Beste Steelstofzuigers in 2022: Welke Stofzuiger is de Beste Koop?

Er is een reden waarom steelstofzuigers populair zijn. Deze lichte apparaten zijn een handig alternatief voor de sledestofzuigers, vooral als het gaat om het dagelijkse schoonmaken in huizen met huisdieren, kinderen en andere rommel-makers.

Steelstofzuiger kopen

Bovendien blijft de kracht van de best presterende steelstofzuigers verbeteren. De nieuwere modellen zijn scherp geprijsd, waardoor ze een geweldig cadeau zijn voor een geliefde of voor jezelf.

Zo onder de indruk als we zijn van de steelstofzuigers van vandaag, zijn deze modellen nog steeds niet goed genoeg om een standaard stofzuiger uit het huis te weren, ondanks claims van verschillende fabrikanten. Dat komt omdat de diepe tapijtreiniging die je krijgt met een sledestofzuiger zoveel beter is. Als een extra stofzuiger zou de steelstofzuiger het werk moeten doen.

De basis functies van een steelstofzuiger

In onze lijst hebben we geen serieuze rekening gehouden met steelstofzuiger modellen die niet aan de basis functies voldeden.

Hoe een steelstofzuiger kiezen

Een 20-volt accu of meer

Meer voltage betekent niet noodzakelijk meer zuigkracht, maar 20 volt is een goede basis voor een goede zuigkracht. Zwakkere batterijen hebben moeite met bepaald vuil, zoals strooizout of stukjes eten.

Lithium- of lithium-ionbatterij

De meeste draadloze steelstofzuigers gebruiken dit batterijtype nu, maar sommige oude modellen gebruiken nog steeds NiCD- of NiMH-batterijen. Deze batterij types hebben veel meer tijd nodig om op te laden in vergelijking met de op lithium gebaseerde batterijen. De op NiCD batterij gebaseerde modellen zijn slechter omdat ze ongeveer halverwege het schoonmaken aan zuigkracht verliezen.

Minimaal 20 minuten zuigkracht Dat is ongeveer de grens voor het schoonmaken van een appartement. Omdat we op zoek waren naar een draadloze steelstofzuiger dat een sledestofzuiger kon vervangen, wilden we een steelstofzuiger vinden dat in meerdere soorten huizen kon schoonmaken in plaats van alleen kleine appartementen.

ervaring snoerloze dyson

Omzetten naar Handstofzuiger

Over het algemeen maak je vloeren schoon met een steelstofuziger, maar het is handig om een twee-in-een ontwerp te kopen, zodat je vensterbanken, planken, gordijnen, plafonds, bekleding en krappe ruimtes rond meubels kunt schoonmaken.

Borstel met borstelharen

Dit hulpstuk is cruciaal als je wilt dat je steelstofzuiger echt op tapijten werkt.

kruimeldief met steel

Steelstofzuiger Koopgids

Steelstofzuigers zijn niet bedoeld om langdurig grondig schoon te maken, maar is een handig hulpmiddel om gemorste muesli, een dunne laag stof of wat dierenhaar in het tapijt op te zuigen. Functies die een grotere sledestofzuiger veelal niet op zich kan nemen:

ervaring snoerloze dyson

Ontwerp

Steelstofzuigers zijn bedoeld om eenvoudig schoon te maken, maar sommige steelstofzuigers zijn veelzijdiger. Het is uitermate handig om een steelstofzuiger te kopen met een sterke zuigkracht EN één die licht van gewicht is. Handig omdat je snel iets kunt schoonmaken en het apparaat gemakkelijk weer kunt opbergen.

Je wilt ook ongetwijfeld een steelstofzuiger welke gemakkelijk te manoeuvreren is en in krappe plekken en hoeken kan komen. Daarnaast is het handig als de stofzuiger plat kan worden neergezet om onder meubels te komen. Als de opslagruimte hoog is, zoek dan een steelstofzuiger met een handvat dat kan worden opgevouwen of inklapt, zodat het minder ruimte in beslag neemt.

steel kruimeldief

Vuilcontainer en Filters

De meeste steelstofzuigers worden geleverd met een verwijderbare vuilcontainer die het stof en vuil van de vloeren verzamelt. Je maakt de vuilcontainer eenvoudig los en leegt het. Het is altijd handig om een steelstofzuiger te kopen met een grote vuilcontainer zodat je het niet zo vaak hoeft te legen. Als jij of iemand in je huis last heeft van allergieën, geeft een HEPA-gecertificeerd stofzuiger je filters die de lucht van 99,9 procent van de allergenen verwijderen, wat het woongemak aangenamer maakt.

Hulpmiddelen

Kleine extra’s kunnen een groot verschil maken. Een spleetmondstuk en een stofborstel zijn uitstekende hulpmiddelen voor het schoonmaken van meubels, en sommige stofzuigers zijn voorzien van een afneembaar, in de hand te houden stofzuiger dat je kunt gebruiken om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

Stokstofzuiger

Plaats een reactie