Google Home Smart Speaker Nederlandstalig Recensie

Te koop in 10 landen over de hele wereld, en nu ook in Nederland. Hier is onze Google Home beoordeling van de Nederlandstalige versie. Het apparaat is meertalig en de zoekgigant blijft talen toevoegen aan zijn slimme speaker terwijl het in nieuwe markten wordt geĆÆntroduceerd.

Google Home Smart Speaker Nederlandstalig

Introductie

Het ontwerp van de Home is zonder twijfel uitstekend. Ja, het lijkt enigszins op een luchtverfrisser, maar we houden van de gladde, moderne styling. De aanpasbare basis is eenvoudig te verwisselen, zodat je een vleugje kleur kunt toevoegen.

De bovenkant reageert goed op een aanraking. Je kunt de vinger met de klok mee of tegen de klok in bewegen om het volume te wijzigen, tikken om de muziek te starten of te stoppen, of lang indrukken om het huis een opdracht te geven zonder de woorden “Google” uit te spreken.

Hier vindt je een greep uit de dingen die je aan de Google Home kunt vragen om te doen:

– Items toevoegen aan een boodschappenlijstje
– Controleren van de kalender
– Een alarm instellen
– Alarm snoozen
– Het weerbericht
– File informatie
– Beantwoord een vraag met een snelle Google-zoekopdracht
– Een berekening uitvoeren
– En nog veel meer

Google Home Smart Speaker Nederland

De Home app is gemakkelijk te gebruiken op zowel iOS als Android en integreert het huis met Google Assistant, Google’s antwoord op Siri en Alexa. Voor het eerst geĆÆntroduceerd in de Pixel Smartphones, maakt Google Assistant gebruik van de diensten van Google om gepersonaliseerde resultaten als antwoord op spraakopdrachten te verstrekken. Google Assistant op de Google Home kan echter niet alles wat je op je telefoon kan doen uitvoeren. Sommige van de dingen die de Google Home nog niet kan doen:

– Pakketten volgen
– Notities of spraakmemo’s maken
– Speciale lijsten aanmaken
– Interactie met e-mail

Het huis probeert ook een persoonlijkheid te hebben. Net als een assistent die nieuw is op het werk, is de Google Home vriendelijk

Je nieuwe assistent

De Google Home was al een competente assistent toen het in november 2016 werd gelanceerd en is sindsdien alleen maar verbeterd. Het zal nu zijn antwoorden aanpassen voor al je familieleden op basis van wie er praat. Elk van je familieleden moet de Home app downloaden, en Google Home laten wennen aan de stem door woorden een paar keer te herhalen.

De Home ondersteunt tot zes verschillende accounts en biedt individuele antwoorden op vragen over kalenders en verkeer. De Home speelt op verzoek ook persoonlijke afspeellijsten af. Deze functies werken voor het grootste gedeelte goed, zolang de stemmen van de gezinsleden niet teveel op elkaar lijken. Je kunt de stemherkenning van het huis vrij gemakkelijk voor de gek houden, dus wees voorzichtig met het mogelijk maken van stemverificatie voor aankopen. Om meerdere kalenders te integreren, werkt het goed genoeg.

Je kunt nu ook de Home voor recepten gebruiken. Zoek naar een recept op je telefoon en je kunt elk van de 5 miljoen verschillende opties naar de Google Home sturen. Het zal je door de ingrediƫnten en bereidingswijze leiden.

Koken met Google Home? Filmpje van CoolBlue

Gelukkig kun je nu ook evenementen aan je agenda toevoegen met je stem. De Google Home heeft een nachtmodus, zodat je het volume van de reacties en het afspelen van muziek na een bepaald uur kunt beperken. Je kunt ook bellen met Google Home als speaker phone. De functie werkt goed en laat de ontvanger zien dat je belt als je die functie in de app inschakelt. Het maakt ook gebruik van spraakherkenning voor deze gesprekken, zodat jij of je echtgeno(o)t(e) kan zeggen “bel moeder” en het zal specifiek in de contacten kijken en de juiste moeder bellen.

Een van onze favoriete nieuwe functies stelt je in staat om met je Google Home tegen je kinderen te schreeuwen. Geef een commando zoals “Hey Google, broadcast ‘Tijd om te Eten’ en de Google Home speelt dat bericht af op alle slimme luidsprekers die met je account zijn verbonden. Je kunt ook een bericht aanmaken via de Google Assistant op je telefoon en het zal op je spaekers worden afgespeeld, zodat je kunt aangeven wanneer je op weg naar huis bent.

Google update de software van de Google Home en Google Assistant om de zoveel tijd. Zoals het er nu naar uit ziet, kun je twee commando’s tegelijk aan de Google Home geven, en het zal op beide reageren.

Google Home Slimme Speaker Nederlandstalig

Licht

Voor mensen met een groter appartement of meerdere etages, kun je meerdere Google Homes aanschaffen, zodat je er altijd Ć©Ć©n binnen bereik hebt. Als je een opdracht geeft met meerdere Google Homes in het gehoorbereik, zal elk apparaat dat de woorden opvangt oplichten, maar alleen het apparaat dat je het beste hoort, zal reageren.

Google Home als slimme afstandsbediening

“HĆ© Google, doe de lichten aan”.

Toen we dat commando gaven, ging het veelkleurige display op de Google Home even aan. Daarna gingen er twee verschillende Philips en Hue lampen aan.

De vier smart home launch partners van de Google Home (Nest, Philips Hue, IFTTT en SmartThings) vertegenwoordigden een fractie van wat er met Amazon’s Alexa kan werken, maar sinds de lancering van de Home voegt Google gestaag partners toe. Onlangs kondigde Google aan dat de Google Assistent werkt met 5000 slimme huishoudelijke apparaten, waaronder elk belangrijk smart home merk en al onze favorieten, waaronder de August Smart Lock en Lutron lichtschakelaars.

Is de Google Home een goede slimme speaker

Net als de Echo van Amazon is de slimme speaker van Google een waardevol middel om orde te brengen in een huis vol met aangesloten apparaten en meerdere bewoners. In plaats van te worstelen met een mengelmoes van apps en de toegang tot die apps te delen met verschillende mensen, kan iedereen in het bereik je slimme apparaten bedienen met een eenvoudig stemcommando. Plus, Assistant is meer vergevingsgezind dan Amazon’s Alexa.

Naast het voortdurend toevoegen van nieuwe slimme huispartners, werkt Google Home nu met meer soorten apparaten en je kunt ze controleren met gegroepeerde commando’s genaamd routines. Zeg, “Hey Google, good morning” en je kunt je thermostaat, je verlichting, je sloten en elke andere compatibele smart home gadget activeren. Routines zijn volledig aanpasbaar. Je kunt ze plannen, en je kunt andere elementen zoals nieuws en verkeersupdates toevoegen en Google kan beginnen met het afspelen van je favoriete podcast als onderdeel van een routine. Zoals je zou verwachten, heeft Alexa ook een soortgelijke functie.

Google Home vs Echo

Google Home Echo vergelijking

Qua geluidskwaliteit lijkt de Google Home sterk op de Amazon Echo. De Google Home heeft een natuurlijk geluid met een matig volume en iets meer bass dan de Echo. Rock fan? Koop de Echo. Folk of jazz fan? Haal de Google Home. Lees hier onze diepgaande vergelijking van de geluidskwaliteit van de Echo en Home.

Conclusie

Zowel intelligent als uiterst veelzijdig in de manier waarop het kan worden gebruikt, de Google Home evolueert snel in vergelijking met de Amazone Echo, maar het moet nog een paar veranderingen doorvoeren om de achterstand in te halen – te beginnen misschien met een betere integratie met Google’s eigen diensten. Het is er nog niet, maar het heeft echt potentieel om op een dag het slimme thuis commandocentrum te worden. Interesse of gewoon uitproberen? Bestel de Google Home op Bol.com.

slimme speaker

Plaats een reactie