Kärcher Floor Cleaner FC 5 Vloerreiniger Recensie

We hebben elektrische mops, aangedreven polijst-machines en zelfs dweilrobots gezien, maar K√§rcher’s innovatieve FC5 is de eerste harde vloerreiniger op onze testbank die wast, schrobt, polijst en stofzuigt terwijl het over je vloeren glijdt. Met twee naar voren draaiende fleecerollen en een krachtige zuigkracht erachteraan, is de K√§rcher Floor Cleaner FC 5 een doe-het-allemaal harde vloerreiniger voor de vuilste huizen.

Kärcher Floor Cleaner FC 5 Vloerreiniger

Deze Kärcher vloerreiniger maakt harde vloeren schoon, verwijdert los vuil en zelfs de ergste opgedroogde vlekken zijn geen partij voor de power van deze floor cleaner. Het is een beest om te gebruiken! De afvaltank moet dan ook regelmatig geleegd worden.

Ontwerp en Functies

Groot, geel en zeer robuust, de FC5 van Kärcher is bijna volledig gereed voor gebruik vanuit de doos. Gewoon op de handgreep klikken, de machine rechtop plaatsen en je bent klaar om schoon te maken.

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 White Vloerreiniger belooft een verscheidenheid aan harde vloeren te stofzuigen en te reinigen met water. Van gepolijste tegels tot laminaat en van gepolijst keramiek tot vinyl. Het kan worden gebruikt met schoon water of een reinigingsmiddel. Kärcher biedt een reeks optionele schoonmaakmiddelen voor stenen vloeren, verzegeld hout zoals laminaat, gewaxt hout zoals parket aan, naast een algemeen multifunctioneel schoonmaakmiddel.

De vloer wordt alleen vochtig tijdens het reinigen, in plaats van te weken als een mop. Elke harde vloer die bestand is tegen een lichte natte reiniging is geschikt.

Kärcher FC 5 Vloerreiniger

Twee naar voren draaiende borstels reiken tot aan de rand van de vloerkop en zijn bedekt met een microvezelvlies. Deze neemt vloeistof op uit de schoonwatertank en draait 500 omwentelingen per minuut, waarbij stof, vuil en puin wordt opgevangen terwijl de vloer wordt bevochtigd en geschrobd. Aan de achterkant van de rollen zuigt een zuigmond vuil en vuil water uit het fleece oppervlak van de rol naar de afvaltank.

In tegenstelling tot andere vloerreinigers biedt het apparaat een dubbele werking als stofzuiger, zodat er geen noodzaak is om de vloer te stofzuigen voor het traditionele dweilen.

Commercieel gebruik?

Zoals de meeste K√§rcher producten die we hebben getest, kan de FC 5 Hard Floor Cleaner gemakkelijk worden gebruikt als een apparaat voor commerci√ęle schoonmaakwerkzaamheden. Alles voelt solide en goed gemaakt aan, zelfs de stroomschakelaar biedt een zeer robuuste aan/uit werking. De schoon- en vuilwatertanks zijn duurzaam en voorzien van grove rubberen waterafdichtingen.

Kärcher Floor Cleaner FC 5

Op het gebied van watertanks heeft de schoonwatertank van de FC5 een redelijke capaciteit van 400 ml. Omgekeerd is de vuilwatertank aanzienlijk kleiner met 200 ml. Hoewel een groot deel van het water gebruikt wordt – ongeveer 50% van het water wordt teruggewonnen plus het vuil) – betekent dit wel dat je het afval ook moet legen, telkens als je de schone tank bijvult.

De brede vloerkop heeft een draaiende rotatie waarmee je kunt sturen, maar er is geen op en neer kantelende beweging. De vloerreiniger is ontworpen om vanaf de grond onder een hoek van ongeveer 60 graden te draaien. Toch wordt die hoek waarschijnlijk wat kleiner als je aan de korte kant bent (met het handvat lager bij de grond), of als je de neiging hebt om bij het schoonmaken een stuk naar voren te buigen. Er is echter genoeg speling in de hoek voordat de achterste zuigmond de grond raakt.

De rolkracht en zuigmotor hebben een vermogen van ongeveer 460W en de Kärcher Floor Cleaner heeft een 7 meter lange kabel. We waren teleurgesteld dat Kärcher geen schoonmaakmiddel levert met de FC5.

Kärcher Vloerreiniger Recensie

Prestaties

Om alles uit de vloerreiniger te halen, vereist het gebruik van de FC5 een stevige hand en een flinke dosis kracht. De reden hiervoor is tweeledig.

De bouwkwaliteit maakt het dat de FC5 noch compact noch licht is. Met ongeveer 5 kg met de kabel en water in de tanks klinkt het misschien niet zo zwaar – maar de machine is hoog en dat legt een redelijk deel van zijn gewicht in de hand.

Met de kop kun je gemakkelijk sturen, maar omdat er geen kantelmechanisme is, moet je de hendel vrij hoog houden of de achterste zuigmond raakt de grond. Het resultaat was dat we onze handen hoger moesten houden dan ideaal gezien comfortabel was om de juiste hoek voor de vloerkop te krijgen. En dat alles bij gebrek aan een kantelmechanisme.

Maar de echte boosdoener waren de pijnlijke schouders van een hele dag vloerschrobben. De walsen van de draaiende borstels drijven de machine zeer effectief naar voren, maar de inspanning die nodig is om de machine naar achteren te trekken is aanzienlijk groter, omdat je de rotatie van de rol moet corrigeren.

Op laminaat en andere gladde oppervlakken is het veel minder een probleem Рmaar na het polijsten van 20m² diep uitgesneden tegels in de serre hadden we een ligplaats en een sportmassage nodig. De resultaten zijn echter de moeite waard.

Kärcher FC 5 Vloerreiniger Test

Vloerreiniger voor het zware werk

De Kärcher FC5 is zoals eerder gezegd een waar beest, vooral bij het gebruik van een multifunctioneel vloerreinigingsmiddel in de schone tank. Na een eerste voorwaartse beweging zagen we dat al het stof en het opzuigbare puin werd opgepikt en het oppervlak vochtig werd. Na een tweede beweging werkten de rollen onder de vloerreiniger echt geweldig, waarbij ze met groot gemak een aantal zware vuilplekken verwijderde. De vuilwatertank begon zich met bruine vloeistof te vullen en de vloer had een perfect schoon resultaat.

Een half uur later was de vloer schoon en droog, zonder tekenen van vlekken of strepen die we hebben gezien bij sommige andere harde vloerreinigers – met name stoom vloerreinigers.

Aangezien de diepte van de borstels op de rollen vrij kort is, zal de schoonmaak duidelijk niet diep in scheuren of diepe groeven komen. Als je tegels met diepe en brede voegen hebt, bijvoorbeeld, vermoeden we dat de voegen zullen worden overgeslagen. We hadden geen probleem met het schoonmaken op onze traditionele tegels.

Het waterreservoir van 400 ml is vrij snel leeg. Je krijgt niet veel meer dan ongeveer 30 minuten schoonmaken voordat het moet worden bijgevuld en de afvaltank moet worden geleegd. Zoals eerder vermeld zijn de watertanks zo groot dat deze tegelijkertijd moeten worden behandeld. We hadden veel liever een vuilcontainer gehad die eerst een paar vullingen van de schone tank had kunnen verwerken.

Kärcher Floor Cleaner FC 5 Vloerreiniger Recensie

De watertanks

Dat gezegd hebbende, het legen is niet moeilijk. De tank wordt met gemak verwijderd, je trekt de filter eraf en kantelt de vuile vloeistof eruit. Je zou het een spoeling kunnen geven om kleverig vuil te verwijderen. Het terugplaatsen is ook super simpel in de tegenovergestelde richting.

Op gladde vloeren zoals laminaat en parket is de Kärcher FC 5 Floor Cleaner veel gemakkelijker te verplaatsen. We hebben hier geen grote problemen met de wendbaarheid, afgezien van het feit dat het soms wel erg zwaar aanvoelde in de hand. Het schoonmaken wordt wel een stuk zwaarder op tegels met dikke groeven, waar de rollen de machine echt naar voren duwen en weerstand bieden bij het terugtrekken.

Er is geen ontkomen aan het feit dat het vrij hard werken is met de K√§rcher FC 5 vloerreiniger op zwaar getextureerde oppervlakken, en het lange handvat helpt niet om de juiste hoek van schoonmaken te behouden. Toch waren we opnieuw onder de indruk van de resultaten. Modderige vlekken, droge rode wijn die gemorst werd, en zelfs het kwijl van een Labrador (ja, honden…. love ‘em) werden allemaal effectief gereinigd en weggepolijst. Zelfs het zeer donkergrijze tegeloppervlak, dat gemakkelijk vlekken vertoont, was schoon: vlekkeloos en streeploos.

Kärcher Floor Cleaner FC 5 White - Vloerreiniger

Zou ik de Kärcher FC 5 vloerreiniger moeten kopen?

Zolang je geen lichtgewicht sprookjes stafje verwacht voor het schoonmaken van harde vloeren, is K√§rcher’s FC5 uiterst effectief op een verscheidenheid aan harde vloeren en is gebouwd om lang mee te gaan.

Op sterk getextureerde oppervlakken moet je vechten tegen de voorwaartse beweging van de rollen, en de hoge handgreep zorgt ervoor dat het zwaar aanvoelt in de hand. Het resultaat is echter elke keer een perfecte, streep- en smeervrije afwerking.

Voeg de gemakkelijk te vullen/leeg te maken watertanks toe aan de uitstekende schoonmaakprestaties en de Kärcher Floor Cleaner FC 5 is een formidabele harde vloerreinigingsmachine.

Plaats een reactie