Beste Kleine Stofzuigers in 2022: Compacte Stofzuiger Koopgids

Een appartement lijkt sneller “vuil” in vergelijking met grote huizen. Maar helaas kunnen kleine appartementen niet altijd een grote sledestofzuiger huisvesten. Dat is waar de beste kleine stofzuigers voor appartementen handig kunnen zijn.

Over het algemeen hebben alle appartementen en kleine huizen één ding gemeen: beperkte opslag. Als je een stofzuiger gaat kopen, wil je zeker weten dat de stofzuiger goed werkt, maar je wilt ook zeker weten dat je kastdeur dicht gaat als je de stofzuiger weer terugzet.

Het is belangrijk te weten wat je nodig hebt, zodat je niet een kleine stofzuiger koopt met teveel functies en hulpstukken. Heb je hardhouten vloeren of vloerbedekking? Heb je huisdieren? Heb je genoeg kastruimte? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een kleine stofzuiger koopt.

Gelukkig zijn er krachtige en compacte stofzuigers voor alle bovenstaande scenario’s.

Onze Top 4 Beste Kleine Stofzuigers

Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed

Schoonmaken van een Apartement

Neem even de tijd en denk na over je wekelijkse schoonmaakgedrag. Schaam je niet voor het aantal keren dat je binnen een week schoonmaakt. Het is triviaal, veel mensen hebben geen tijd om dagelijks schoon te maken. Velen van ons leven gehaast. Nu je aan een cijfer hebt gedacht, houd dan rekening met het aantal keren dat je schoonmaakt per week. Logischerwijs heb je met een dagelijkse schoonmaakbeurt een veel betrouwbaarder stofzuiger nodig dan een apparaat die je eenmaal per week gebruikt.

Maar dat klopt niet altijd. Personen die eenmaal per week schoonmaken, moeten grotere stofzuigers kopen met krachtigere motoren, waardoor ze hardnekkige oude vlekken kunnen verwijderen.

Wanneer men in een appartement woont, vinden velen het moeilijk om te kiezen tussen slede en steel modellen. Hoewel ze allebei hetzelfde werk doen, hebben ze verschillende functies. Om te beginnen hebben ze verschillende dimensies. Meestal zijn de steelstofzuiger veel gemakkelijker op te slaan en dankzij hun flexibele slangen beter manoeuvreerbaar in krappe ruimtes. Ze kunnen gordijnen en stoffering probleemloos schoonmaken. Dat betekent niet dat sledestofzuigers slecht presteren. Veel slede modellen hebben accessoires, zijn uitgerust met draaikoppen, waardoor ze “wendbaar” zijn en dankzij hun formaat kunnen ze veel meer vuil opslaan. Over het algemeen zijn sledestofzuigers beter.

Dimensies

Er zijn 2 categorieën stofzuigers die speciaal gemaakt zijn voor mensen die in kleinere ruimtes wonen: steel en draadloze stofzuigers. In het beste geval kun je een draadloze steelstofzuiger kooen, maar we komen hier later op terug. De gedachte om een ​​stofzuiger van minder dan 5 kilo te gebruiken, is aantrekkelijk, maar er zijn nog andere factoren die je moet overwegen:

Zijn allergieën een probleem?

Dit is een belangrijke vraag wanneer je een stofzuiger gaat kopen. Stof stapelt zich veel sneller op in zeer krappe ruimtes. Huisdieren maken het over het algemeen alleen maar erger. Dat betekent dat je een stofzuiger nodig hebt met een zeer goede filter. HEPA filtere zouden hierin een standaard moeten zijn. Stofzuigers met HEPA filter zijn een goede keuze voor iedereen met gezondheidsproblemen.

Zeer rommelige ruimtes

Sommige (kleine) appartementen zijn erg rommelig met boeken, kleding, meubels, elektronica enzovoort. Verschillende accessoires kunnen van onschatbare waarde zijn voor het schoonmaken van verschillende delen van je huis. Als je pc’s en andere elektronica wilt stofzuigen, bekijk dan een aantal hulpstukken die speciaal voor dit karweitje zijn gemaakt.

Goed onderhoud

Regelmatig en goed onderhoud verlengt de levensduur en zuigkracht van je stofzuiger. Kleine stofzuigers hebben niet per se een speciaal soort onderhoud nodig, maar dat betekent biet dat je de stofzuiger zelf niet hoeft schoon te maken. Een slecht onderhouden stofzuiger is niet alleen vies, het zal waarschijnlijk ook stof en allergenen de lucht in brengen, met gezondheidsproblemen zoals astma tot gevolg.

Was de filters zoals aanbevolen. Vervang de stofzuigerzak zodra er een nieuwe nodig zijn. Gebruik het apparaat in de omstandigheden/omgeving aanbevolen door de fabrikant.

Vloerbedekking

Alleen flinke zuigkracht gaat je vloerbedekking niet schoonmaken.

Een klein of een groot huis, als je vloerbedekking hebt moet je op bepaalde punten letten. Het heeft geen zin om een stofzuiger te kopen met meer kracht dan je auto. Het schoonmaken vindt plaats wanneer de borstels rollen, waardoor het losse vuil wordt losgeweekt. Daarna zal de luchtstroom het materiaal naar de vuilcontainer transporteren.

In het geval van delicate oppervlakken zijn deze factoren precies het tegenovergestelde. Gevoelige oppervlakken zoals fijne handgemaakte kleden, katoen, zijde en wol vereisen alleen minimale zuigkracht als je het materiaal niet wilt beschadigen.

Lawaai

Mensen die in appartementen/flats wonen, moeten elkaars privacy respecteren. Het komt neer op een kwestie van respect. Velen willen in staat zijn om te stofzuigen wanneer ze maar willen, zelfs ’s nachts. Dat zal niet mogelijk zijn met een standaard stofzuiger. Je hebt een kleine stofzuiger nodig die minder geluid produceert, bij voorkeur onder de 70 dB.

Plaats een reactie