Beste Kruimeldief in 2022: Onze Top Kruimelzuigers

Kruimeldieven (of kruimelzuigers) zijn van onschatbare waarde voor de kleine, dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Maar dankzij de veelzijdigheid van de beste kruimeldieven kun je ook eenvoudig een groot aantal middelgrote taken uitvoeren. Zowel binnen als buiten het huis is een kruimeldief een goede aanvulling op het standaard schoonmaakassortiment. Als je de laatste jaren geen kruimeldief hebt gebruikt, zal je verstelt staan hoe geavanceerd de technologie is geworden.

Beste Kruimeldief

Natuurlijk kan je nog steeds een kleine stofzuiger kopen, vergelijkbaar met de Dust Busters die 40 jaar geleden voor het eerst uitkwamen. Maar er zijn ook modellen met een verbazingwekkende zuigkracht die “normale” stofzuigers evenaart. Samen met de flexibele slangen en handige hulpstukken kunnen kruimeldieven in ruimtes zoals autostoelen, vensterbanken en strakke hoeken komen. Deze gebieden zijn moeilijk te bereiken met een reguliere stofzuiger.

Inhethuis.nl heeft veel kruimeldieven die op de markt zijn gebracht bekeken en de vijf best beschikbare modellen gekozen.

Handstofzuigers

Voor wie is een kruimeldief het beste?

Een goede reden om een kruimeldief te kopen is omdat een handstofzuiger op plekken kan komen waar grotere stofzuigers niet of niet goed kunnen zuigen. Goede voorbeelden zijn het interieur van een auto en moeilijk bereikbare plekken in het huis, zoals vensterbanken, gordijnen en planken.

Kruimeldieven zijn ook handig voor snelle schoonmaakbeurten door het huis, omdat ze een oplaadbare accu hebben en compact genoeg zijn om op een plank of aanrecht te liggen. Met andere woorden, een kruimeldief kan gemorste muesli opzuigen voordat je je reguliere stofzuiger uit de kast haalt, laat staan hem aangesloten hebt.

Andere optie om te overwegen: de meest kwalitatieve draadloze stofzuigers (bedoeld voor het schoonmaken van vloeren) hebben ook een dubbele functionaliteit; je kunt namelijk een handstofzuiger van het moederapparaat zelf afhalen. Daarnaast hebben de beste steelstofzuigers slangen en hulpstukken waarmee ze meestal dezelfde plekjes kunnen schoonmaken. Het de(monteren) van de kruimeldief van de stofzuiger is helaas altijd wel een vereiste, en veelal staat de gehele steelstofzuiger nog altijd in de kast en niet op het aanrecht.

Beste Handstofzuigers

Cruciale functies van een kruimeldief

Als een kruimeldief niet aan deze basisspecificaties voldoet, moet je echt overwegen een ander model te kiezen.

Een minimum van 15 luchtwatt of een 16-volt accu: lucht wattage is een industriestandaard voor zuigkracht. Tijdens onze beoordelingen hebben we vastgesteld dat dit niet altijd een nauwkeurige graadmeter is voor de schoonmaakkwaliteit. Dat gezegd hebbende, 15 lucht wattage zou genoeg moeten zijn voor de kleine rotzooi waar kruimeldieven meestal mee omgaan. Sommige fabrikanten adverteren niet voor de lucht wattage van hun kruimeldieven. In deze gevallen hebben we gekeken naar de accuspanning. Een hogere accuspanning betekent niet noodzakelijk meer schoonmaakkracht, maar we hebben ontdekt dat 16 volt een redelijke basis is voor een goede zuigkracht.

Een lithium- of lithium-ion accu: de meeste draadloze stofzuigers gebruiken nu een van deze twee accutypen. Ze houden tijdens hun gehele schoonmaak-duur een stabiele zuigkracht aan en er kunnen maanden tussen gebruiksperioden zitten zonder kracht te verliezen.

Beste Kruimelzuiger

Belangrijke, handige functies

Deze functies bepalen welke modellen de beste kruimeldieven van dit moment zijn.

Schoonmaak-vermogen: bijna elk handzaam model kan zichtbare kruimels en vuil opzuigen. Sommigen van hen doen dit sneller dan anderen. Echt sterke kruimeldieven kunnen ook wat fijn stof opzuigen, evenals grotere, zwaardere kiezels of kleine stenen.

Bij verlengstukken kan de zuigkracht worden aangepast voor een betere reiniging of om vuil van klevende oppervlakken te verwijderen. Huisdier-haarborstels zijn bijzonder handig voor huisdier bezitters. Hoe meer verlengstukken, hoe beter.

Kruimeldief kopen: waar let je op

Meer dan 15 minuten batterijlevensduur: hoewel de meeste kruimeldieven genoeg power hebben voor snelle, incidentele opruimacties, gaan de beste kruimeldieven lang genoeg mee om een hele auto schoon te maken.

Flexibele slang: met deze functie kun je gemakkelijker in de krappe ruimtes onder autostoelen en andere lastige hoge of lage hoeken rondom het huis komen. Hoewel een verlengbuis helpt bij het schoonmaken van de moeilijk te bereiken plekjes, vermindert de langere luchtstroom de zuigkracht.

Kruimelzuigers


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie