iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger Recensie (i7550+ Versie)

Als je kinderen hebt, is de kans groot dat ze niet naar je luisteren als je ze vertelt dat ze hun kamers schoon moeten maken. De iRobot Roomba i7+ zal echter altijd naar je luisteren. En niet slechts voor Ć©Ć©n kamer, maar alle kamers in het huis.

iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger

Introductie

iRobot is zeer succesvol in het maken van robots voor het huis omdat ze voortdurend innoveren. In de loop der jaren heeft iRobot de problemen in het huishouden gedeeltelijk opgelost als het gaat om schoonmaken. iRobot heeft robotstofzuigers slimmer gemaakt, deze innovatieve apparaten zijn in staat om zelfs de specifieke vuile gebieden van een vloer te detecteren, om deze zodoende grondig schoon te maken.

Het bedrijf maakt ook robots die een plattegrond van het huis maken en een zogehete schoonmaakpatroon volgen. Verder komen ze met robotstofzuigers op de proppen die je kan programmeren om schoon te maken, zelfs als je op werk of aan het wandelen bent.

Het is moeilijk om te bedenken wat het bedrijf qua innovatie in de toekomst te bieden heeft. Met het creƫren van speciale schoonmaakplattegronden, Wi-Fi-connectiviteit en de ondersteuning van stemassistenten in de 900-serie robots, geloofden veel mensen dat de Roomba 980 voor altijd, of in ieder geval voor een zeer lange tijd, de beste robotstofzuiger zou zijn.

Roomba i7+ Robotstofzuiger

Nu, drie jaar na de introductie van de Roomba 980, heeft iRobot kopers van robotstofzuigers aangenaam verrast met een robotstofzuiger die zijn eigen vuilnisbak kan legen. Ja je leest het goed!

De Roomba i7+: Een Buitengewone Robotstofzuiger

Volledig automatisch. De Roomba i7+ maakt het schoonmaken van het huishouden een stuk eenvoudiger. De Roomba i7+ maakt de vloeren grondig schoon, zonder dat je iets hoeft te doen. Je hoeft de vuilnisbak niet eens meer te legen nadat de robotstofzuiger klaar is met schoonmaken.

Stofzaktoren

De truc zit in de “Home Base”, maar wij noemen het een stofzaktoren. In het verleden gingen Roombas terug naar het laadstation om na een reinigingssessie weer op te laden. De stofzaktoren is het oplaadstation van de i7+ dat ook dienst doet als “vuilnisbak”.

Zodra de i7+ klaar is met het schoonmaken van je vloeren, gaat de robot terug naar de stofzaktoren om op te laden. Tijdens het opladen zal de stofzaktoren ook de vuilcontainer van de robotstofzuiger leegmaken.

Het verschil tussen de nieuwe stofzaktoren en het traditionele laadstation is dat het nieuwe laadstation ook een stofzuiger en een eigen vuilnisbak bevat. Wanneer de Roomba i7+ terug naar het station gaat om op te laden, zal de stofzuiger in de stofzaktoren het stof uit de bak zuigen en in een grotere vuilnisbak deponeren.

In wezen krijg je twee producten als je de Roomba i7+ koopt. Ten eerste de robotstofzuiger die je vloeren schoonmaakt en vervolgens de stofzuiger en vuilcontainer in het laadstation welke het vuil uit de vuilnisbak van de robotstofzuiger zuigt.

iRobot Roomba i7+ -i7550+ - Robotstofzuiger

De vuilnisbak in de stofzaktoren heeft voldoende capaciteit om 30 volle Roomba vuilcontainers op te slaan. Zelfs als het je lukt om de container van de robotstofzuiger elke dag te vullen, hoef je de vuilnisbak van de stofzaktoren maar Ć©Ć©n keer per maand te legen.

In feite hoef je de grote vuilnisbak hooguit Ć©Ć©n keer per maand schoon te maken in plaats van elke dag de kleinere vuilcontainer in de robotstofzuiger te legen. Maar de vuilnisbak van de stofzaktoren, dat al dat stof in een papieren zak opbergt, moet nog steeds worden schoongemaakt.

Maar dat is niet al te moeilijk.

Je haalt de papieren zak uit de stofzaktoren, gooit de zak weg en je doet er een nieuwe stofzuigerzak in. iRobot verkoopt ook deze stofzuigerzakken los, die je voor ongeveer 15 euro voor een pak van drie stuks kan kopen.

Luchtdicht

Bezorgd dat het stof terug de lucht in kan gaan als het verzamelde vuil van de ene vuilnisbak naar de andere wordt overgebracht? Het goede nieuws is dat de krachtige stofzuiger van de stofzaktoren de lucht niet laat ontsnappen. Als gevolg daarvan gaat geen van de verzamelde vuil, stof of deeltjes terug de lucht in die je inademt.

App Control

Wanneer is het tijd om de vuilnisbak van de stofzaktoren schoon te maken? De begeleidende iRobot app meldt of het tijd is voor een nieuwe zak.

Het ontwerp van de Roomba i7+

iRobot heeft het ontwerp van de nieuwe Roomba i7+ niet te veel veranderd als je het vergelijkt met oudere modellen van hetzelfde bedrijf. We hebben ons afgevraagd of het bedrijf ooit met een robotstofzuiger met vlakke randen zou komen, zoals je die van de D-serie van de ^Neato Robovac ziet. En ja hoor, de opvolger van de i7+, de ^Roomba S9+ heeft een andere vorm gekregen.

iRobot Roomba i7+

Door de vlakke zijkanten van deze robotzuigers kunnen de Neato apparaten uit de D-serie dichter bij de muurranden komen. De zijborstel van de Roomba is echter altijd in staat geweest om dicht bij de muur schoon te maken. Dit zou de reden kunnen zijn waarom de Roomba voor zijn i7+ de bekende ronde vorm heeft behouden.

De Roomba i7+ meet 33.88 centimeter in diameter en 9.22 centimeter in de hoogte. Hierdoor is de i7+ ietsje kleiner dan de meeste van de momenteel beschikbare robotstofzuigers met behoud van het lage profiel.

Als je de robot van veraf bekijkt, zou je geen significante verandering in het uiterlijk van de Roomba i7+ merken ter vergelijking met de oudere Roomba modellen.

Maar als je de Roomba i7+ ondersteboven houdt, zie je direct twee details die bij de nieuwe Roomba totaal verschillend zijn. Eerst is er de kleur van de dubbele rubberen borstels met meerdere oppervlakken. Deze zijn nu heldergroen, wat zich afwijkt van de doffe witte en grijze kleur van de stofzuigers die oudere Roombas gebruikte.

Daarnaast is er de automatische vuilverwijdering die zich naast de borstels bevindt. Deze gleuf sluit aan op de stofzaktoren, waardoor het vuil in de vuilnisbak van de i7+ kan worden opgezogen.

Verbeterde navigatie: De iAdapt 3.0-technologie van de Roomba i7+

.
De nieuwe stofzaktoren met eigen zuig- en vuilnisbak is niet het enige wat nieuw is aan de Roomba i7+. iRobot heeft ook onthuld dat het bedrijf meer rekenkracht en geheugen heeft toegevoegd aan het nieuwe model. Dit betekent dat de i7+ een stuk sneller en slimmer is dan de vorige robotstofzuigers van het merk. De toegevoegde rekenkracht maakt ook plaats voor betere navigatietechnologie. Volgens iRobot is de Roomba i7+ 50 keer krachtiger dan de 900 serie robotstofzuigers, zoals de befaamde ^Roomba 980. Ze hebben hier echter geen specifieke details over gegeven.

iRobot Roomba i7+ -i7550+ - Robotstofzuiger

De Roomba i7+ is het eerste model dat de iAdapt 3.0-navigatietechnologie gebruikt. In de afgelopen jaren hebben De duurdere modellen robotstofzuigers gebruik gemaakt van mapping technologieĆ«n om je vloer in kaart te brengen. Ze zullen deze plattegronden vervolgens gebruiken om de schoonmaakroutes te plannen en de robot “weet” dan ook waar het al schoongemaakt heeft.

Dankzij deze plategronden kunnen robotstofzuigers het stofzuigen hervatten waar ze gebleven waren in het geval dat de batterij midden in een schoonmaaksessie opraakt. Het probleem was altijd dat ze je vloeren eerst moesten scannen, dit kon altijd een paar minuten duren.

robotstofzuiger met automatische vuilafvoer

De Roomba i7+ heeft dat probleem verholpen.
Met de plattegronden in het geheugen kun je nu spraakopdrachten gebruiken om gericht schoon te maken. Je kunt een naam toewijzen aan de opgeslagen plattegronden van elke kamer en Google Assistent bijvoorbeeld vragen om een bepaalde ruimte schoon te maken.

Om verder te illustreren hoe de Roomba i7+ een betere navigatie heeft dan oudere Roomba-modellen, gaan we kijken naar de Roomba 980. De 980 maakt gebruik van het iAdapt 2.0 navigatiesysteem. De Roomba 980 scant je vloer elke keer dat je begint met schoonmaken en berekent vervolgens de meest efficiƫnte schoonmaakroute om je vloeren volledig schoon te maken, zonder dat er vuil achterblijft.

iRobot Roomba i7+

De plattegronddn van de Roomba 980 helpen de robot ook bij het vinden van het laadstation, zelfs als dezd aan de andere kant van je huis staat. Je kunt zelfs de plattegronden van de mobiele app gebruiken om te zien waar de Roomba 980 heeft schoongemaakt om te zien of de robot echt overal is geweest.

De Roomba i7+ kan dat allemaal ook. De nieuwe iAdapt 3.0-navigatie helpt de Roomba i7+ echter niet alleen om te weten waar het is, maar ook om elke kamer in je huis te herkennen. Met deze functie kun je de Roomba i7+ vertellen om naar een bepaalde vloer moet gaan en daar moet schoonmaken.

Je kunt een kamer in het huis een naam geven met behulp van een van de standaardnamen, of je kunt de naam van de kamer aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een kamer “Slaapkamer Max” noemen.

De i7+ is duur, maar de moeite waard

Met een introductieprijs van over 1000 euro is de Roomba i7+ een van de duurste Roomba’s ooit. Toen de Roomba 980 werd gelanceerd, had deze een prijskaartje van 900 euro. Het prijsverschil kan minimaal zijn, dus de meeste mensen klagen niet, vooral als je bedenkt dat het nieuwe model meer functies, een snellere processor en meer rekenkracht heeft. Maar we begrijpen dat 1000 euro voor een stofzuiger best veel geld is.

iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger

Zoals we al eerder hebben gezegd, de Roomba i7+ bevat eigenlijk twee productdn die samenwerken om het schoonmaken van je huishouden minder belastend voor je te maken. Als je om de een of andere reden graag vuilnisbakken schoonmaakt, kunt je de Roomba i7 robotstofzuiger voor onder 1000 euro krijgen. Op deze manier kan je nog steeds genieten van de opgeslagen plattegronden en de gerichte reinigingsfuncties, zonder de stofzaktoren.

Als je later van gedachten veranderd en besluit dat het legen van vuilnisbakken niet altijd even fijn is, kan je de stofzaktoren ook los kopen. Helaas werkt de stofzaktoren alleen met de Roomba i7+. Als alternatief kan je de ^Roomba e5 kopen, die voor minder geld wordt verkocht. Vergeet echter niet dat de stofzaktoren alleen werkt met de Roomba i7+ robotstofzuiger.

Ook het drietraps schoonmaaksysteem, waarbij de stofzuiger (of in het geval van de i7+ de dubbele rubberen borstel), met een zijborstel en krachtige zuigkracht samenwerken om stof en vuil in de vuilcontainer te tillen.

De Roomba maakt ook gebruik van een hoogrendementsfilter (Ook wel HEPA filter genoemd) dat tot 99% van de stofdeeltjes, pollen, schimmels en andere kleine deeltjes in de lucht opvangt. Bovendien is de Roomba i7+ perfect voor mensen met huisdieren, omdat de stofzuiger snel en zonder klitten het haar van huisdieren kan oppakken.

iRobot Roomba i7+ -i7550+ - Robotstofzuiger

Wat je verder moet weten over de Roomba i7+

Het gebruik en nut van een robotstofzuiger vloeit voort uit het feit dat maar weinig mensen van stofzuigen houden. Met een robotstofzuiger automatiseer je het schoonmaken van de vloeren. In het verleden kon je een robotstofzuiger inplannen om schoon te maken, in de hoop dat het electrische apparaat genoeg accuduur had om de klus te klaren. Als dat niet zo was, dan heb je een half schoongemaakte vloer. Voor degenen die in huizen met veel kamers wonen, zou je eerst de ene kamer moeten schoonmaken, wachten tot deze klaar is, en dan de robotstofzuiger naar een andere ruimte brengen om daar schoon te maken.

Roomba i7+

Later werden robotstofzuigers echt slimmer. Dit geldt met name voor Roomba-modellen.

Door al deze ontwikkelingen was het nog steeds noodzakelijk om vuilniscontainer van de robotstofzuiger te legen. De Roomba i7+ heeft zelfs dat weggenomen. Met de nieuwe i7+ kan je inderdaad wekenlang het stofzuigen automatiseren.

Afgezien van het extra gemak behoudt de Roomba i7+ een aantal aspecten die goed zijn aan Roomba’s. Het maakt gebruik van rubberen borstels zonder borstelharen, die de kans op haren rond de borstels verminderen. Het is Wi-Fi verbonden met een indrukwekkende mobiele iRobot app, evenals spraakbesturing.

iRobot Roomba i7550+

Conclusie

Met de Roomba i7+ zijn kamers stofzuigen een makkie, zelfs als je op vakantie gaat. Maak je geen zorgen meer dat de vuilnisbak van de robotstofzuiger vol komt te zitten terwijl je weg bent. De i7+ gaat door met schoonmaken tot de batterij leeg is en gaat dan verder met schoonmaken waar de machine gebleven is wanneer opgeladen. En tijdens het opladen zal de stofzaktoren ook de vuilnisbak van de robotstofzuiger legen.

Het beste aan de Roomba i7+ is dat het een verbetering is van een reeds indrukwekkende lijn robotzuigers. De Roomba heeft al een uitstekend reinigingssysteem en een aantal uitstekende connectiviteitsfuncties. Welke technologieƫn en functies er ook behouden blijven van de oudere Roomba-modellen, de nieuwe i7+ is geen inferieur product. In plaats daarvan is het gewoon een kwestie van het niet opnieuw uitvinden van het wiel.

Onze Aanbevolen Robotstofzuigers

Beste Koop
Ook Goed
Budget Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
eufy by Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robot...
Roomba i7
Roomba E5
Eufy 11S
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ Ć©Ć©n van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.
Beste Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
Roomba i7
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ Ć©Ć©n van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Ook Goed
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba E5
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
Budget Koop
eufy by Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robot...
Eufy 11S
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.

Last update on 2021-10-18 / Affiliate links / Images from Amazon Product Advertising APIBol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie