Kärcher WV 5 Premium Ruitenreiniger Beoordeling

In de lijst met de meest gehate schoonmaakklusjes in en rond het huis, staat het zemen van de ramen traditioneel gezien altijd hoog: het werk neemt niet alleen ontzettend veel tijd in beslag, maar het resultaat in de vorm van lelijke strepen laat vaak te wensen over. Kärcher belooft een snelle reiniging en streepvrij resultaat met de Kärcher WV 5 Premium ruitenreiniger.

Kärcher WV 5 Premium Ruitenreiniger

Introductie

Of het nu een spons of doek is, in combinatie met water en een reinigingsmiddel worden vingerafdrukken, vuildeeltjes en andere resten snel schoongemaakt. Maar nu begint het echte “gevecht”. Het gevecht tegen strepen op je ramen.

De WV 5 Premium zuigt als het ware de reinigingsvloeistof van het raam. Net zoals een alleszuiger water van de vloer zuigt.


Hoe werkt het

In de eerste stap vul je de spuitfles met het meegeleverde glasreinigingsmiddel. Als extra heeft de spuitfles een wisserlip met een zachte microvezeldoek. Nadat het raam is natgemaakt, kun je meteen beginnen met schoonmaken. Het reinigingsmiddel wordt gelijkmatig verdeeld over het raam. Voor hardnekkig vuil, zoals vogeluitwerpselen, moet je een beetje kracht gebruiken om alles weg te krijgen.

Kärcher WV 5 Premium Ruitenreiniger Test

35 minuten ramen zemen

De Kärcher WV 5 Premium Ruitenreiniger weegt 700 gram inclusief de accu. Zelfs als je in één middag alle ramen van het huis schoonmaakt, hoef je niet te klagen over pijn in de armen. De tijdwinst is echt enorm. De Kärcher wordt aangestuurd door een lithium-ionbatterij die in één keer tot 35 minuten meegaat en weer volledig is opgeladen in 185 minuten.

De aankoop van een tweede batterij wordt aanbevolen om door te gaan zonder onderbreking. Wie de accu niet wil opladen in de Kärcher WV 5 Premium zelf, moet overwegen een laadstation aan te schaffen.

Kärcher WV 5

De Kärcher WV 5 Premium heeft een container waarin het vuile water wordt opgevangen. Om deze te legen, til je simpelweg het mondstuk omhoog en leeg je het vuile water.

Het geheim van de WV 5 Premium ligt in de twee zuigmonden met een breedte van 28 en 17 centimeter. Deze zuigmonden bestaan uit een dikkere rubberen lip, die ervoor zorgt dat de K√§rcher gemakkelijk over vochtige oppervlakken glijdt. Daaronder bevindt zich een tweede dunne rubberen strip. En dan is er een soort brede straalpijp die werkt zoals een stofzuiger. Drie groene LED’s geven aan of de batterij nog steeds voldoende kracht geeft.

Kärcher WV 5: Conclusie

Het streeploos reinigen van ruiten kan zo eenvoudig zijn: resultaat in weinig tijd, weinig water verbruik en een eenvoudige bediening: de Kärcher WV 5 Premium zet het impopulaire huishoudelijke ramen zemen op zijn kop.

√Č√©n ding is zeker, het is een stuk makkelijker geworden met de K√§rcher WV 5 Premium Ruitenreiniger.

Ruitenreiniger


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie