Beste Traditionele Stofzuigers: Voor een Schoner Huis!

Veelzijdigheid is een belangrijk kenmerk van de traditionele stofzuigers, dus hebben we hier goed naar gekeken bij de beoordeling van onze keuzes. We wilden stofzuigers zien die overal in je huis kunnen reinigen (al die hoekjes en gaatjes die rechtopstaande stofzuigers maar moeilijk kunnen bereiken), en we hebben de nodige hulpstukken toegevoegd om dit te doen. De stofzuigers die we hebben gekozen, hebben allemaal snoeren die lang genoeg zijn om het aantal keren dat je de stofzuiger opnieuw moet aansluiten te minimaliseren.

Een andere functie die we graag zien is een stofzuiger met verschillende hoogte-instellingen, zodat je je hardhouten vloer net zo goed kunt reinigen als je tapijt.

Onze Aanbevolen Traditionele Stofzuigers in 2022

Beste Koop

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een stofzuiger met zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren.

Check Prijs op Bol.com >

Populair

De AEG LX9-3-MG is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een erg sterke zuigkracht en beschikt over een HEPA 13-filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert.

Check Prijs op Bol.com >

Beste uit de Test

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren.

Check Prijs op Bol.com >

Wendbaarheid

Traditionele stofzuigers zijn ontworpen om lichter te zijn dan bijvoorbeelde de veelvoorkomende Amerikaanse “upright” stofzuigers, om je een superieure wendbaarheid te bieden. We zochten naar lichtgewicht stofzuigers met ergonomische handgrepen die gemakkelijk op te pakken en te verplaatsen zijn in het huis. Maar de door ons gekozen stofzuigers hebben ook stevige stofzuigerstangen, voor degenen die hun stofzuiger liever achter zich aan trekken.

We zochten ook naar een stofzuiger die precies de perfecte snoerlengte had: waarbij de snoeren lang genoeg waren om zich door het hele huis uit te strekken zonder dat ze zo lang zijn dat ze in de war raakten.

Gewicht

Gewicht gaat hand in hand met wendbaarheid. We kozen voor modellen die ongeveer 7 tot 9 kg of minder wogen. Een stofzuiger van dit gewicht zou voor de meeste mensen licht genoeg moeten zijn om gemakkelijk op te pakken en te dragen wanneer ze bijvoorbeeld regelmatig de trap op en neer moeten.

We hebben ook gekozen voor stofzuigers met lichtgewicht handgrepen die je arm tijdens het schoonmaken niet belasten.

Kracht

In tegenstelling tot robotstofzuigers (die meer voor het vergroten van een regelmatige stofzuigroutine zijn), kopen mensen een traditionele stofzuiger omdat ze willen dat het hun fulltime stofzuiger is. Als zodanig moet het sterk genoeg zijn om het werk te doen. Geen van de stofzuigers die we hebben gekozen, bezuinigen op de reinigingskracht.

Een zuigkrachtschakelaar kan echter wel een goed idee zijn, zodat je de zuigkracht kunt verlagen bij het stofzuigen van bijvoorbeeld decoratieve vloerkleden en op volle kracht kunt stofzuigen bij minder delicate ondergronden.

Als je een huisdiereigenaar bent, raden we aan om een stofzuiger te gebruiken met een extra huisdieren-borstel. Dit hulpmiddel zal je helpen om die hardnekkige haren van je huisdier op te zuigen van gestoffeerde voorwerpen.

Gemak van het legen

We kozen voor stofzuigers met containers van een goed formaat en die degelijk zijn ontworpen, dus het legen of vervangen van de zak is een eenvoudig, relatief stofvrij en zeldzaam klusje.

We hebben dit vooral in gedachten gehouden bij het kiezen van onze beste stofzuiger voor huisdierenharen, omdat de stofzuigerzakken van eigenaren van huisdieren sneller gevuld zullen zijn dan die van anderen.

Geluidsniveau

Veel vermogen is fijn, maar je wilt niet het gevoel hebben dat je een straalmotor door het hele huis meeneemt. Ondanks dat alle stofzuigers lawaai maken, hebben we ervoor gezorgd dat we een stofzuiger hebben gekozen die het geluidsniveau tot een minimum heeft beperkt en tegelijkertijd de zuigkracht biedt die je nodig heeft.

Kenmerken van een Goede Stofzuiger

.
Waarop moet je letten bij het kiezen van een stofzuiger? Hier zijn de belangrijkste punten om in gedachten te houden bij het kopen van een stofzuiger.

Prijs

Een topklasse stofzuiger kost meer dan 1.000 euro, terwijl de goedkoopste onder de 100 euro kost. Hoe te beslissen hoeveel je wilt besteden? Bedenk hoe vaak je de stofzuiger zal gaan gebruiken en hoe lang je wilt dat hij meegaat.

Beter geconstrueerde modellen zijn meestal duurzamer maar ook duurder. Als je alleen af en toe gebruik maakt van de stofzuiger, om moeilijk te bereiken plekken of verticale oppervlakken schoon te maken, kan een goedkoper model in staat zijn om langer mee te gaan. Maar, als je van plan bent om de stofzuiger als je primaire stofzuiger te gebruiken (wat veel huiseigenaren doen), kan een duurzamere en duurdere optie de moeite waard zijn.

Ook kunnen extra functies (zoals een zuigkrachtschakelaar en borstels voor huisdierharen) de kosten van de stofzuiger opdrijven, dus als je deze functies niet nodig hebt, zoek dan naar goedkopere modellen die deze opties niet bieden.

Gewicht

De gewichtsverdeling van een stofzuiger zorgt voor meer mobiliteit bij het schoonmaken. Een groot deel van het gewicht zit in de stofzuiger op de vloer, waardoor je niet het gevoel hebt dat je met een zwaar apparaat aan het werk bent.

Echter is het zo dat lichtgewicht stofzuigers meestal minder vermogen hebben dan hun zwaardere tegenhangers. Als je je stofzuiger niet steeds de trap op en af hoeft te tillen, kan een zwaarder model een betere optie zijn. Als draagbaarheid van het grootste belang is, kies dan voor een lichter model.

Met of zonder zak
Moet je voor een stofzuiger met of zonder zak gaan? Beiden hebben voor- en nadelen.

Stofzuigers met zak kunnen langer meegaan dan stofzuigers zonder zak, vooral omdat de opvangbak minder snel verstopt raakt. Ze zijn ook een betere keuze voor mensen met allergieën of astma, omdat ze minder snel vuil en stof verliezen. Maar je moet de zakken om de paar maanden vervangen, wat kan in de kosten kan lopen. Zakken kosten niet heel veel, meestal slechts een paar euro per zak, maar het is iets om in gedachten te houden.

Aan de andere kant, stofzuigers zonder zak elimineren de taak van het kopen en vervangen van zakken. Echter, je moet nog steeds het filter van tijd tot tijd vervangen, maar op een veel minder frequente basis.

Slang- en snoerlengte

De ideale lengte van de slang en het snoer is uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Bij het afwegen van je opties raden wij je aan om de lengte van beide opties te noteren en na te gaan hoe deze zich verhouden tot de grootte van je huis.

Hoe korter deze zijn, hoe vaker je de stofzuiger moet verplaatsen. Echter is er ook minder kans dat de snoeren in de tussentijd in de knoop raken. We hebben het maximale reinigingsbereik voor al onze favorieten genoteerd, zodat je de beste keuze voor jouw huis kunt maken.

Waarom moet ik voor een traditionele stofzuiger kiezen?

Een traditionele stofzuiger is een geweldige aanvulling op veel huizen, maar misschien ben je er niet zeker van of het de juiste keuze is voor jouw huis.

Een traditionele stofzuiger kan bijzonder nuttig zijn als een van de volgende scenario’s jou of je huis beschrijft:

Je Bent Wat Ouder

Als je problemen hebt met het verplaatsen of duwen van een rechtopstaande stofzuiger, zorgt een traditionele stofzuiger ervoor dat je kunt blijven genieten van een schoon huis, zonder de fysieke belasting van het gebruik van een zwaardere stofzuiger.

Je Vloeren Bestaan Voornamelijk uit Hardhout of Tegels

Als je huis voornamelijk bestaat uit kale vloeren, met name hout of tegels, is dat precies waar een traditionele stofzuiger in zijn kracht staat. Traditionele stofzuigers kunnen iets minder krachtig zijn dan hun rechtopstaande tegenhangers, waardoor ze minder effectief kunnen zijn in het opzuigen van alles wat zich in je tapijt bevindt. Met de instelbare zuiginstellingen kun je echter verschillende soorten vloeren schoonmaken en ervoor zorgen dat je lichtgewicht vloerkleedjes vuilvrij houdt zonder ze te beschadigen.

Je wilt Bekleding en Andere Oppervlakken Schoonmaken

Traditionele stofzuigers worden gewaardeerd omdat ze in staat zijn om veel van de plekken te bereiken die rechtopstaande stofzuigers niet kunnen bereiken. Dat omvat gordijnen en verticale gebieden, evenals strakke hoeken rond je meubels. Als je gestoffeerde meubels of gordijnen hebt, die je wilt schoonmaken, kun je jezelf de kosten besparen van het kopen van een handstofzuiger en in plaats daarvan de stofzuigerbuis verder uitschuiven.

Onze Aanbevolen Traditionele Stofzuigers in 2022

Beste Koop

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een stofzuiger met zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren.

Check Prijs op Bol.com >

Populair

De AEG LX9-3-MG is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een erg sterke zuigkracht en beschikt over een HEPA 13-filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert.

Check Prijs op Bol.com >

Beste uit de Test

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren.

Check Prijs op Bol.com >


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie