Kärcher WV 2 Premium Plus Ruitenreiniger Beoordeling

De premiumversie van de K√§rcher WV 2 is geschikt voor zowel grote als kleinere raamoppervlakken dankzij een extra zuigmond met een smallere breedte. Overigens is K√§rcher WV 2 Premium Plus identiek aan de “basis” versie genaamd “Plus” (zonder de Premium aanduideing).

Kärcher WV 2 Premium Plus Ruitenreiniger

In vergelijking met de voorgaande modellen heeft Kärcher inderdaad de levensduur van de accu verlengd, maar het is nog steeds niet ideaal.

Nog vijf minuten

De directe voorganger, de WV plus 75, had twee uur nodig om de batterij op te laden en dan heb je maximaal 20 minuten voor het ramen zemen. De Kärcher WV 2 Premium Plus Ruitenreiniger weet de duur met nog vijf minuten te verlengeb. Maar de batterij heeft nog steeds 140 minuten, iets over twee uur, nodig om op te laden.

Volgens Kärcher is tot 75 vierkante meter haalbaar in de 25 minuten, maar wie zegt dat het raam na één beurt schoon is?

Effectieve werk- en tijdsbesparingen

De Kärcher WV 2 Premium Plus Ruitenreiniger is eigenlijk gemaakt voor deze twee taken: effectiviteit en tijdbesparing. Met name grote ramen zonder veel hoeken kunnen sneller worden schoongemaakt.

Een raam wordt eerst bevochtigd met de bijgevoegde spuitfles met reinigingswater. Deze verdeel je over het raam en de microvezeldoek en rubber lip van de Kärcher zorgen ervoor dat het vuile water streeploos wordt afgevoerd. Alleen in de hoeken moet van tijd tot tijd met de hand worden schoongemaakt.

Conclusie

De Premium-versie heeft naast het 28 centimeter mondstuk nog een andere met slechts 17 centimeter breed voor kleinere ramen of oppervlaktes. De extra levensduur van de Kärcher WV 2 accu lijkt niet zo heel belangrijk, en de plus zonder de premium toevoeging werkt hetzelfde.

Je kan de Kärcher WV 2 zien als een nuttige aanvulling op de schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast biedt Kärcher ook uitbreidingen voor de nieuwe lijn ruitenreiniger.

Plaats een reactie