Beste Lichtgewicht Stofzuigers in 2022

In het begin, toen stofzuigers nog een nieuwe uitvinding waren, waren ze log en omslachtig in het gebruik. Meer dan honderd jaar later is de stofzuiger van vandaag compacter, lichter en gemakkelijker te gebruiken. Mensen worden altijd aangetrokken door lichtgewicht gadgets en de stofzuiger is geen uitzondering.

Beste Lichtgewicht Stofzuiger

Omdat verschillende merken en modellen verschillende gewichten hebben, is een van de overwegingen van de consument bij de aanschaf van een reinigingsmachine hoe licht of zwaar deze is. Het gewicht bepaalt de draagbaarheid en bruikbaarheid van een reinigingsmachine. Het bepaalt ook hoe moe je bent aan het einde van je reinigingswerkzaamheden en dat is dan ook de reden waarom lichter beter is.

We gaan ervan uit dat je geen stofzuiger wilt die je moet meezeulen bij het schoonmaken. Of een die je dwingt om veel moeite te moeten doen om hem naar boven te dragen. Dit is dan ook de reden waarom je op zoek bent naar een lichtgewicht unit. De moderne stofzuiger is beschikbaar in een breed scala aan gewichten en je kunt de machine kiezen die bij jouw voorkeur past.

Maar dat is alleen mogelijk als je weet welk gewicht bij je past en als je weet hoe je het gewicht en andere kenmerken tegen elkaar kunt afwegen. Afhankelijk van je reinigingsvereisten mag de het lichte gewicht van de stofzuiger niet ten koste gaan van de andere functies die de prestaties verbeteren. Het vereist uiterste zorgvuldigheid om een goede stofzuiger aan te schaffen, zodat je geen apparaat koopt dat slechts licht is, maar niet efficiënt reinigt.

Lichte en wendbare stofzuiger kopen?

Onze Aanbevolen Lichtgewicht Stofzuigers in 2022

Gewicht: 6,5 kg

De Inventum ST306RZA Stofzuiger is een krachtig en stil model met een geluidsniveau van slechts 69 dB. Het volume van de stofzuigerzak bedraagt 3,0 liter.

Check Prijs op Bol.com >

Gewicht: 4,5 kg

Krijg continu een hoge zuigkracht dankzij de PowerCyclone 5-technologie van de Philips PowerPro Compact stofzuiger zonder zak. De krachtige en efficiente 900W motor zorgt voor een stofopname van 99,9%.

Check Prijs op Bol.com >

Gewicht: 5,2 kg

Krijg optimale schoonmaakprestaties door de hygiënische stofverwijdering. De krachtige en efficiente 900W motor van de Philips Performer Active stofzuiger met zak zorgt voor een stofopname van 99,9%.

Check Prijs op Bol.com >

Best lichtgewicht stofzuigers

Deze stofzuigers bestaan er in verschillende uitvoeringen, vormen en maten. De meest voorkomende zijn de snoerloze handhelds die ook de lichtste zijn. Met een gewicht van ongeveer 2,25 kg bieden handhelds een verbazingwekkende draagbaarheid en eenvoudige bediening. Ze zijn klein van formaat en passen in bijna elke ruimte.

Door hun draagbaarheid kan je de handstofzuigers overal gebruiken, zowel binnen als buiten. De stofzuigers zijn ontworpen voor lichte reinigingstaken die weinig zuigkracht vereisen. Je koopt ze meestal als reinigingsgadgets; als aanvulling op de grotere stofzuigers die zware taken uitvoeren.

Lichtgewicht stofzuiger vergelijken en kopen

Steelstofzuigers vallen ook in de categorie van lichtgewicht stofzuigers. Met een gewicht van ongeveer 4,5 kg zijn ze gemakkelijk te gebruiken, ook omdat ze weinig inspanning vereisen om te manoeuvreren. Ze werken meestal op een accu en zijn bijna net zo draagbaar als de handhelds. De moderne technologie heeft de productie mogelijk gemaakt van steelstofzuigers met een uitstekende zuigkracht en een groot aantal functies die de reinigingscapaciteit vergroten.

Er zijn ook veel traditionele stofzuigers die licht van gewicht zijn. Deze stofzuigers zijn zowel krachtig als veelzijdig. Met een verlengslang bieden ze meer bereik. Daarom zijn ze het meest geschikt voor het reinigen van hoger gelegen delen, zoals de trap. Je kunt dit type stofzuiger ook goed gebruiken om de bekleding en diverse andere oppervlakken te reinigen. Hoewel ze er log uitzien, zijn deze machines licht en eenvoudig te gebruiken.

Redenen om een lichte stofzuiger te kopen

Een lichtgewicht stofzuiger betekende vroeger minder functies en een lagere zuigkracht. Door de technologische vooruitgang hebben fabrikanten echter een veel grotere zuigkracht in kleinere apparaten kunnen verpakken dan voorheen.

Dankzij een efficiënte luchtstroom en een compacte maar krachtige motor is het nu mogelijk om een lichte stofzuiger te kopen die een uitstekende reinigingskracht levert. De voordelen van de aanschaf van een lichtgewicht reinigingsmachine zijn talrijk en omvatten onder meer de volgende.

Lichtgewicht traditionele stofzuiger kopen?

Makkelijk te gebruiken

Een zware stofzuiger is soms lastig in het gebruik. Duwen of trekken vergt enige inspanning, vooral bij tapijten. Een zware stofzuiger de trap op tillen kan een vervelende ervaring zijn die veel energie kost. Het zware gewicht kan ervoor zorgen dat de stofzuiger niet veel gebruikt wordt. Jongere leden van je gezin vinden het waarschijnlijk omslachtig en vermijden schoonmaakklussen.

Het apparaat is ook niet gemakkelijk in het gebruik voor de oudere leden van het gezin, wat de machine minder nuttig kan maken. Het is tevens niet aan te raden zijn om een zware stofzuiger te gebruiken als je een gezondheidsprobleem hebt zoals rugpijn. De complicatie kan verergeren en de reinigingstaken moeilijker voor je maken, zelfs de lichte taken. Iedereen kan echter een lichtgewicht stofzuiger gebruiken. Het veroorzaakt geen vermoeidheid en je kunt hem voor langere tijd gebruiken.

Goed voor snelle reinigingstaken

Deze stofzuigers zijn handige gadgets voor een snelle reiniging. Ze kunnen er gemakkelijk worden bij gepakt en met net zoveel gemakt worden meegenomen om de rommel op te ruimen. Het maakt ze de moeite waard, omdat je het klusje snel kunt klaren. Een ander voordeel van de draagbaarheid van lichte stofzuigers is dat je ze overal in je huis kunt gebruiken.

Je kunt de ene minuut de woonkamer beneden schoonmaken en de volgende minuut een kamer boven stofzuigen. Omdat hij licht is om mee te nemen, kun je zelfs je lichtgewicht stofzuiger mee naar buiten nemen om de veranda schoon te maken.

Eenvoudige opslag

Omdat zware machines meestal groot zijn, is het soms lastig om een zware stofzuiger op te slaan. Maar dat is alleen het geval als je huis niet al te groot is en je een ruimtegebrek hebt. Het is altijd fijn om je stofzuiger uit het zicht te kunnen opbergen. De meeste lichtgewicht stofzuigers passen in kleine opbergruimtes, en je kunt ze vaak zelfs een in een kast bewaren. Sommigen worden geleverd met muurbeugels, wat het opslaan ervan nog gemakkelijker maakt, vooral als je in een appartement of studio woont.

Lichtgewicht stofzuiger kopen?

Overwegingen bij het zoeken naar de beste lichtgewicht stofzuiger

.
Naast het gewicht, zijn er andere functies die samen werken om de stofzuiger efficiënt en krachtig te laten functioneren. Het doel bij het kopen van een stofzuiger is om rekening te houden met het gewicht en tegelijkertijd de verschillende andere nuttige functies en functionaliteiten niet te vergeten.

Ook het gewicht is relatief en wat ideaal is, verschilt per persoon en per situatie. De stofzuiger die je koopt, moet een gewicht hebben dat je prettig vindt en eigenschappen hebben die passen bij de reinigingsbehoeften van je huis. Om de keuze van het juiste reinigingsapparaat gemakkelijker te maken, moet je het volgende in overweging nemen.

De hoeveelheid draagbaarheid die je nodig hebt

.
Lichtgewicht stofzuigers bieden verschillende mobiliteitsniveaus bedenk je dus hoeveel draagbaarheid je nodig hebt en kies op basis daarvan de juiste stofzuiger. Met de snoerloze types kan je vrijwel elk oppervlak in je huis reinigen, van de trap tot aan de randen van de plint. De lichtste van allemaal, de handheld, biedt een verbazingwekkende mobiliteit.

Je kunt hem gebruiken om rommel ter plaatse binnen een seconde op te ruimen. Zelfs buiten kun je hem gebruiken om bijvoorbeeld je auto van binnen schoon te maken. Hij is ook erg praktisch om mee te nemen als je onderweg bent.

Er zit bijna geen grens aan het aantal plaatsen en de verschillende oppervlakken die je kunt schoonmaken met de snoerloze handheld, waardoor het een van de meest veelzijdige lichtgewicht reinigingsapparaten is. De meeste van deze stofzuigers zijn echter alleen geschikt voor lichte reinigingstaken.

Niet alle snoerloze stofzuigers zijn echter handheld. De grotere stofzuigers staan op wielen en worden geleverd met een enorme zuigkracht die vergelijkbaar is met die van de stofzuigers met snoer. Met compacte en efficiënte motoren, zijn de stofzuigers ontworpen om een sterke luchtstroom te produceren die vuil krachtig kan opnemen. Het maakt deze apparaten geschikt voor elke reinigingstaak in je huis.

Je kunt op het gebied van lichtgewicht stofzuigers nog steeds kiezen voor een 2 in 1. Deze kunnen eenvoudig worden omgebouwd van een standaardstofzuiger tot een veelzijdige handheld, zodat je mogelijkheden krijgt die je met alleen een traditionele stofzuiger niet zou hebben. Omdat ze zowel met als zonder snoer verkrijgbaar zijn, kunnen deze types zowel lichte als zware reinigingswerkzaamheden in je huis uitvoeren.

Snoerloze steelstofzuigers hebben een enorme hoeveelheid kracht en dat in de vorm van een draagbaar apparaat. Ze zijn daarom duurder dan de types met snoer. Mocht je er een kiezen, wees dan bereid om een flink bedrag te betalen. Je hebt er echter veel profijt van waardoor het voor jou wellicht de moeite waard is om er wat meer voor te betalen.

Type oppervlaken waar je de stofzuiger voor wilt gebruiken

Verschillende oppervlakken vereisen verschillende reinigingsmethoden, gereedschappen, zuigkrachtniveau ’s en andere functies. Tapijten behoren tot de meest uitdagende om te reinigen.

Ze verbergen het vuil diep in de vezels, wat vereist dat je een stofzuiger met specifieke kenmerken gebruikt. Als je tapijt in huis hebt, moet een apparaat kopen met onder andere een hogere zuigkracht.

Beste Stofzuigers

Je hebt ook een stofzuiger nodig die wordt geleverd met een rolborstel. Een aangedreven rolborstel helpt om het vuil, dat in de diepte van tapijtvezels vastzit, los te krijgen zodat het gemakkelijker kan worden verwijderd. Kies er een die je kunt in- en uitschakelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je de stofzuiger ook op andere oppervlakken kan gebruiken, wat nodig is als je zowel harde vloeren als tapijtoppervlakken hebt.

Harde vloeren hebben geen behoefte aan een te hoge zuigkracht. Omdat het vuil zich op het oppervlak bevindt, kan een stofzuiger het gemakkelijk opzuigen met behulp van alleen afzuiging. Harde oppervlakken hebben zelfs geen roterende rolborstel nodig. Dat komt omdat de haren krassen kunnen veroorzaken en de vloer kunnen beschadigen.

Dat zal echter alleen gebeuren als de vloer erg krasgevoelig is en de haren stijf zijn. Op een harde vloer zorgt een elektrische borstel er tevens voor dat het vuil zich verspreidt en daardoor lastiger is om op te vangen. Tenzij je tapijten of kleden in huis hebt, kunt je beter een stofzuiger kiezen zonder een rolborstel. Als alternatief kunt je een stofzuiger kiezen met een aan/uit schakelaar voor de rolborstel. Een andere optie is om een stofzuiger te kiezen waarvan de borstel zacht is.

De methode die de stofzuiger gebruikt om vuil op te vangen

.
Er zijn twee methoden om het vuil op te vangen: met of zonder zak. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen, en jouw voorkeur bepaalt de methode die je kiest. Stofzuigers met zak zijn voorzien van een stofzuigerzak waarin het opgezogen vuil terechtkomt. De vuilopnamecapaciteit van deze stofzuigers is vaak groot en ze zijn een goede keuze als je een druk huishouden hebt.

Kleine stofzuiger (Lichtgewicht)

De zakken zijn meestal ook HEPA, wat een allergievrij huis betekent. Het legen van een stofzuiger met zak is hygiënischer dan het legen van een stofzuiger zonder zak. Volledig gesloten zakken houden stof en andere allergenen namelijk goed vast, en er is geen enkele mogelijkheid dat er iets kan ontsnappen bij het weggooien van de zak. Dit is de reden waarom deze stofzuigers een perfecte keuze zijn als iemand in je gezin gevoelig is voor allergieën.

Een nadeel van deze methode is dat de zakken niet herbruikbaar zijn en dat je een nieuwe zak in huis moet hebben om de oude te vervangen. Op de lange termijn moet je steeds geld uit blijven geven aan nieuwe stofzuigerzakken en vallen de kosten dus hoger uit dan alleen de aanschafkosten.

Stofzuigers zonder zak worden geleverd met een herbruikbare bak of beker om vuil te verzamelen. De vuilopnamecapaciteit van deze stofzuigers is gewoonlijk laag en sommigen zijn zo beperkt dat het nodig is om ze frequent te legen. Ze kunnen ook rommelig zijn om te legen, met de mogelijkheid dat er stof tijdens dit proces in de rondte vliegt.

Sommige van de bakken in deze stofzuigers zijn voorzien van een ledigingsmechanisme waarbij de container naar beneden opent om de procedure enigszins hygiënisch te maken. Omdat je de bak niet hoeft te vervangen, veroorzaken stofzuigers zonder zak niet de extra kosten die bij stofzuigers met zak wel het geval zijn. Echter, vergeet niet dat je bij deze stofzuigers zonder zak wel af en toe het filter moet vervangen.

Hoe hebben we de beste modellen gekozen?

Over het algemeen genomen, kan een stofzuiger die niet meer dan 7 kg weegt als lichtgewicht worden beschouwd. De lichtste stofzuigers kunnen zelfs tot 2 kg wegen en zijn ontworpen voor specifieke reinigingstaken. Omdat de waarden voor het gewicht variëren, moet je je goed bedenken wat jij als het ideale gewicht beschouwt.

Kies een apparaat dat comfortabel in het gebruik is of een apparaat dat tevens door andere leden van het gezin kan worden bediend.

Er zijn nog een aantal andere parameters waarmee ook rekening moet worden gehouden, die moeten overeenkomen met de reinigingsvereisten van je huis. We hebben de stofzuigers geselecteerd op basis van onder andere de eigenschappen die ze bieden, de reinigingsmogelijkheden, de prijs en de bruikbaarheid. Lees verder voor meer informatie over de criteria om de beste lichtgewicht stofzuigermerken en -modellen te selecteren.

Zuigkracht

Een stofzuiger reinigt door vuil op te zuigen. Het is daarom belangrijk dat de zuigkracht zowel efficiënt als krachtig is. De zuigkracht wordt op verschillende manieren en met behulp van verschillende eenheden gemeten, die allemaal aangeven hoe sterk de luchtstroom is.

Fabrikanten maken gebruik van verschillende technologieën om deze luchtstroom sterker te maken, en het is raadzaam om ervoor te zorgen dat het merk of model van jouw keuze deze technologieën heeft. Het vermogen van een stofzuigermotor is een andere aanwijzing voor het reinigend vermogen van een stofzuigermotor. De motor drijft alles in het apparaat aan, en een sterke motor kan duiden op een krachtig apparaat.

Energievoorziening

Veel van de beste lichtgewicht stofzuigers zijn snoerloos. Deze apparaten worden aangedreven door oplaadbare accu’s en zijn zeer draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de accu altijd op volle capaciteit is opgeladen en klaar is om het apparaat van stroom te voorzien. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot vertragingen in het schoonmaken doordat je moet wachten tot de batterij is opgeladen.

Beste stofzuigers

Om een ononderbroken stofzuigproces te garanderen, is het van essentieel belang dat de door jou gekozen snoerloze stofzuiger met een fatsoenlijke werktijd wordt geleverd. Een periode van 30 minuten en meer op een enkele lading is goed genoeg, want de meeste sessies duren niet langer dan dit. Zorg er ook voor dat het opladen van de accu niet te lang duurt.

Let op een oplaadtijd van 3 tot 4 uur en zorg ervoor dat de accu een hoge capaciteit en van het lithium-ion type is. Lithium-ion-accu’s laden snel op, verliezen geen lading wanneer ze niet worden gebruikt en hun kracht neemt niet af wanneer ze tijdens het gebruik ontladen.

Een alternatief voor snoerloze stofzuigers is het type met snoer. Deze bieden een onbeperkt aanbod aan energietoevoer, waardoor je verzekerd bent van continue reinigingssessies. Er zijn veel lichtgewicht stofzuigers die zijn uitgerust met een snoer en een effectieve reiniging bieden.

Bij de keuze van de te kopen stofzuiger is de lengte van het snoer een essentiële factor om rekening mee te houden. Meer dan 7,5 meter is aan te raden en hoe langer, hoe beter. Naast de eenvoudige reiniging bespaart een lang snoer je de tijd die je kwijt bent aan het verwisselen van stopcontacten. Er zijn nog andere functies te overwegen met betrekking tot het snoer, bijvoorbeeld het automatisch intrekken van het snoer, maar die zijn niet zo belangrijk.

Grootte

Hoewel lichte reinigingsmachines meestal compact zijn, variëren de afmetingen. Sommige modellen kunnen ongelooflijk klein van formaat zijn en bieden verbeterde draagbaarheid. De meeste lichtgewicht units zijn echter handhelds en die zijn meestal ontworpen voor lichte taken.

Afhankelijk van je behoeften, moet de beste lichtgewicht stofzuiger een klein formaat hebben, terwijl er nog steeds veel reinigingskracht en nuttige functies worden geboden. Een compacte unit is essentieel voor een gemakkelijke opslag en het schoonmaken van krappe plekjes. Dit is de reden waarom de afmetingen van belang zijn bij de keuze van het model en het merk dat je moet kopen.

Bruikbaarheid en veelzijdigheid

De beste lichtgewicht stofzuiger moet gemakkelijk te gebruiken zijn en in staat zijn om een verscheidenheid aan oppervlakken en plaatsen te reinigen. Sommige functies maken een reinigingsapparaat zowel veelzijdig als gemakkelijk te gebruiken. Ze bevatten minder bedieningselementen of handig geplaatste knoppen en schakelaars.

Hoewel het idee van een lichtgewicht stofzuiger op zich al een pluspunt voor de bruikbaarheid is, spelen andere factoren ook een rol.

Lichtgewicht stofzuigers

Een ergonomische handgreep maakt het mogelijk om langer te reinigen zonder last van je hand te krijgen bijvoorbeeld. Andere factoren zijn wielen die gemakkelijk ronddraaien en ervoor zorgen dat de stofzuiger moeiteloos kan worden getrokken of geduwd, stofzuigerbakken of -zakken die gemakkelijk toegankelijk zijn en gemakkelijk kunnen worden verwijderd, en nog veel meer.

Voor veelzijdigheid moet je lichtgewicht stofzuiger zijn voorzien van functies en gereedschappen die het mogelijk maken hem op verschillende oppervlakken te gebruiken. De mogelijkheid om van het ene type stofzuiger naar het andere type stofzuiger om te bouwen is er één van. Hierdoor is de stofzuiger geschikt voor het reinigen van zelfs de moeilijk bereikbare plaatsen in je huis. Een rolborstel die naar believen kan worden in- en uitgeschakeld is een andere.

Dit betekent dat je je lichtgewicht stofzuiger kunt gebruiken om zowel harde vloeren als tapijten te reinigen. Accessoires zoals de verlengstang, bekleding- en spleetgereedschap vergroten de veelzijdigheid van de stofzuiger en stellen je in staat om gebieden te reinigen die je niet zou kunnen bereiken met de gewone stofzuigermond.

Prijs

Naast de fysieke kenmerken zijn de kosten een essentiële variabele bij de keuze van de te kopen stofzuiger. De uitdaging bij het bepalen van de beste prijs vloeit voort uit het feit dat producten met vrijwel dezelfde kenmerken verschillende prijskaartjes zullen dragen. De prijzen verschillen ook van merk tot merk, van model tot model.

Met een grote hoeveelheid lichtgewicht stofzuigers op de markt, kan het vinden van een stofzuiger die goed geprijsd en toch efficiënt is, ontmoedigend zijn. Maar maak je geen zorgen.

Wij hebben het moeilijke deel voor je gedaan, waarbij we de kenmerken en reinigingsmogelijkheden van de verschillende stofzuigers hebben afgewogen tegen hun prijskaartje. We hebben alleen die stofzuigers gekozen waarvan de kenmerken overeenkomen met de prijzen waarvoor ze verkocht worden. En tevens die met een redelijke prijs en een fatsoenlijke garantieperiode.

De kosten om een stofzuiger te handhaven was een andere factor die we overwogen. Sommige stofzuigers, de stofzuigers met zak, vereisen dat je gedurende de levensduur van de stofzuiger de zak vele malen vervangt. Dit draagt bij aan de totale kosten van de stofzuiger en het is mogelijk dat je dit moet afwegen tegen de voordelen die de stofzuiger biedt.

Aan de andere kant moet je bij stofzuigers zonder zak het filter gedurende de levensduur van de stofzuiger meerdere keren vervangen. De snelheid waarmee je de filters moet vervangen is echter niet hetzelfde als bij stofzuigerzakken.

De zakken vullen zich en moeten vaker worden vervangen, vooral als je kinderen of huisdieren hebt en je huis meestal zwaar vervuild is. Het goede is dat ze niet te duur zijn en voor een paar euro’s kunt je een pakje met meerdere zakken kopen.

Lichtgewicht stofzuigers kooptips

Of je uiteindelijk eindigt met een nuttig reinigingsapparaat of een apparaat dat je teleurstelt, hangt af van verschillende factoren. Het meest essentiële is hoe goed je de verschillende functies en het belang ervan op een stofzuiger begrijpt. Omdat bepaalde functionaliteiten passen bij specifieke reinigingsbehoeften, bepaalt je situatie meestal naar welke functies je moet zoeken.

Koopadvies stofzuigers

Zo zijn de eisen om een harde vloer schoon te maken anders dan bij het reinigen van een tapijt. Ook voor lichte reinigingstaken is geen machine met de hoogste zuigkracht of een arsenaal aan gereedschappen en accessoires nodig. Om je te helpen het idee te begrijpen van de functies en hoe ze zich tot je behoeften verhouden, zullen we eens naar de belangrijkste functies en het nut ervan kijken.

Is HEPA-filtratie essentieel?

Zeker als jijzelf of een familielid gevoelig is voor allergieën. HEPA-filters vangen deeltjes op die maar 0,3 micron groot zijn. Met dit niveau van filtratie zal je stofzuiger tot 99,97% van de deeltjes die hij van het oppervlak opneemt, vasthouden. Dat betekent dat de allergenen niet opnieuw in de atmosfeer van je huis terechtkomen als ze eenmaal zijn opgezogen.

Je moet er echter wel voor zorgen dat de stofzuiger die je koopt goed is afgedicht als het wordt geleverd met HEPA-filters. Vanwege de hoge weerstand die deze filters bieden tegen de doorgang van lucht en deeltjes, zal de afvoerlucht altijd op zoek gaan naar andere manieren om te ontsnappen.

Openingen op het apparaat kunnen betekenen dat er allergenen uitkomen en de lucht in je huis vervuilen. De meeste van de beste lichtgewicht stofzuigers die momenteel op de markt zijn, worden geleverd met HEPA-filters, maar het is altijd raadzaam dat je dit controleert.

Is een aangedreven rolborstel nodig?

Het antwoord is ja, maar alleen als je tapijten of vloerbedekking hebt. Middelhoge en hoogpolige tapijten zijn moeilijk schoon te maken zonder het vuil op te schudden, en een rolborstel doet dat uitstekend.

Zuigen alleen levert geen bevredigende resultaten op, omdat het vuil dat diep in het tapijt zit niet gereinigd wordt. Vermijd echter het gebruik van een aangedreven rolborstel als je tapijt gevoelig is en waarschijnlijk beschadigd raakt door de borstelharen.

Kies in plaats daarvan een stofzuiger met een sterke zuigkracht. Bij het kiezen van de beste lichte stofzuiger met een rolborstel moet je op zoek gaan naar een stofzuiger met zachte en rubberen haren. Sommige borstels maken gebruik van ontwerpen en technologieën om klitten van opgezogen haren te voorkomen. Als je budget het toelaat, kies deze dan. Je zal hiermee huisdier- en mensenhaar efficiënt uit tapijten kunnen stofzuigen.

Met of zonder zak?

Stofzuigers met zak houden meer vuil vast. Ze zijn geschikt voor gebieden die veel worden gebruikt of als je kinderen en/of huisdieren hebt. Ze houden meestal stof en vuil vast van verschillende stofzuigersessies voordat je ze moet legen. Zakken zijn ook veiliger om te legen omdat ze een uitstekende filtratie hebben en een goede afdichting hebben.

Als je een familielid hebt dat gevoelig is voor allergieën, dan zijn dit de stofzuigers waar je voor moet gaan. Deze stofzuigers hebben echter één nadeel. Je moet de zakken elke keer als ze vol raken vervangen, dus je moet bereid zijn om steeds deze kosten te dragen.

De stofzuigers zonder zak houden minder stof vast en vereisen af en toe het leegmaken van de bak. Een voordeel is dat de stofcompartimenten herbruikbaar zijn. Na het legen van de stofzuigerbak hoef je deze alleen nog maar met water te wassen voordat je hem weer terugplaatst. Deze stofzuigers zijn echter niet geschikt als allergenen een gezondheidsrisico vormen voor jou of een lid van je gezin.

Stofzuigerbakken kunnen een stoffige omgeving creëren tijdens het legen, omdat je een deksel moet openen om de inhoud weg te gooien. Ze zijn daarom niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor seizoensgebonden allergische reacties. Bij deze stofzuigers zijn de enige bijkomende kosten het vervangen van het filter en dat gebeurt minder vaak als het vervangen van zakken.

De Beste Lichtgewicht Steelstofzuiger

Conclusie

Stofzuigers zijn in de loop der jaren geëvolueerd om meer mogelijkheden te bieden in een compact ontwerp. Met motoren die zeer efficiënt zijn en technologieën die een indrukwekkende luchtstroom creëren, kunnen moderne stofzuigers licht van gewicht en toch krachtig zijn. De accutechnologie is ook geavanceerd om snoerloze units met sterkere motoren en lange gebruikstijden mogelijk te maken.

Bij het kiezen van een lichtgewicht reinigingsapparaat voor je huis is het raadzaam om rekening te houden met alle factoren die een stofzuiger efficiënt maken. Er zijn stofzuigers die bekend staan als krachtig, maar die erg weinig wegen.

De beste lichte stofzuiger moet gemakkelijk te gebruiken zijn, meer mobiliteit bieden, een uitstekende zuigkracht hebben en worden geleverd met accessoires die de veelzijdigheid ervan vergroten. Houd ook rekening met de prijs en kies alleen een stofzuiger waarvan het prijskaartje kan worden gerechtvaardigd door de reinigingscapaciteit, het ontwerp en de verschillende kenmerken en functionaliteiten.

Onze Aanbevolen Lichtgewicht Stofzuigers in 2022

Gewicht: 6,5 kg

De Inventum ST306RZA Stofzuiger is een krachtig en stil model met een geluidsniveau van slechts 69 dB. Het volume van de stofzuigerzak bedraagt 3,0 liter.

Check Prijs op Bol.com >

Gewicht: 4,5 kg

Krijg continu een hoge zuigkracht dankzij de PowerCyclone 5-technologie van de Philips PowerPro Compact stofzuiger zonder zak. De krachtige en efficiente 900W motor zorgt voor een stofopname van 99,9%.

Check Prijs op Bol.com >

Gewicht: 5,2 kg

Krijg optimale schoonmaakprestaties door de hygiënische stofverwijdering. De krachtige en efficiente 900W motor van de Philips Performer Active stofzuiger met zak zorgt voor een stofopname van 99,9%.

Check Prijs op Bol.com >


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie