Miele Complete C3 Black Diamond Stofzuiger Review

Miele staat al lang bekend om zijn slede stofzuigers, die in de loop der jaren weinig zijn veranderd que uiterlijk. Sommigen dachten dat dit soort stofzuigers zouden ophouden te bestaan, maar Miele heeft vastgehouden aan het concept, met als resultaat goede verkoopcijfers. Er is een breed scala aan modellen beschikbaar, maar we bekijken hier Ć©Ć©n van topmodellen, de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine.

Miele Complete C3 Black Diamond Stofzuiger Review

Met de recente EU-regelgeving voor wattage en een aantal strenge energienormen heeft de C3 Black Diamond een goede balans weten te vinden tussen prestatie en vermogen. De stofzuiger heeft een A-rating voor vermogensefficiƫntie, met talrijke instellingen om de juiste balans te vinden.

Prestaties

Het vermogen mag dan lager zijn geworden, we zijn nog steeds zeer onder de indruk van de schoonmaakmogelijkheden. Deze C3 wordt geleverd met een basis reinigingskop, met twee instellingen voor respectievelijk tapijten en harde vloeren.

Op harde vloeren zuigt deze Miele alles op bij de eerste passeerbeweging. We hebben een kopje kattenbakvulling over een tapijt gegoten en het ging allemaal met slechts een paar passen naar binnen. We zien vaak dat er veel afval terugvalt als je de stofzuiger uitschakelt en schudt, maar bij deze C3 Black Diamond worden slechts een paar stukjes niet binnen gehouden, wat een goed resultaat is.

Miele C3 Black Diamond

Deze sledestofzuiger verliest niet veel zuigkracht wanneer de stofzuigerzak halfvol of vol is (er is een indicator op de stofzuiger om je te vertellen hoe vol de zak is).

We hebben stofzuigers gezien die veel hoger scoren in vergelijking met deze Miele Black Diamond, maar sommige van die stofzuigers hebben drie keer zoveel vermogen – om slechts 50% meer zuigkracht te leveren. Dat gezegd hebbende, het zijn de resultaten die tellen en de Miele C3 Black Diamond levert zeer goede prestaties.

Stofzuigerzakken vs. zonder zakken

Al het vuil en stof dat je opzuigt, komt in de 4,5 liter stofzuigerzak terecht. Dit is ongeveer het dubbele van de inhoud van een zakloze stofzuiger. Als je vuil eenmaal hebt opgezogen, zal je het vuil nooit meer zien, wat sommigen (met name mensen die last hebben allergien) zal aanspreken.

Miele Complete

Het nadeel is dat je van tijd tot tijd nieuwe zakken en filters moet kopen. OfficiĆ«le verpakkingen met 4 zakken en een nieuwe filter kosten ongeveer ā‚¬10, maar je kunt veel goedkopere zakken kopen als je wilt.

Ontwerp

Miele heeft een paar decennia de tijd gehad om het ontwerp van een zakstofzuiger te perfectioneren. De voetpedalen hebben de perfecte grootte en vereisen nooit een tweede poging.

De wielen aan de onderzijde zijn van goede kwaliteit, ze rollen bijna geruisloos rond en ze zullen je vloer niet beschadigen. De stofzuiger heeft een respectabele 7,5 meter lange stekker, dus je hebt voldoende bereik voordat je de stekker moet herplaatsen in een ander stopcontact.

Miele Complete C3 Stofzuiger

Het middelste gedeelte van de Miele stofzuiger springt open om een selectie van handige hulpmiddelen voor bekleding, en spleten te tonen. Vrijwel alles is handig in de Miele Complete C3 zelf gemonteerd.

De handgreep is comfortabel vast te houden, zodat de gewichtsverdeling precies goed blijft. Je kunt het zuigniveau via de handgreep omhoog en omlaag schakelen, of de C3 in- en uitschakelen.

Tot slot betekent het lagere wattage dat de Miele C3 veel stiller is dan je zou verwachten. De Black Diamond heeft een vermogen van 72db bij een standaard vermogen, wat behoorlijk indrukwekkend is.

Miele Complete C3 Black Diamond Stofzuiger

Conclusie

Met een catalogusprijs van 199 euro is de Miele Complete C3 Black Diamond stofzuiger niet de goedkoopste stofzuiger op de markt. Maar als je op zoek bent naar een stofzuiger met een zak dan voelt deze stofzuiger gewoon goed doordacht aan. Het is energiezuinig, relatief stil, briljant ontworpen en zal omgaan met alles.

Een briljante zakstofzuiger, de high-end Miele Complete C3 Black Diamond heeft aan alles gedacht.

Miele Complete C3 Stofzuiger Test

Plaats een reactie