Beste Stofzuigers met Zak in 2022: Welke Stofzuiger is de Beste Koop?

Hoewel zakloze stofzuigers, die we elders op deze website bespreken, geweldig zijn voor het gemak, hebben veel mensen het gevoel dat ze de schoonmaak en luchtfilter prestaties van stofzuigers met zak niet kunnen evenaren. Een stofzuiger met een stofzak biedt een extra laag filtratie voor iedereen die ook schonere lucht wil. Je hoeft ook niet zo vaak een zak te verwisselen in vergelijking met een vuilcontainer in een dakloze stofzuiger – iets wat op zichzelf al kan zorgen voor microscopische stofdeeltjes en allergenen in de lucht als je het vuil niet goed genoeg weggooit.

Beste Stofzuigers met Zak

Voordelen van Stofzuigers met Zak

Het leven is veel eenvoudiger geworden dankzij moderne apparaten, waaronder stofzuigers met zak. Na verloop van tijd worden deze apparaten efficiënter door de toevoeging van nieuwe functies. Hieronder zijn enkele van de vele voordelen van een stofzuiger met zak voor het schoonmaken van je huis beschreven.

Zeer hygiënisch

Hygiëne is belangrijk en stofzuigers met zakken voldoen aan deze eis. De reden is de verzameling van ongewenste, schadelijke deeltjes in een gesloten zak. Zelfs tijdens het vervangen van de zak blijven deze deeltjes in de zak.

Opvangen van Allergenen

De beste stofzuigers met zakken zuigen effectief het stof en afval op waardoor de lucht in het huis ook wordt schoongemaakt. Deze apparaten kunnen van grote waarde zijn voor mensen met een zwak immuunsysteem en mensen die vatbaar voor allergieën zijn. De zakken die het vuil opsluiten zijn luchtdicht en daarom is het bijna onmogelijk voor de gevaarlijke deeltjes om terug het huis in te komen en de luchtkwaliteit te beïnvloeden.

HEPA-filtratie

HEPA-filters worden niet alleen gebruikt in stofzuigers met zak, maar ook in andere soorten apparaten (bijv. luchtreinigers), zijn HEPA filters de standaard. Van dergelijke filters is bekend dat ze worden gebruikt voor het verwijderen van de meeste allergenen zoals pollen, huidschilfers, schimmelsporen, enz. Ze zijn in staat om de deeltjes van ongeveer 0,3 micron of groter op te vangen. Het hebben van een HEPA filter in de stofzuigers met zakken helpt veel mensen met allergieën.

Als het gaat om het kopen van huishoudelijke apparaten, dan is het zeer verstandig rekening te houden met alle belangrijke factoren die de prestaties van een stofzuiger bepalen. Hieronder staan ​​enkele van de beste stofzuigers met zak die vandaag de dag op de markt worden verkocht.

Hoe Kies je een Stofzuiger met Zak?

Voordat je een stofzuiger gaat testen, moet je het budget voor de stofzuiger bepalen. Het hebben van een budget helpt bij het verwijderen van opties die niet in uw prijsklasse vallen.

Je kunt bijvoorbeeld een budget instellen tussen de 300 en 400 euro, om een beetje flexibiliteit te geven waarin meerdere en betere opties binnen je bereik komen.

Nadat je een budget hebt ingesteld, is dit het moment waarop je naar de functies van een stofzuiger met zak kijkt.

Allergenen filter

Allergenenfilters helpen de fijne stofdeeltjes in de zak te houden. Deze filters zorgen ervoor dat de lucht die eruit komt schoon is. Sommige merken bieden zelfs geur verwijderaars aan die bepaalde geuren verwijderen.

Prijs van zakken

Alle stofzuigers met zakken op de markt gebruiken wegwerpzakken en afhankelijk van hoeveel vuil je dagelijks schoonmaakt, is dit een terugkerende kostenpost die in de loop van de tijd oploopt. Het is dus logisch om de kosten van vuilzakken te controleren.

De vuistregel is dat hoe beter de filtratie van de vuilzak is, des te duurder deze is.

Merken zoals Miele verkopen de duurste zakken vanwege het hoge filtratieniveaus, het ontwerp en de zelfsluitende automatische zegelfunctie. Houd er echter rekening mee dat de kosten niet de enige factor zijn waar je naar moet kijken.

HEPA-filtratie

Een onderdeel van goede stofzuigerzakken is de filtratie. Sommige merken voegen een extra filter laag toe die zich achter de motor bevindt. De stofzuigers van Miele hebben een post-motorische HEPA. Het voorkomt dat er fijn stof uit de stofzuiger kan verdwijnen.

Maar deze filters zijn niet wasbaar. Meestal ligt de levenscyclus van HEPA-filters tussen de 6 en 12 maanden. Dus dit zal nog een extra kostenpost zijn.

Snoerlengte

Een kortere stekker betekent dat je een ander stopcontact vaker moet opzoeken. Dit is vervelend, vooral als je een groot huis schoonmaakt. De meeste stofzuiger hebben nu lange snoeren van meer dan 10 meter.

Sledestofzuigers hebben kortere netsnoeren, maar deze komen met kabel, dus er is minder gedoe bij het opruimen van de stekker.

Krachtige Motor

Een krachtige motor is een must om een tapijt grondig schoon te maken. De krachtigste stofzuigers met zak hebben tussen de 10 en 12 ampère, terwijl kleinere stofzuigers slechts 5 ampère hebben.

Voor huizen met tapijt en andere vloerbedekking zal de extra kracht duidelijk nodig zijn. Terwijl huizen met kale vloeroppervlakken weg kunnen komen met minder zuigkracht.

Een ander hulpstuk om naar te kijken is een gemotoriseerde borstel. Dit is een handig hulpstuk in huizen met tapijten omdat deze borstel het ingebedde vuil in het tapijt losmaakt.

Gewicht

Het slepen van een zware stofzuiger kan aardig vermoeiend zijn. Gelukkig wordt metaal niet zoveel meer gebruikt en zijn de meeste stofzuigers licht van gewicht dankzij duurzame plastics. Daarnaast moet je rekening houden met de grootte van de stofzak en het mondstuk, aangezien deze factoren ook het gewicht van een stofzuiger bepalen.

Plaats een reactie