omdat ze geenrisico willen nemen met hun reputatie.

Gearbest is zelfs serieus aan het concurreren met enkele van de grootste rivalen zoals AliExpress, en Banggood. Dus ze zijn serieus en uiteindelijk ligt hun succes in lage prijzen en tevreden klanten.

Dus terwijl de klachten en negatieve recensies legitieme claims zijn, moeten we niet vergeten dat er altijd bepaalde risico’s verbonden zijn met een Chinese detailhandelaar. Met gezond verstand kom je een heel eind, en uiteraard is het zo degenen die weten hoe ze het veilig moeten spelen met behulp van Gearbest goedkopere gadgets met succes kunnen kopen.

Gearbest

De Gearbest-voordelen

Volgens Gearbest zijn dit de redenen waarom ze het waard zijn.

Hoogwaardige selectie & kwaliteitscontrole
Betaalbare prijzen met kostenefficiƫnte producten
Enorme selectie van authentieke merkartikelen
Gemak van meerdere, wereldwijde leveringsmethoden
Verbazingwekkende 40 betalingsmogelijkheden
Zorgeloos en veilig kopen

Binnen 30 dagen;
Retourneer of ruil je artikel zonder dat er vragen worden gesteld.

Binnen 45 dagen;
Restitutie gegarandeerd voor kwaliteitsproblemen.

Binnen 1 jaar;
Gratis reparatie als je betaalt voor verzending.

Wij denken dat Gearbest veilig genoeg is om van te kopen en ik hoop van harte dat jij net zoveel geluk heeft als ik.

Koop gewoon niets zonder reviews als je twijfelt.

Plaats een reactie