Kruimeldieven (of kruimelzuigers) zijn van onschatbare waarde voor de kleine, dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Maar dankzij de veelzijdigheid van de beste kruimeldieven kun je ook eenvoudig een groot aantal middelgrote taken uitvoeren. Zowel binnen als buiten het huis is een kruimeldief een goede aanvulling op het standaard schoonmaakassortiment. Als je de laatste jaren geen kruimeldief hebt gebruikt, zal je verstelt staan hoe geavanceerd de technologie is geworden.

Beste Kruimeldief

Natuurlijk kan je nog steeds een kleine stofzuiger kopen, vergelijkbaar met de Dust Busters die 40 jaar geleden voor het eerst uitkwamen. Maar er zijn ook modellen met een verbazingwekkende zuigkracht die “normale” stofzuigers evenaart. Samen met de flexibele slangen en handige hulpstukken kunnen kruimeldieven in ruimtes zoals autostoelen, vensterbanken en strakke hoeken komen. Deze gebieden zijn moeilijk te bereiken met een reguliere stofzuiger.

Inhethuis.nl heeft veel kruimeldieven die op de markt zijn gebracht bekeken en de vijf best beschikbare modellen gekozen.

Handstofzuigers

Voor wie is een kruimeldief het beste?

Een goede reden om een kruimeldief te kopen is omdat een handstofzuiger op plekken kan komen waar grotere stofzuigers niet of niet goed kunnen zuigen. Goede voorbeelden zijn het interieur van een auto en moeilijk bereikbare plekken in het huis, zoals vensterbanken, gordijnen en planken.

Kruimeldieven zijn ook handig voor snelle schoonmaakbeurten door het huis, omdat ze een oplaadbare accu hebben en compact genoeg zijn om op een plank of aanrecht te liggen. Met andere woorden, een kruimeldief kan gemorste muesli opzuigen voordat je je reguliere stofzuiger uit de kast haalt, laat staan hem aangesloten hebt.

Andere optie om te overwegen: de meest kwalitatieve draadloze stofzuigers (bedoeld voor het schoonmaken van vloeren) hebben ook een dubbele functionaliteit; je kunt namelijk een handstofzuiger van het moederapparaat zelf afhalen. Daarnaast hebben de beste steelstofzuigers slangen en hulpstukken waarmee ze meestal dezelfde plekjes kunnen schoonmaken. Het de(monteren) van de kruimeldief van de stofzuiger is helaas altijd wel een vereiste, en veelal staat de gehele steelstofzuiger nog altijd in de kast en niet op het aanrecht.

Beste Handstofzuigers

Cruciale functies van een kruimeldief

Als een kruimeldief niet aan deze basisspecificaties voldoet, moet je echt overwegen een ander model te kiezen.

Een minimum van 15 luchtwatt of een 16-volt accu: lucht wattage is een industriestandaard voor zuigkracht. Tijdens onze beoordelingen hebben we vastgesteld dat dit niet altijd een nauwkeurige graadmeter is voor de schoonmaakkwaliteit. Dat gezegd hebbende, 15 lucht wattage zou genoeg moeten zijn voor de kleine rotzooi waar kruimeldieven meestal mee omgaan. Sommige fabrikanten adverteren niet voor de lucht wattage van hun kruimeldieven. In deze gevallen hebben we gekeken naar de accuspanning. Een hogere accuspanning betekent niet noodzakelijk meer schoonmaakkracht, maar we hebben ontdekt dat 16 volt een redelijke basis is voor een goede zuigkracht.

Een lithium- of lithium-ion accu: de meeste draadloze stofzuigers gebruiken nu een van deze twee accutypen. Ze houden tijdens hun gehele schoonmaak-duur een stabiele zuigkracht aan en er kunnen maanden tussen gebruiksperioden zitten zonder kracht te verliezen.

Beste Kruimelzuiger

Belangrijke, handige functies

Deze functies bepalen welke modellen de beste kruimeldieven van dit moment zijn.

Schoonmaak-vermogen: bijna elk handzaam model kan zichtbare kruimels en vuil opzuigen. Sommigen van hen doen dit sneller dan anderen. Echt sterke kruimeldieven kunnen ook wat fijn stof opzuigen, evenals grotere, zwaardere kiezels of kleine stenen.

Bij verlengstukken kan de zuigkracht worden aangepast voor een betere reiniging of om vuil van klevende oppervlakken te verwijderen. Huisdier-haarborstels zijn bijzonder handig voor huisdier bezitters. Hoe meer verlengstukken, hoe beter.

Kruimeldief kopen: waar let je op

Meer dan 15 minuten batterijlevensduur: hoewel de meeste kruimeldieven genoeg power hebben voor snelle, incidentele opruimacties, gaan de beste kruimeldieven lang genoeg mee om een hele auto schoon te maken.

Flexibele slang: met deze functie kun je gemakkelijker in de krappe ruimtes onder autostoelen en andere lastige hoge of lage hoeken rondom het huis komen. Hoewel een verlengbuis helpt bij het schoonmaken van de moeilijk te bereiken plekjes, vermindert de langere luchtstroom de zuigkracht.

Kruimelzuigers

Black+Decker PD1820LF-QW 18V Kruimeldief Flexi beoordeling

De Black+Decker PD1820LF-QW kruimeldief is flexibel inzetbaar aangezien het apparaat in zowel een staande positie als met de hand kan worden gebruikt. Maak vloeren of werkbladen schoon met behulp van de sterke zuigkracht. De Black+Decker PD1820LF-QW wordt geleverd met vele accessoires, waaronder een spleetmondstuk voor meubels en een zachte borstel voor het verwijderen van kruimels uit tapijten en vloerkleden.

De Black+Decker PD1820LF-QW kruimeldief werkt voor ongeveer 15 minuten en heeft een indicatielampje dat 30 seconden knippert voordat de accu leeg is. Het laadstation is bij dit apparaat inbegrepen.

De Black+Decker PD1820LF-QW kruimeldief is één van de weinige draadloze stofzuigers die wordt geleverd met een slang, waardoor het apparaat veel veelzijdiger is in vergelijking met andere kruimelzuigers. Deze Black+Decker is geweldig voor de auto en het schoonmaken van trappen, maar uiteraard is deze stofzuiger niet bedoeld voor het hele huis.

De Black+Decker PD1820LF-QW zuigt sterk, beter dan de meesten, maar een duidelijk nadeel hiervan is dat het apparaat erg luidruchtig is. Daarnaast heeft het apparaat een slim en compact ontwerp. Over het algemeen voelt het apparaat duurzaam aan en is het super simpel om de Black+Decker op te laden met het meegeleverde oplaadstation. We zijn niet erg te spreken over het meegeleverde penseeltje om de vuilcontainer schoon te maken, deze is veel te klein.

Philips MiniVac FC6149/01 – Kruimelzuiger beoordeling

Geniet van een beter schoonmaakresultaat met de krachtige Philips MiniVac FC6149/01 kruimelzuiger. Reinig zowel gemorste vloeistoffen als droog vuil comfortabel met het deze kruimeldief. Het aerodynamische mondstuk-ontwerp zorgt ervoor dat stof makkelijk wordt opgenomen.

Black+Decker DVJ315B-QW 16.2Wh Kruimeldief beoordeling

De Black+Decker DVJ315B-QW kruimeldief is een licht, compact apparaat met veel zuigkracht. Deze Black+Decker zuigt al het vuil moeiteloos op. De Black+Decker DVJ315B-QW komt met twee verschillende zuigmogelijkheden zodat je de snelheid kan aanpassen aan de schoonmaakklus. De bank, het aanrecht, een traptree, deze kruimeldief is zeer geschikt voor het kleine schoonmaakwerk. De zachte borstel welke permanent in de stofzuiger zit zorgt ervoor dat meubels en andere objecten niet worden beschadigd tijdens het schoonmaken.

De Black+Decker DVI315B-QW kruimeldief komt ook met een verlengbare kierenzuiger voor het schoonmaken van plinten, kussens en andere plaatsen die moeilijk te bereiken zijn.

BLACK+DECKER – PV1820L-QW – Pivot 18V Kruimeldief Beoordeling

Deze krachtige kruimeldief op batterijen van de “Dustbuster Pivot”-serie van Black+Decker is eindelijk gearriveerd. De apparaten waren eerst uitgerust met NiMh-batterijen, maar hebben nu de nieuwste generatie lithium-ionbatterijen.

De PV1820L vertegenwoordigt het 18-volt model en biedt een zuigtijd van ongeveer 10 minuten met een oplaadtijd van slechts vier uur. Voorheen moest deze tot 18 uur worden opgeladen!

Licht en Compact

De batterij werd niet alleen vervangen door een nieuw model, maar er is ook een filter in de BLACK+DECKER – PV1820L-QW geïnstalleerd. Zo hebben de ingenieurs van Black+Decker een lichtere en compactere kruimelzuiger in vergelijking met zijn voorgangers ontworpen. Voor een draadloze kruimeldief, waarmee ook bovenlangs kan worden gestofzuigd, is de BLACK+DECKER PV1820L-QW een echte stap voorwaarts.

Superflexibele Neus

Het flexibele en quasi-karakteristieke kenmerk van deze kruimeldief is de flexibele mond, die in totaal 200 graden beweegbaar is. De flap kan worden ingesteld in acht hoeken, zodat elke positie een ideale hoek voor stofzuigen geeft.

Hoge zuigkracht, goede filter, eenvoudige reiniging

De nieuwe batterij zorgt er ook voor dat de zuigkracht weer kan worden verhoogd. Een drievoudig filtersysteem houdt de uitlaatlucht schoon en verzamelt stof en vuil in een container die kort na het legen kan worden schoongemaakt. De zuigkracht kan tot het einde op een constant hoog niveau blijven werken.

Conclusie

De modellen van de Dustbuster-serie behoren niet enkel tot de kruimeldieven, die alleen goed zijn voor de kruimels op de ontbijttafel. Integendeel, ze kunnen zelfs worden gebruikt voor moeilijkere taken, zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van auto’s. Zoals voor alle krachtige handstofzuigers, moet voor een betere kwaliteit ook dieper in de portemonnee worden gekeken.

Philips MiniVac FC6148/01 – Kruimelzuiger Beoordeling

Philips maakt al tientallen jaren kruimeldieven en deze MiniVac is geen uitzondering. Laten we de opvallendste kenmerken van deze kruimeldief op een rij zetten.

Opladen van de FC6148/01

Het laadstation van de FC6148 / 01 schakelt onmiddellijk uit zodra de lithium-ionbatterijen van deze Philips kruimeldief volledig zijn opgeladen. In tegenstelling tot andere laadstations die deze automatische uitschakeling niet hebben, bespaart dit op de langere termijn veel geld en is het ook bijzonder milieuvriendelijk. Toch moet men niet vergeten dat het laadstation ook volledig los van het stroomnet gebruikt kan worden om zelfs het minimale stroomverbruik van het station zelf te voorkomen.

Daarnaast is de FC6148 / 01 een handige, functionele kruimeldief die gemakkelijk de strijd aan kan gaan met pluis, kruimels en huidschilfers van huisdieren thuis of in de auto. Dit is allemaal mogelijk vanwege de acculevensduur en het lage gewicht van 800 gram.

Houd er bij het gebruik van de Philips MiniVac in de auto echter rekening mee dat de batterijen na ongeveer negen minuten leeg zijn en Philips biedt helaas geen auto-oplader voor de FC6148 / 01. Met de zuigkracht op zijn beurt zijn kopers van het apparaat tevreden. Zelfs kleinere stenen weet de kruimeldief moeiteloos op te vangen.

Beste Kruimeldieven