De Beste Henry Stofzuigers: Overzicht van Alle Numatic Modellen

Henry de kleine rode stofzuiger wordt gemaakt door een Brits bedrijf, Numatic, gevestigd in Somerset. Henry werd in de jaren 80 op de markt gebracht. Sinds die tijd is de stofzuiger populair geworden, omdat het een efficiënte en krachtige stofzuiger is waar mensen dol op zijn. Sinds die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 700 werknemers en produceert het een breed assortiment stofzuigers, voor consumenten over de gehele wereld.

De Beste Henry Stofzuigers

Het Henry Stofzuiger Assortiment

Sinds de oorspronkelijke lancering in de jaren 1980 is het Henry de stofzuiger assortiment flink gegroeit. Maar welke stofzuigerbis het beste voor jou?

Intro
Hij is groot, rood en heeft een vriendelijke glimlach, wat hem tot een van de populairste stofzuigers in Nederland maakt. Ondanks alle nieuwe technologieën die we zien blijft Henry een van de best verkochte stofzuigers van het land.

In de loop der jaren hebben we zijn familie snel zien groeien. We hebben inmiddels kennis gemaakt met onder meer Hetty, Charles, George en James. Ze zijn gespecialiseerd in allerlei klusjes, of het nu gaat om het opruimen van lastige dierenharen of het opslokken van gemorste vloeistoffen.

Maar wat schuilt er achter de grijns? Wat zijn de verschillen tussen elk model? Om daar achter te komen bekijken we het hele Henry de stofzuiger assortiment – om te zien hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Henry

We zijn allemaal vertrouwd geraakt met het grote lachende gezicht van Henry. Hij is de populaire stofzuiger die ontworpen is om langdurig en duurzam stof te zuigen voor een betaalbare prijs. Het is een geweldige allrounder, die veel capaciteit biedt, binnen een compact design.

Geen wonder dat het de stofzuiger bij uitstek is voor zowel de huishoudelijke als de commerciële schoonmaaksector. Hoewel Henry misschien niet een van de lichtste stofzuigers op de markt is en niet als budgetstofzuiger beschouwd moet worden, is dit een taai, betrouwbaar apparaat dat tegen een stootje kan – zorg goed voor Henry en hij zal je nog jaren bijstaan.

Hetty

Henry’s kleine zusje is Hetty. Ze heeft al dezelfde kenmerken als Henry, maar de invoering van Eco technologie helpt je om tegelijk de planeet en je portemonnee te sparen. Een kleiner formaat betekent dat ze gemakkelijker op te bergen is, maar een zakinhoud van 9 liter, betekent dat er genoeg opslagruimte is.

Hetty heeft 650w vermogen. Maar door het gebruik van twee twin-flow krachtmotoren heeft ze een enorme zuigkracht en zal ze zelfs hardnekkig vuil optillen. Ze biedt ook de mogelijkheid om tussen hoger en lager vermogen te schakelen, wat helpt om je energierekening laag te houden.

Hetty Stofzuiger

James

Felblauw of geel van kleur is James de stofzuiger efficiënt in het gebruik en biedt een andere benadering van opbergen en bevestigen.

De stofzuiger heeft ook een caddy waarin je de hulpstukken mooi kan opbergen.

Dit is de perfecte stofzuiger voor kleine huishoudens. James is kleiner, lichter en goedkoper dan de Henry, maar heeft nog steeds veel opbergruimte, met acht liter trommel-inhoud en levert genoeg kracht om zelfs het moeilijkste en hardnekkigste stof te op te zuigen.

James Stofzuiger
James Stofzuiger

Henry Xtra

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Henry Xtra identiek als de gewone Henry, maar dan een beetje meer. De Xtra wordt geleverd met een heleboel verschillende accessoires en functies, zodat de stofzuiger zowat elke klus aankan.

De unieke aero-borstel is geweldig als je huisdieren in huis hebt. Hey maakt tapijten uitstekend schoon en is het perfecte gereedschap voor het opruimen van dierenharen, maar ook gemorst dierenvoedsel.

Henry Micro

Henry’s eigen mini-me is een must voor iedereen die last heeft van stofallergieën. Deze stofzuiger heeft dezelfde eigenschappen als de Henry, maar kleiner, waardoor de Micro gemakkelijker op te bergen is. Daarnaast is er de toevoeging van een speciaal anti-allergie filtratiesysteem.

Deze stofzuiger is een prima optie voor iedereen die last heeft van stofallergieën.

Harry

Harry lijkt veel op zijn oudere broer Henry, behalve dat deze srofzuiger speciaal is ontworpen voor dierenliefhebbers. Dus, als je een paar viervoeters hebt rondlopen is deze stofzuiger misschien iets voor jou.

Harry biedt twee nuttige functies. De eerste is een tweeledige hairo-borstel die fantastisch is voor het stofzuigen van hardnekkige dierenharen en andere vlekken, de tweede is een koolstoffilter dat onaangename geurtjes tegengaat.

George

Heb je niet altijd al een schoonmaker gewild die zowat alles kan? Als dat zo is, kan George de de stofzuiger voor je zijn.

George biedt een combinatie van een uiterst efficiënte Twin-flo bypass zuigmotor en een Powerflo pompsysteem dat overal en altijd professionele schoonmaakkwaliteiten levert

Charles

Het grote blauwe monster Charles biedt veel kracht en prestaties, ongeacht de situatie, zowel op nat als op droog werk. Het ene moment gebruik je hem om stof en vuil uit een tapijt op te zuigen, het andere moment om een verstopte gootsteen te verhelpen – het is allemaal hetzelfde voor Charlrs.

Charles is ontworpen om te schitteren in het natte – en dit is inderdaad waar deze alleszuiger een voorsprong heeft op de concurrentie. Een stofzuiger die gemorste vloeistoffen kan opruimen is een belangrijke bonus. Als je ooit een grote lekkage in huis gehad hebt of zelfs maar een probleem met het sanitair weet je precies hoe moeilijk het kan zijn om het op te ruimen.

 • Feitjes over Henry
 • Henry de stofzuiger mag dan oorspronkelijk in de jaren ’80 zijn uitgebracht. Maar het prototype werd oorspronkelijk in 1968 gebouwd.
 • Zoals beschreven in dit artikel, Henry heeft broers en zussen, waaronder Hetty, James, George en meer.
 • Een extra lang (10 meter) netsnoer maakt Henry zeer geschikt om overal schoon te maken en je hoeft de stekker niet uit het stopcontact te halen bij het schoonmaken van trappen. In feite zul je de meeste van je kamers kunnen schoonmaken zonder één keer de stekker uit het stopcontact te trekken.
 • De eenvoudige rode schakelaar op zijn kop verdubbelt Henry’s zuigkracht en zorgt ervoor dat de stofzuiger gemakkelijk elke rommel opzuigt.
 • Henry de stofzuiger is flexibel genoeg om praktisch te zijn met wielen, draaggrepen en compacte eigenschappen om hem gemakkelijk op te bergen.
 • Henry wordt vertrouwd door huishoudelijke, commerciële en industriële schoonmakers over de hele wereld.
 • Oorspronkelijk was Henry door zijn gezicht het mikpunt van een paar grappen en twijfelde men of het wel een serieuze stofzuiger was, maar zijn zijnkracht en technologie maakten al snel een eind aan die zorgen.
 • Henry heeft een stofzuigerzak van wel 9 liter
 • Henry’s vorm, kleur en algemene vormgeving zijn onmiddellijk herkenbaar. Zozeer zelfs dat Numatic onlangs naar de rechter stapte om te voorkomen dat een ander bedrijf een stofzuiger met hetzelfde “bolhoed”-achtige deksel en ronde lichaam zou verkopen.
 • Henry is gebouwd om aan de strengste kwaliteitsnormen te voldoen, zodat de stofzuiger internationaal verkocht kan worden.
 • Omdat Henry gebruikt wordt voor commerciële reinigingsdoeleinden, is de stofzuiger sterk, taai en gemaakt om lang mee te gaan. Het is dus niet verwonderlijk dat je mensen hoort praten over een 20 jarige Henry die nog steeds werkt.
 • Henry is ongecompliceerd, deze sledestofzuiger is niet volgepropt met extra’s en andere “toeters en bellen”, waardoor het apparaat robuuster is en minder snel stuk gaat dan andere ingewikkelde stofzuigers.
 • Henry de stofzuiger is geweldig in het opzuigen van vuil, stof en puin. Zelfs grotere brokken rommel zoals beton op een bouwplaats, daarom is Henry zo populair bij bouwvakkers en vaklui. Het pikt vuil op en blijft maar zuigen!
 • Sinds het begin van de productie zijn er wereldwijd meer dan 7 miljoen Henry stofzuigers verkocht.

Plaats een reactie