Beste Luchtreiniger voor Rook (Sigarettenrook) in 2022: Koopgids

Er waren tijden waarin luchtreinigers alleen geschikt werden geacht voor chronisch zieke mensen of mensen met fobieën voor vervuiling, bacteriën of gewoonweg mensen die geobsedeerd zijn door hygiëne. Zulke dagen zijn al lang voorbij, omdat we inmiddels goed geïnformeerd zijn op het gebied van de beste luchtreinigers voor rook.

Beste Luchtreiniger voor Rook
Beste Luchtreiniger voor Rook

Een hoog niveau van allergenen en vuil in onze huizen kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Je weet natuurlijk al dat sigarettenrook zeer schadelijk is en de geur van sigaretten zelf is ook niet erg aangenaam.

Het is erg schadelijk en gevaarlijk voor astmapatiënten en mensen met longproblemen. Het is vooral belangrijk om hier rekening mee te houden als je jonge kinderen hebt. Dit is precies de reden waarom deze sigarettenrookreinigers de beste producten op de markt zijn.

In onze aankoopgids laten we je kennismaken met 7 reviews van de luchtreinigers voor sigarettenrook. Je komt ook de voor- en nadelen van luchtreinigingsinstallaties, tips, types van toestellen, installatie en onderhoud tegen. Wij hebben units geselecteerd voor diegenen onder jullie die op zoek zijn naar een budget optie of die bereid zijn om een beetje meer uit te geven.

Waarom een Luchtreiniger een goede Keuze is Voor een Roker

Een van de grootste problemen die sigaretten- en sigarenrokers in de loop der jaren hebben ondervonden, is het feit dat om een huis rookvrij te houden, hij of zij buiten zou moeten roken. Helaas is deze optie niet altijd mogelijk of handig.

Luchtreiniger voor Rook
Luchtreiniger voor Rook

Zo kan een sigarettenroker of sigarenliefhebber bijvoorbeeld in een appartementencomplex wonen waarbij er buiten niet gerookt mag worden. Als hij of zij dus wil roken, moet dit binnenshuis gebeuren. Als de persoon met een niet-roker samenwoont dan is dit ook voor de andere persoon een probleem.

Een ander klassiek voorbeeld is een roker die in een huis woont en die niet het ongemak wil hebben van naar buiten te moeten gaan om alleen maar sigaretten te roken. Dit leidt uiteraard tot een huis dat naar rook ruikt, maar veel rokers zouden graag willen dat dit niet het geval hoefde te zijn.

Nu kunnen zowel een roker als niet-roker in dezelfde woning wonen zonder dat het voor henzelf of anderen in hun omgeving een probleem wordt. En dat alles door het gebruik van een speciaal ontworpen luchtreiniger voor sigarettenrook.

Onze Aanbevolen Luchtreinigers met Koolstoffilter voor het Tegengaan van Rook

Beste Koop

De WINIX A332 Luchtreiniger is een 4-fase filtratie luchtreiniger die de luchtkwaliteit in je slaapkamer effectief kan verbeteren.

Check Prijs op Bol.com >

Populair

WINIX Luchtreiniger ZERO

Met de Winix Zero Luchtreiniger verwijder je pollen, bacteriën, allergenen en vieze geurtjes uit jouw woonkamer, slaapkamer en keuken.

Check Prijs op Bol.com >

Beste uit de Test

Met een CADR van maar liefst 333 m3/u- verwijdert de Philips AC2887/10 Luchtreiniger schadelijke gassen. Met deze luchtreiniger filter je de lucht in een ruimte tot 67 vierkante meter. Dit doet het apparaat met behulp van een voor-, HEPA en koolstoffilter.

Check Prijs op Bol.com >

Wat is het Beste Type luchtreiniger voor Sigarettenrook?

Voordat we met je delen wat de beste luchtreiniger voor rook is, is het belangrijk dat je eerst een paar aspecten over luchtreinigers begrijpt.

Deze informatie zal je helpen om de beste keuze te maken.

Waarom?
Omdat je zal ontdekken dat niet alle luchtreinigers zijn ontworpen om zich te ontdoen van sigaret en sigarenrook. Als je het verkeerde type apparaat koopt, kan het zo zijn dat je je geld verspilt en er geen positieve effecten zijn waar te nemen. Je hebt een bepaald type luchtreiniger nodig om de negatieve effecten van roken tegen te gaan.

Beste Luchtreiniger voor Sigarettenrook
Beste Luchtreiniger voor Sigarettenrook

De waarheid is dat de meeste luchtreinigers die je vindt niet zijn ontworpen om zich te ontdoen van rook of andere verontreinigende gassen. Ze kunnen geuren namelijk niet elimineren.

In plaats daarvan zijn 99% van de luchtreinigers ontworpen om zich te ontdoen van deeltjes zoals allergenen, stof en huidschilfers van huisdieren.

De meeste huiseigenaren willen dat luchtreinigers de vieze geur uit het huis verwijderen. Het elimineren van tabaksrook is een speciaal doel op zich.

Een luchtreiniger om tabaksrook aan te pakken moet in staat zijn om deze twee elementen te bestrijden:

  • Zwevende deeltjes die zichtbare rook vormen in de lucht
  • Microscopische deeltjes die de geur vormen

Deze taken kunnen het beste worden uitgevoerd door middel van twee soorten technologie:

Een HEPA-filtersysteem, dat 99,97% van de deeltjes van .3 micron en groter verwijdert.

Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger
Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger

Bij het kopen van een luchtreiniger kom je veel producten tegen die een HEPA-filter bevatten. De meeste van deze apparaten zijn echter niet erg effectief in het verwijderen van rook, omdat ze niet ook een actief koolstoffilter hebben om de deeltjes, waar de geur vandaan komt, te verwijderen.

Alleen een luchtreiniger die de gasvormige verontreinigingen uit de rook kan absorberen zal werken om de rookgeur te verwijderen. Het kopen van een ander type product zal een verspilling van geld zijn.

Beste Luchtreiniger
Beste Luchtreiniger

Hoe werkt een Luchtreiniger

Tegenwoordig vindt er niet alleen buitenshuis, maar ook binnenshuis luchtvervuiling plaats. Er zijn altijd dingen zoals huisstofmijten en vuil in huis aanwezig, die de lucht die we inademen vervuilen. De huisstofmijt en het vuil zijn verantwoordelijk voor ziekten zoals astma en vele verschillende allergieën.

Beste luchreiniger tegen rooklucht
Beste luchreiniger tegen rooklucht

Het gebruik van een stofzuiger zal niet voldoende zijn om al het stof te verwijderen, in plaats daarvan kunt u een HEPA-luchtreiniger (gedefinieerd als ‘high-efficiency particulate air’ of ‘high energy particulate locking’) gebruiken. Dit apparaat is de meest effectieve manier om luchtdeeltjes, die alle allergieën veroorzaken, te verwijderen.

De luchtreinigers zijn er in verschillende vormen, afmetingen, instellingen, met timers en zelfs een scala aan werkzaamheden, maar hun doel is hetzelfde – het zuiveren van de lucht in huis. De meeste reinigers hebben een verschillend rendement, wat betekent dat de manier waarop ze de lucht reinigen, afhankelijk is van de grootte van de kamer. Dit is de reden waarom sommigen geschikter zijn voor bepaalde kamers dan anderen.

Het HEPA-filter is een mechanisch luchtfilter en het is een manier om de lucht te zuiveren door lucht door een fijnmazig gaas te persen dat schadelijke deeltjes zoals stuifmeel, huidschilfers, huisstofmijt en tabaksrook opneemt. Het kan 99,97 procent van de stofdeeltjes met een diameter van 0,3 micron opvangen.

Een echt HEPA-filter zal schimmelsporen en zelfs sommige bacteriën en virussen tegenhouden, waardoor het veel hygiënischer in huis wordt. Daarom is het apparaat zo nuttig voor mensen die lijden aan astma of andere aandoeningen van de luchtwegen. De virusstudies tonen aan dat dit apparaat verontreinigingen in het huis kan verminderen.

Door de lucht in je huis of kantoor te filteren, kun je gemakkelijker ademen, wetende dat het geïnstalleerde apparaat de lucht filtert van schadelijke deeltjes.

Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger
“Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger

Maar je moet ook weten dat om de luchtreiniger efficiënter te laten werken, het essentieel is om een goede ventilatie in je huis of kantoor te hebben. Op deze manier krijg je de maximale hoeveelheid schone lucht.

Wat maakt een luchtreiniger goed voor rook?

Een luchtreiniger moet twee belangrijke dingen aankunnen: de rookdeeltjes zelf en de geuren die ze meebrengen.

Sigaretten- en sigarenrook zit vol met chemicaliën, teer en andere dingen die je niet in de lucht wilt laten zweven en die je trouwens ook niet op je tapijten, gordijnen en in je neusgaten wilt laten bezinken. Daarom moet een luchtreiniger bedreven zijn in het opvangen van rookdeeltjes en geuren om een effectieve rookluchtreiniger te zijn.

Meer in het bijzonder, dit zijn de eigenschappen en specificaties om een oogje in het zeil te houden:

  • Pré-filter dat in staat is om teer op te vangen
  • HEPA-filter voor het afvangen van rookdeeltjes
  • Actief koolstoffilter voor het verminderen en neutraliseren van geuren

Verschillende ventilatorsnelheden en idealiter een slimme sensor, zodat hij kan aanvoelen wanneer er een nieuwe rookgolf is.

Luchtreinigers kopen
Luchtreinigers kopen

Onze Aanbevolen Luchtreinigers

Beste Koop De WINIX A332 Luchtreiniger is een 4-fase filtratie luchtreiniger die de luchtkwaliteit in je slaapkamer effectief kan verbeteren.

Check Prijs op Bol.com >


Populair

WINIX Luchtreiniger ZERO

Met de Winix Zero Luchtreiniger verwijder je pollen, bacteriën, allergenen en vieze geurtjes uit jouw woonkamer, slaapkamer en keuken.

Check Prijs op Bol.com >


Beste uit de Test Met een CADR van maar liefst 333 m3/u- verwijdert de Philips AC2887/10 Luchtreiniger schadelijke gassen. Met deze luchtreiniger filter je de lucht in een ruimte tot 67 vierkante meter. Dit doet het apparaat met behulp van een voor-, HEPA en koolstoffilter.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie