Inhoudsopgave

Als je tieners hebt, is de kans groot dat ze niet naar je luisteren als je ze vertelt dat ze hun kamers schoon moeten maken. De iRobot Roomba i7+ zal echter altijd naar je luisteren. En niet slechts Ć©Ć©n kamer, maar alle kamers in het huis.

iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger

iRobot is zeer succesvol in het maken van robots voor het huis omdat ze voortdurend innoveren. In de loop der jaren heeft iRobot de problemen in het huishouden gedeeltelijk opgelost als het gaat om schoonmaken. iRobot heeft robotstofzuigers slimmer gemaakt, deze innovatieve apparaten zijn in staat om vuile delen op de vloer te detecteren, om deze zodoende grondig te reinigen.

Het bedrijf maakt ook robots die een plattegrond van het huis maken en een reinigingspatroon volgen. Verder komen ze met robotstofzuigers op de proppen die je kan programmeren om schoon te maken, zelfs als je onderweg bent.

Het is moeilijk om te bedenken wat het bedrijf qua innovatie in de toekomst te bieden heeft. Met mapping, Wi-Fi-connectiviteit en de ondersteuning van stemassistenten in de 900-serie robots, geloofden veel mensen dat de Roomba 980 voor altijd, of in ieder geval voor een zeer lange tijd, de beste robotstofzuiger zou zijn.

Roomba i7+ Robotstofzuiger

Nu, drie jaar na de introductie van de Roomba 980, wil iRobot de gebruikers aangenaam verrassen met een robotstofzuiger die zijn eigen vuilnisbak kan legen. Ja je leest het goed!

De Roomba i7+: Een Buitengewone Robotstofzuiger

Volledig handsfree. De Roomba i7+ maakt het schoonmaken van het huishouden een stuk eenvoudiger. De Roomba i7+ maakt de vloeren grondig schoon, zonder dat je iets hoeft te doen. Je hoeft de vuilnisbak niet eens meer te legen nadat de robotstofzuiger klaar is met schoonmaken.

Home Base

De truc zit in de “Home Base”. In het verleden gingen Roombas terug naar het laadstation om na een reinigingssessie weer op te laden. De Home Base is het oplaadstation van de i7+ dat ook dienst doet als “vuilnisbakleger”. Zodra de i7+ klaar is met het reinigen van je vloeren, gaat de robot terug naar de Home Base om op te laden. Tijdens het opladen zal de Home Base ook de vuilnisbak van de robotstofzuiger leegmaken.

Het verschil tussen de nieuwe Home Base en het traditionele laadstation is dat het nieuwe laadstation ook een stofzuiger en een eigen vuilnisbak bevat. Wanneer de Roomba i7+ terug naar het station gaat om op te laden, zal de stofzuiger in de Home Base het stof uit de bak zuigen en in een grotere vuilnisbak deponeren.

In wezen krijg je twee stofzuigers met de Roomba i7+. Ten eerste de robotstofzuiger die je vloeren schoonmaakt en vervolgens de stofzuiger in het laadstation welke het vuil uit de vuilnisbak van de robotstofzuiger zuigt.

iRobot Roomba i7+ -i7550+ - Robotstofzuiger

De vuilnisbak in de Home Base oplaadstation heeft voldoende capaciteit om 30 volle robotstofzuiger vuilcontainers op te slaan. Zelfs als het je lukt om de container van de robotstofzuiger elke dag te vullen, hoef je de vuilnisbakj van de Home Base maar Ć©Ć©n keer per maand te legen.

In feite hoef je de grote vuilnisbak hooguit Ć©Ć©n keer per maand schoon te maken in plaats van elke dag de kleinere robotstofzuiger container te legen. Maar de vuilnisbak van de Home Base, dat al dat stof in een papieren zak opbergt, moet nog steeds worden schoongemaakt.

Maar dat is makkelijk.

Je haalt de papieren zak uit de Home Base, gooit hem weg en je doet er een nieuwe stofzuigerzak in. iRobot verkoopt ook Home Base stofzuigerzakken die je voor ongeveer 15 euro voor een pak van drie stuks.

Luchtdicht

Bezorgd dat het stof terug de lucht in kan gaan als het verzamelde vuil en puin van de ene vuilnisbak naar de andere wordt overgebracht. Het goede nieuws is dat de krachtige stofzuiger van de Home Base de lucht niet laat ontsnappen. Als gevolg daarvan gaat geen van de verzamelde vuil, stof of deeltjes terug in de lucht die u inademt.

App Control

Wanneer is het tijd om dit te doen: Wanneer is het tijd om de vuilnisbak van de Home Base schoon te maken? De begeleidende app meldt of het tijd is voor een nieuwe zak.

Het ontwerp van de Roomba i7+

iRobot heeft het ontwerp van de nieuwe Roomba i7+ niet te veel veranderd als je het vergelijkt met oudere modellen van hetzelfde bedrijf. We hebben ons afgevraagd of het bedrijf ooit met een robotstofzuiger met vlakke randen zou komen, zoals u die van de D-serie van de Neato Robovac ziet.

iRobot Roomba i7+

Door de vlakke zijkanten van deze robotzuigers kunnen de Neato apparaten uit de D-serie dichter bij de muurranden komen. De zijborstel van de Roomba is echter altijd in staat geweest om dicht bij de muur te reinigen. Dit zou de reden kunnen zijn waarom de Roomba voor zijn i7+ de bekende ronde vorm heeft behouden.

De Roomba i7+ meet 13,34 inch in diameter en 3,63 inch in de hoogte. Hierdoor is de i7+ smaller dan de meeste van de momenteel beschikbare robotstofzuigers met behoud van het lage profiel.

Als u hem gewoon van veraf bekijkt, zou u geen significante verandering in het uiterlijk van de Roomba i7+ merken.

Maar als u de Roomba i7+ omdraait, ziet u direct twee details die bij de nieuwe Roomba totaal verschillend zijn. Eerst is er de kleur van de dubbele rubberen borstels met meerdere oppervlakken. Deze zijn nu heldergroen, wat zich afwijkt van de doffe witte en grijze kleur van de puinzuigers die oudere Roombas gebruikte.

Daarnaast is er de automatische vuilverwijdering die zich naast de borstels bevindt. Deze poort sluit aan op de Home Base, waardoor het vuil in de vuilnisbak van de i7+ kan worden opgezogen.

Verbeterde navigatie: De iAdapt 3.0-technologie van de Roomba i7+

.
De nieuwe basis met eigen zuig- en vuilnisbak is niet het enige dat nieuw is met de Roomba i7+. iRobot heeft ook onthuld dat het bedrijf meer rekenkracht en geheugen heeft toegevoegd aan het nieuwe robotvacuĆ¼m. Dit betekent dat de i7+ een stuk sneller en slimmer is dan de vorige robotzuigers van het bedrijf. De toegevoegde rekenkracht maakt ook plaats voor betere navigatietechnologie. Volgens iRobot is de Roomba i7+ 50 keer krachtiger dan de Series 900 robots. Ze hebben hier echter geen specifieke details over gegeven.

iRobot Roomba i7+ -i7550+ - Robotstofzuiger

De Roomba i7+ is het eerste model dat de iAdapt 3.0-navigatietechnologie gebruikt. In de afgelopen jaren hebben high-end robotstofzuigers gebruik gemaakt van mapping technologieƫn om uw vloer in kaart te brengen. Ze zullen deze kaarten vervolgens gebruiken om hun reinigingsroutes te plannen en zelfs om te weten waar ze gereinigd hebben.

Dankzij de reinigingskaarten konden deze robotstofzuigers de reiniging hervatten waar ze gebleven waren in het geval dat de batterij midden in een reinigingssessie opraakt. Het probleem is dat ze uw vloeren moeten scannen elke keer dat ze reinigen en afhankelijk van uw robotstofzuiger model, kan dit een paar minuten duren.

De Roomba i7+ zorgt voor dat probleem.
Met de plattegronden in het geheugen kunt u nu spraakopdrachten gebruiken om gericht schoon te maken. U kunt een naam toewijzen aan de opgeslagen plattegronden van elke kamer en gewoon Google Assistant of Amazon Alexa vertellen om een bepaalde plaats schoon te maken. U zou kunnen worden koken lunch en vergeet niet dat de slaapkamer van de master niet is gereinigd, dus je kunt Alexa gewoon vertellen om de kamer schoon te maken terwijl u doorgaat met het hakken van wortelen. De i7+ stapt uit de Home Base en gaat dan direct naar de slaapkamer van de master, ruim op en ga terug naar de basis als het klaar is.

Om verder te illustreren hoe de Roomba i7+ een betere navigatie heeft dan oudere Roomba-modellen, laten we eens kijken naar de Roomba 980. De 980 maakt gebruik van het iAdapt 2.0 navigatiesysteem. De Roomba 980 scant uw vloer elke keer dat u begint met schoonmaken en berekent vervolgens de meest efficiƫnte reinigingsroute om uw vloeren volledig schoon te maken, zonder dat er vlekken achterblijven.

iRobot Roomba i7+

De Clean Maps van de Roomba 980 helpen de robot ook bij het vinden van het laadstation, zelfs aan de andere kant van uw huis. U kunt zelfs de schone kaarten van de mobiele app gebruiken om te zien waar de Roomba 980 is gereinigd om te bevestigen dat hij door elke plek op uw vloer is gegaan.

De Roomba i7+ kan dat allemaal. De nieuwe iAdapt 3.0-navigatie helpt de Roomba i7+ echter niet alleen om te weten waar hij zich in uw huis bevindt, maar ook om elke kamer in uw huis te herkennen. Met deze functie kunt u de i7+ vertellen dat hij naar een bepaald gebied moet gaan en daar moet schoonmaken.

U kunt een kamer in huis een naam geven met behulp van een van de standaardnamen, of u kunt de naam van de kamer aanpassen. U kunt bijvoorbeeld een kamer als “uw kamer” bellen. Tot slot zouden ouders van tieners kunnen zeggen: “Maak je eigen kamer schoon,” en de i7+ zou het doen als hun puberzoon dat niet zou doen.

Prijsbepaling: De i7+ is duur, maar de moeite waard

Met een introductieprijs van over 1000 euro is de Roomba i7+ de duurste Roomba ooit. Toen de Roomba 980 werd gelanceerd, had hij een prijskaartje van 899 euro. Het prijsverschil kan minimaal zijn, dus de meeste mensen klagen niet, vooral als je bedenkt dat het nieuwe model meer smarts, een snellere processor en meer rekenkracht heeft.

iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger

Bovendien, zelfs tegen die prijs is de nieuwste Roomba nog steeds 50 euro goedkoper dan de Dyson 360 Eye en de Samsung POWERbot R9250 Robot Vacuum.

Zoals we al eerder hebben gezegd, de Roomba i7+ is eigenlijk twee robots die samenwerken om het schoonmaken van uw huishouden minder belastend voor u te maken. Het product verkoopt voor 949 dollar. Als u om de een of andere reden tot de zeldzame groep mensen behoort die graag vuilnisbakken schoonmaakt, kunt u de Roomba i7 robotstofzuiger voor onder 1000 euro krijgen. Op deze manier kunt u nog steeds genieten van de opgeslagen plattegronden en de gerichte reinigingsfuncties, zonder de Home Base.

Als u later van gedachten veranderde en besloot dat het legen van vuilnisbakken geen goed gebruik van uw tijd is, kunt u de Home Base kopen9. Helaas werkt de Home Base alleen met de Roomba i7+. Als alternatief kunt u de Roomba e5 kopen, die voor 499 dollar wordt verkocht. Vergeet echter niet dat de Home Base alleen werkt met de Roomba i7+ robotstofzuiger.

Als het aankomt op reinigingskracht, heeft de Roomba i7+ dezelfde zuigkracht als de oudere robots uit de 900-serie, die tot 10 keer zo krachtig is als de robots uit de 600-serie.

Ook het drietraps reinigingssysteem, waarbij de vuilafzuiger (of in het geval van de i7+ de dubbele rubberen borstel), een zijborstel en krachtige zuigkracht samenwerken om vuil, stof en vuil in de vuilnisbak te tillen, te reinigen en te verzenden.

Het maakt ook gebruik van een hoogrendementsfilter dat tot 99% van de stofdeeltjes, pollen, schimmels en andere kleine deeltjes in de lucht vangt. Bovendien is de Roomba i7+ perfect voor mensen met huisdieren, omdat hij snel en zonder klitten het haar van huisdieren kan oppakken.

iRobot Roomba i7+ -i7550+ - Robotstofzuiger

Wat u wilt weten over de Roomba i7+

Het concept van het gebruik van een robotstofzuiger vloeit voort uit het feit dat maar weinig mensen van stofzuigen houden. Met een robotstofzuiger vergeet u het reinigen van de vloeren. In het verleden kunt u een robotstofzuiger inplannen om schoon te maken, in de hoop dat hij voldoende batterijsap heeft om de klus te klaren. Als dat niet zo is, dan heb je een half gereinigde vloer. Voor degenen die in huizen met veel kamers wonen, zou je eerst de ene kamer moeten schoonmaken, wachten tot deze klaar is, en dan de robot naar een andere ruimte brengen om daar schoon te maken.

Roomba i7+

Later werden robotstofzuigers echter slimmer. Dit geldt met name voor Roomba-modellen.

Door al deze ontwikkelingen zou je nog steeds de tijd moeten besteden aan het legen van de vuilnisbak, en voor sommigen zou dit een dagelijkse klus kunnen zijn. De Roomba i7+ heeft zelfs dat weggenomen. Met de nieuwe i7+ kunt u inderdaad wekenlang vergeten te stofzuigen.

Afgezien van het extra gemak behoudt de Roomba i7+ een aantal aspecten die je zo leuk vindt aan een Roomba. Het maakt gebruik van rubberen borstels zonder borstelharen, die de kans op verwarde haren van mensen en huisdieren verminderen. Het is Wi-Fi verbonden met een indrukwekkende mobiele app, evenals spraakbesturing functies.

Met de Roomba i7+ kunt u uw kamers blijven schoonmaken, zelfs als u op vakantie gaat. Maak u geen zorgen meer dat de vuilnisbak van de robotstofzuiger vol raakt terwijl u weg was. De i7+ gaat door met schoonmaken tot de batterij leeg is en gaat dan verder met schoonmaken waar hij gebleven is zodra hij volledig is opgeladen. En tijdens het opladen zal de Home Base ook de vuilnisbak van de robotstofzuiger legen.

Meer dan deze, u zou dat ook graag willen:

U wordt verwittigd wanneer het tijd is om de zak weg te gooien en te vervangen voor een nieuwe. iRobot is verder gegaan dan alleen maar om het gemakkelijker te maken om de vuilnisbak dagelijks te legen, zodat u er ongeveer een maand lang geen last van heeft.

De LED lampjes op het paneel van de i7+ veranderen van kleur, zodat u meer te weten komt over de status.

Wat ligt in de toekomst voor Roombas

Als u in de loop der jaren veel aandacht heeft besteed aan de Roombas, dan weet u dat het bedrijf een ander model voor verschillende markten aanbiedt. Toen bijvoorbeeld de Roomba 980 in 2015 uitkwam, beschikte hij over alle nieuwste technologieƫn die het bedrijf te bieden had: Clean Maps, AeroForce-reinigingstechnologie, Wi-Fi-connectiviteit en compatibiliteit met spraakopdrachten.

robotstofzuiger met automatische vuilafvoer

Vrij snel kwam het bedrijf echter met de goedkopere Roomba 960 die alles had wat je leuk vond aan de Roomba 980, met uitzondering van de Carpet Boost-functie. Daarna kwam het bedrijf ook met nog meer betaalbare Wi-Fi aangesloten robots in de Roomba 890 en 690, die geen gebruik maakten van het iAdapt 2.0 navigatiesysteem, maar je toch de robot met de bijbehorende app en via spraakbesturing konden bedienen.

Het bedrijf wees er ook op en zei dat je meer manieren van interactie met de nieuwere Roomba kon verwachten.

We verwachten hetzelfde patroon om te beginnen met de Roomba i7+. Met de verwerkingskracht die iRobot in de Roomba i7+ heeft gestopt, beschikt het bedrijf al over een platform dat kan helpen om de Roomba i7+ toekomstbestendig te maken.

Het bedrijf zou in de toekomst nieuwe technologieƫn kunnen introduceren, en de krachtigere Roombas zou in staat zijn om deze aan te passen. Tegelijkertijd verwachten we een meer betaalbare versie van de Roomba i7+. Met de Roomba e5 en de Roomba i7 heeft u al een goedkopere optie zonder Home Base.

Wat kan beter over de Roomba i7+

Het lijkt erop dat dit de perfecte robotstofzuiger is voor mensen die graag een schoon huis hebben, maar er een hekel aan hebben om hun handen vies uit de vuilnisbakken te halen. Er zijn echter wel wat klachten.

iRobot Roomba i7550+

In de verpakking zitten slechts twee papieren zakken die u kunt gebruiken voor de vuilnisbak in de Home Base. Daarna moet u 15 euro uitgeven voor een pakje van drie vervangende zakken. Dat betekent dat u in een jaar tijd alleen al voor de tas naar schatting 60 dollar betaalt. Het zou gemakkelijker zijn geweest op de begroting, en nog milieuvriendelijker als iRobot een herbruikbare tas voor dit doel zou hebben aangeboden.

Stelt u zich een apparaat voor dat een plattegrond van uw hele huis ergens bewaart die ook is aangesloten op het internet. Een hacker zou in staat kunnen zijn om uw Roomba i7+ te hacken, de plattegronden te downloaden en te plannen hoe u uw huis later kunt beroven. Bovendien uploadt de i7+ deze kaarten naar de servers van iRobot in de cloud.

Verder maakt de nieuwe Roomba gebruik van oudere schoonmaaktechnologieƫn. We klagen echter niet, omdat AeroForce een meer dan adequaat schoonmaaksysteem is.

Ten slotte schijnt het verbeterde navigatiesysteem pas echt op wanneer u uw Roomba i7+ synchroniseert met een Amazon Alexa of Google Assistant. Als u deze apparaten niet hebt, kunt u de mogelijkheid missen om uw robotstofzuiger te laten reinigen waar u dat wilt.

Het zou beter zijn geweest als iRobot spraakbesturing in het apparaat zelf, zoals die apparaten met ingebouwde Amazon Alexa-mogelijkheden. Dit zou hebben geholpen mensen die geen Alexa of Google Home luidsprekers hebben nog steeds genieten van deze functionaliteit zonder een apart apparaat te kopen.

De Roomba i7+: Aanbeveling

De nieuwe Roomba i7+ is de Roomba die alle andere robotzuigers achter zich laat. Met dit nieuwe model hoef je je geen zorgen te maken over wekenlang stofzuigen. Door de capaciteit van de vuilnisbak net zo groot te maken als bij rechtopstaande stofzuigers, hoeft u zich echt geen zorgen te maken over het dagelijks legen ervan.

Meer nog, het is de snelste en krachtigste Roomba ooit, met ongeveer 50 keer meer verwerking en prestaties als de Roomba 980.

Een ander groot pluspunt voor de Roomba i7+ is de mogelijkheid om schone kaarten op te slaan voor elk deel van uw huis. Hierdoor bespaart u tijd bij het schoonmaken en herkent u de kamer die u wilt schoonmaken.

Het beste aan de Roomba i7+ is dat het een verbetering is van een reeds indrukwekkende lijn robotzuigers. De Roomba heeft al een uitstekend reinigingssysteem en een aantal uitstekende connectiviteitsfuncties. Welke technologieƫn en functies er ook behouden blijven van de oudere Roomba-modellen, de nieuwe i7+ is geen inferieur product. In plaats daarvan is het gewoon een kwestie van het niet opnieuw uitvinden van wielen.

iRobot Roomba i7+ -i7550+ - Robotstofzuiger
iRobot Roomba i7+ -i7550+
Op zoek naar een robotstofzuiger die je een groot deel van het stofzuigwerk uit handen neemt? Dan is de iRobot Roomba i7+ geschikt voor jou. Deze stofzuiger maakt… Lees Meer

Check de Prijs

inhethuis.nl


Onze Top 4 Robotstofzuigers
Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed