Wat Zijn de Voor en Nadelen van Robotstofzuigers

Het kopen van een robotstofzuiger is een zeer aantrekkelijk idee voor mensen die hun vloer ten allen tijden schoon willen houden. In plaats van de stofzuiger uit de kast te halen, de stekker in het stopcontact te stoppen, de vloer schoon te maken en de stofzuiger weer terug te zetten in de kast. Het is veel gemakkelijker om een robotstofzuiger automatisch het werk te laten doen. Maar werken robotstofzuigers echt zo goed al de fabrikanten beweren? Zijn robotstodzuigers het geld waard of is het nog steeds een beter idee om een traditionele stofzuiger te gebruiken?

Wat Zijn de Voor en Nadelen van Robotstofzuigers

Robotstofzuigers kosten ongeveer hetzelfde als een goede slede of steel stofzuiger. Voor veel mensen kunnen de kosten alleen al hen ervan weerhouden om zelfs maar een robotstofzuiger te overwegen. Zijn deze gedachtes terecht? Laten we de voordelen van robotstofzuigers op een rijtje zetten.

Voordeel: Gemakkelijk in Gebruik
Misschien wel het grootste voordeel wanneer we over robotstofzuiger praten is dat deze zeer eenvoudig te gebruiken is. Zodra de machine is geprogrammeerd voor een bepaalde kamer en de tijd is ingesteld op een vooraf bepaalde starttijd, maakt de robot vrijwel vanzelf schoon. Plaats de stofzuiger op de vloer en de robot is “ready to go”.

Bovendien zijn robotstofzuigers in de loop der jaren een stuk slimmer geworden, wat betekent dat bijvoorbeeld botsingen steeds minder vaak voorkomen naarmate de technologie zich ontwikkelt. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je stofzuiger niet goed werkt, vastloopt of je meubels beschadigd.

Nadeel: Kleine Voorwerpen blijven een Probleem
Voorwerpen, zoals sokken, speelgoed of andere kleine voorwerpen kunnen in het robotstofzuiger vast komen te zitten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een traditioneel stofzuiger ook. Het verschil is dat je niet achter een robotstofzuiger staat om het op te pikken. Je moet het huis min of meer voorwerp vrij houden voordat je de robotstofzuiger zijn gang laat gaan.

Voordeel: Zelfladend
Omdat robotzuigers zichzelf kunnen opladen, hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig opladen van de robot. Na een schoonmaaksessie keert de stofzuiger direct terug naar het laadstation. Dit betekent dat wanneer de accu bijna leeg is, deze na elke schoonmaakbeurt automatisch wordt opgeladen. Bepaalde modellen stoppen zelfs met het schoonmaakproces en gaan zelf naar het laadstation om de accu op te laden.

Zelfladende Robotstofzuiger

Nadeel: Aanvankelijke Hoge Kosten
Robotstofzuigers zijn nog steeds erg duur in vergelijking met slede en steelstofzuigers. Hoewel je goedkope modellen kunt vinden, is het beter om meer dan 200 euro of meer te betalen voor een midden segment robotstofzuiger, zodat je bij elk schoonmaakbeurt goede resultaten krijgt. Houd in gedachten dat hoe meer functies je wilt, hoe duurder de robotstofzuiger wordt. Kies een robotstofzuiger dus verstandig.

Voordeel: Ideaal voor Mensen Welke Slecht ter Been Zijn
Mensen met een handicap of mobiliteitsproblemen kunnen robotstofzuigers beschouwen als een alternatief voor dure huishoudelijke diensten. Een robotstofzuiger kan worden ingesteld om zo vaak als nodig is schoon te maken, terwijl het onderhoud minimaal is.

Nadeel: Je moet nog steeds stofzuigen
De robotstofzuiger is geweldig in het schoonhouden van de vloer, maar er zijn nog steeds genoeg plinten, kiere en hoeken waar een robot gewoon niet kan komen. Het hebben van een robotstofzuiger zal de noodzaak om te stofzuigen aanzienlijk verminderen, maar je moet nog steeds periodiek de ouderwetse stofzuiger van stall halen. Een traditionele sledestofzuiger kin je dus niet zomaar vervangen of weggooien.


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie