Kärcher SC 2 Stoomreiniger Beoordeling

De Kärcher SC 2 stoomreiniger is ideaal voor het reinigen van harde vloeren. Lees onze beoordeling op deze pagina en koop deze stoomreiniger online doe een gunstige prijs.

Kärcher SC 2 Stoomreiniger Beoordeling

Uitrusting

De watertank kan 1 liter kraanwater bevatten, het vermogen is 1500 watt. Na 6,5 ‚Äč‚Äčminuten wordt het water verwarmd en de stoom wordt geleverd met een dampdruk van 3,2 bar.

Op het apparaat vind je de vergrendeling voor het vullen van het water. Je vind er ook een lampje (verwarmings indicator) en de houders voor de accessoires en het vloermondstuk.

De keuzeschakelaar voor de hoeveelheid stoom (met kinderveiligheid) en de stoomhendel zijn op het handvat te vinden. Op het handvat zijn ook een stoomkanon en de verlengbuizen voor het vloermondstuk aangesloten.

Actieradius

De verlengkabel is 4 meter lang, de werkingsradius – van de aansluiting tot de vloermond – is hierdoor 7,5 meter.

De volgende accessoires zijn inbegrepen:

– Een handsproeier
– Een spot-jetmondstuk
– Een ronde borstel
– Een badstof hoes voor de handsproeier
– Twee verlengbuizen
– Een vloermondstuk
– Een vloerdoek
РKärcher ontkalkerstokken.

Hoe werkt de SC 2

De K√§rcher SC 2 is de opvolger van de K√§rcher SC 1020 stoomreiniger, die veelal een goede beoordeling had. De meeste functies van de SC 1020 zijn ook te vinden op de SC 2, maar er is veel verbeterd. De verwarmingstijd is verkort, het gewicht is verlaagd en er is een nieuwe vloerreinigings functie “Comfort” bijgekomen. De zeer eenvoudige bediening van deze stoomreiniger is niet veranderd.

In het begin schroef je het veiligheidsslot los en vul je de machine met normaal kraanwater. Iedereen die energie en opwarmtijd wilt besparen, voegt al opgewarmd water toe. En degenen die kalkaanslag willen voorkomen, gebruiken gedistilleerde water.

Schakel de stoomreiniger in door de stekker in een stopcontact te stoppen. Er is dus geen extra aan/uit-schakelaar!

Na het inschakelen wacht de opwarmtijd van circa 6 tot 8 minuten, waarna je kan beginnen met het schoonmaken van je vloeren met behulp van stoom.

Voor de ontkalking van deze stoomreiniger zijn ontkalkers nodig. Het ontkalkingsproces staat heel goed beschreven in de handleiding. Er wordt aangegeven dat ontkalken met gedestilleerd water niet noodzakelijk is.

Vermogen

Zoals eerder aangegeven, het maximale elektrische vermogen van de Kärcher SC 2 Stoomreiniger is 1500 watt. Het werkelijke energieverbruik is echter afhankelijk van het geselecteerde stoomniveau en de hoeveelheid stoom die wordt geleverd.

Veiligheid

Zoals met alle Kärcher-apparaten, is de veiligehid goed geregeld. De keuzeschakelaar op de handgreep van de stoomhoeveelheid heeft een kinderslot optie. In deze positie komt er geen stoom vrij wanneer de stoomhendel wordt bediend.

De ketel is uitgerust met een veiligheidsslot dat automatisch de overdrukklep opent wanneer te veel druk wordt uitgeoefend.

Ten slotte kan de drukregelaar de overdruk niet registreren. Er is een oplossing voor deze kwestie: een veiligheidsthermostaat meet de temperatuur van de Kärcher SC 2 stoomreiniger en schakelt deze uit wanneer deze oververhit raakt.

Kärcher SC 2 Minpunten

Aangezien deze stoomreiniger geen tweekamersysteem heeft, moet het apparaat eerst afkoelen voordat water kan worden bijgevuld. Alleen dan kan het veiligheidsslot worden geopend.

Plaats een reactie