De Beste Slimme Deurbellen in 2022: Koopgids

Het kopen van een slimme (video) deurbel lost een van de meest voor de hand liggende situaties op: iemand belt bij je thuis aan en je bent er niet.

Een verbonden deurbel betekent dat wanneer iemand belt, hij of zij direct doorverbonden wordt met je smartphone of videoapparaat in het huis. Je kunt dan een live video-verbinding krijgen en zien wie er belt, en via tweerichtings audio met hen spreken. Dit kan de afhandeling van leveringen een stuk eenvoudiger maken (“gooi het over het hek heen”; “zet het in de garage”) en stelt je in staat om bij te houden wie er belt – en het is een stuk natuurlijker dan alleen het gebruik van een slim camerasysteem.

Er zijn nog andere voordelen. Ten eerste, beveiliging. Inbrekers vragen zich af wanneer de eigenaar thuis is, kloppen op de deur om zinloze vragen te stellen. Ze kunnen zelfs de camera herkennen en besluiten dat je woning het risico niet waard is. Bovendien integreren slimme deurbelen zich steeds vaker met slimme deurvergrendeling, zodat je de deur ook voor iemand op afstand kunt openen.

Wat Zijn de Bekende Merken?

De marktleider in het video deurbel segment is Ring, die onlangs door Amazon is gekocht, nadat het bedrijf zijn plaats als marktleider had ingenomen. VueBell en SkyBell (beschikbaar in de VS) zijn ook grote spelers, maar blijven toch achter bij de Ring.

Het succes van Ring heeft geleid tot een enorme toename van de belangstelling voor video deurbellen. Er is veel concurrentie binnen een industrie die veel in beweging is.

Belangrijkste overwegingen

Als je op zoek bent naar een slimme deurbel, dan zijn er een paar belangrijke overwegingen.

De eerste is hoe de deurbel verbonden is. Als je een bestaande deurbel aan de voorkant van het huis vervangt, welke bedraad is, dan is dat een goed teken. De meeste slimme deurbellen zijn ontworpen om dit systeem te ondersteunen, en je kunt ze met behulp van deze bedrading aansluiten.

Zonder bedrading wordt het een beetje ingewikkelder. Je kunt ofwel een draad naar de deurbel leggen, wat niet ideal is. Of je kunt een slimme deurbel met batterij kopen. Maar de keuze is hierbij uiterst beperkt, waarbij alleen Ring deze mogelijkheid biedt.

De volgende overweging is cloudopslag en toegang tot opgenomen bewegingen en belsignalen. Terwijl het beantwoorden van een oproep aan de deurbel onderdeel uitmaakt van de slimme deurbelervaring, is het bekijken van video’s van gemiste oproepen of gedetecteerde bewegingen meestal duur.

Dit kan vele euro’s per jaar kosten en is een permanente kost voor het hebben van een deurbel, niet iets wat iedereen wil betalen.

Slimme Deurvergrendeling

Een toenemend gebruik van slimme deurbellen is niet alleen het beantwoorden van de deur, maar ook het binnenlaten van die persoon bij aankomst. Dat kan een schoonmaker, pakketbezorger of electricien zijn – maar daarvoor is een deurbel nodig die samen met de deurvergrendeling werkt.

Lees onze slimme sloten gids voor meer informatie.

Plaats een reactie