Beste Alleszuigers in 2022: Welk Apparaat is de Beste Koop?

Of je nu een ondergelopen kelder schoonmaakt of kleine metalen objecten in de garage opzuigt, alleszuigers (of Waterstofzuiger, Nat- en droogzuigers) maken schoon waar andere stofzuigers dat niet kunnen. Dat is dankzij het ontwerp: in tegenstelling tot de stofzuigers die je gebruikt om het tapijt te reinigen, houdt een alleszuiger de motor gescheiden, zodat het bijna onmogelijk is om het te beschadigen.

Beste Nat- en droogzuigers

Maar het kiezen van de juiste alleszuiger is belangrijk. Immers, sommige alleszuigers zijn een stuk gemakkelijker te gebruiken dan andere. Daarom evalueren en testen we tientallen alleszuigers. Na het analyseren van de resultaten, hebben we de beste alleszuigers voor je geselecteerd.

Waarom een Alleszuiger Kopen?

Alleszuigers zijn meer dan apparaten die vloeistoffen kunnen verwerken. Ze hebben ook de mogelijkheden om duurzamer en krachtiger te zijn dan de standaard stofzuiger en het is mogelijk om haast alles op te zuigen, van nagels tot sneeuw. Velen hebben ook een omgekeerde functie, die kan worden gebruikt om te blazen. Dit is handig voor het verplaatsen van vuil voor eenvoudiger schoonmaken, of gewoon om de slang schoon te maken en houden.

Bovendien kunnen sommige modellen aan gereedschap worden aangesloten om houtsnippers of stof op te zuigen. Niet alle alleszuigers hebben deze functie, maar als je vaak met elektrisch gereedschap werkt, kan dit een zeer nuttige functie zijn.

Beste Alleszuigers

Dus hoe werken alleszuigers?

De machines zijn gebouwd met een waterdichte vuilcontainer. Dit werkt als een barrière tussen vloeistof en elektrische componenten, zodat je het apparaat kunt gebruiken om water en andere vloeistoffen op te zuigen. Als je dit te vaak met een normale slede of steelstofzuiger doet, is het waarschijnlijk dat het apparaat kortsluiting zal veroorzaken.

Enkele voorbeelden waar een alleszuiger goed van pas komt zijn onder andere:

– Het opzuigen van vloeistoffen.
– Werkplekken overzichtelijk houden.
– Het verwijderen van stof en houtsnippers van elektrisch gereedschap.
– Grondig reinigen in auto’s of bestelwagens.
– Tapijten schoonmaken die net zijn schoongemaakt.
– Garages of andere gebieden met hardnekkiger vuil schoonmaken.
– Ontstoppen van putten.

Beste Natzuigers

Koopgids

Van zaagsel in de werkplaats tot een overlopende badkuip, een alleszuiger kan gemakkelijk een hoop puin opruimen.

Wat je moet weten

Er zijn vele alleszuiger modellen beschikbaar en het kiezen van een goede alleszuiger kan saai zijn.

Beste Droogzuigers

Overweeg de grootte

De grootste modellen leveren over het algemeen de snelste, meest grondige reiniging en de grootste vuilcontainer, en ze zijn meestal uitgerust met vele functies. Maar misschien heb je een kleinere, lichtere alleszuiger nodig – misschien zelfs in een miniformaat – als je huis weinig opslagruimte of slechts een studentenkamer betreft.

Bescherm uw gehoor

Alle door ons geteste alleszuigers waren luid. Sommige bereiken zelfs 85 decibel, een geluidsniveau waarbij gehoorbescherming belangrijk is.

Beste Waterstofzuiger

Soorten Alleszuigers

Alleszuigers zijn relatief eenvoudige apparaten. Kies er dus een op basis van je schoonmaakbehoeften, je opslagruimte en hoe ver je de alleszuiger moet verplaatsen. Hier zijn de soorten alleszuigers om te overwegen.

Mini-formaat Alleszuigers

Overweeg deze als je bereid bent prestaties en capaciteit op te offeren voor eenvoudigere draagbaarheid.

Middelgrote Alleszuigers

Deze bieden een goede balans tussen prestaties en compactheid.

Grote Alleszuigers

Krachtig en optimaal uitgerust voor uitdagende schoonmaakwerkzaamheden. Ze bevatten de grootste capaciteit, maar kunnen zwaar en omvangrijk zijn, vooral als ze vol met vuil zitten.

Waterstofzuiger

Kenmerken van een Alleszuigers

Kleine details kunnen helpen om alleszuigers veelzijdiger te maken. Hier zijn bepaalde functies om te overwegen wanneer je een alleszuiger koopt:

Schoonmaak Hulpstukken

De meeste alleszuiger modellen worden geleverd met een mondstuk, voor omvangrijk vuil en een spleet mondstuk om in krappe plekken te komen. Sommige alleszuigers hebben ook een speciaal mondstuk voor auto-interieurs en een inzetstuk voor een stofborstel.

Alleszuigers Slang

De meeste alleszuigers die we hebben getest, hebben twee draaibare fittingen, één aan elk uiteinde van de slang, om knikken te helpen voorkomen. Sommige modellen hebben slechts één fitting, aan het uiteinde van de houder.

Verlengstukken

Verlengstukken verminderen de behoefte om te bukken en knielen.

Alleszuiger

Filter

Zoek naar een alleszuiger met een patroonfilter welke op de meeste modellen te vinden is. Het is gemakkelijker te verwisselen en minder gevoelig voor lekken dan een tweedelige papier-en-schuimfilter. Houd er rekening mee dat sommige filters van afwijkende grootte moeilijk te vinden zijn buiten de website van de fabrikant om. Controleer de beschikbaarheid van de filters voordat je een alleszuiger koopt.

Aan de Muur

Traditionele alleszuigers zijn makkelijk te bewegen met wieltjes onder het model. Sommige modellen kunnen op een muurbeugel worden geklikt of op een plank worden geschoven. Maar je betaalt voor dat gemak. Grotere modellen komen meestal met meer functies voor ongeveer dezelfde prijs, maar nemen meer opslagruimte in beslag.

Beste Alleszuiger

Gereedschap

De meeste stofzuigers hebben handige beugels om aan gereedschap vast te maken.

Wijde slang

Stofzuigers met een dikkere slang werken sneller en met minder verstoppingen dan die met een dunnere slang.

Top Alleszuiger

Plaats een reactie