Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger Beoordeling

De K√§rcher stoomreiniger SC 3 is de opvolger van de SC 2.500 C, die als “goed” werd beoordeeld in het verleden en hoog scoorde voor de korte opwarmtijd. Dit heeft de SC 3 “ge√ęrfd”, en enorm verbeterd: de K√§rcher SC 3 heeft slechts een opwarmtijd van 30 seconden nodig. Dit apparaat heeft echter ook andere positieve functies, dus laten we snel naar de kenmerken kijken.

Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger Beoordeling

Het elektrisch vermogen van deze K√§rcher is 1900 watt, de verwarmingstijd is 30 seconden en de stoomdruk 3,5 bar. De watertank kan 1 liter water bevatten en voortdurend worden bijgevuld tijdens het reinigen zonder onderbrekingen. We hebben dus te maken met een tweekamersysteem, maar hier kan het waterreservoir niet los van het apparaat worden verwijderd, omdat het stevig is ge√Įntegreerd in het apparaat.

Twee indicatielampjes geven de verwarming van het water aan en een mogelijk watertekort. Boven deze displays is de aan en uit-knop voor verwarming.

De keuzeschakelaar op het handvat heeft drie standen:

– Maximale hoeveelheid stoom
– Verminderde hoeveelheid stoom
– Geen stoom (kinderveiligheid)

In de laatste positie kan de stoomhendel niet worden gebruikt.

De verlengbuizen voor het vloermondstuk zijn verbonden met de handgreep. De verlengkabel is 4 meter lang, de buis tot het vloermondstuk ongeveer 7 meter.

Hoe werkt het

Het grote voordeel van de SC 3 ten opzichte van andere stoomreinigers is het tanksysteem, dat het mogelijk maakt de watertank bij te vullen tijdens het reinigen (zonder uit te schakelen). Behalve de watervoorziening is de werking van deze stoomreiniger identiek aan die van het eenvoudigere model, de ####Kärcher SC 2.

Voor het bijvullen hoef je alleen maar water door de vultrechter te gieten. Het goede hieraan is dat de stoomreiniger niet uitschakelt hoeft te worden en een korte opwarmtijd nodig heeft.

Vermogen

Het elektrisch stroomverbruik is 1900 watt. Het feitelijke energieverbruik is afhankelijk van het geselecteerde stoomniveau en de hoeveelheid stoom die wordt geleverd. Tegelvloeren zijn populair om schoon te maken met stoomreinigers. De hete stoom van de SC3 zorgt voor een grondige reiniging van de vloer.

Veiligheid

Om veiligheidsredenen is de Kärcher SC 3 optimaal uitgerust met de volgende functies:

Allereerst is er de hierboven genoemde kinderbeveiliging op de stoomkeuzeschakelaar van de hendel. Dit zorgt voor (zelfs wanneer het apparaat is ingeschakeld) een volledige blokkering van stoom.

Het overdrukventiel in de sluiting van de condenspot opent automatisch als de druk in de ketel te hoog wordt.

Als er te weinig water in de ketel zit, knippert het bijbehorende controlelampje. Als er geen water wordt toegevoegd, zal de ketel uiteindelijk leeg raken, in welk geval de ketelthermostaat de verwarmingselementen zal uitschakelen.

Ten slotte kunnen zowel de drukregelaar als de ketelthermostaat uitvallen. Maar zelfs in dit geval wordt het apparaat uitgezet naarmate het te heet wordt, dankzij de veiligheidsthermostaat.

Kärcher SC 3 Minpunten

De SC 3 is een betrouwbare, veelzijdige en eenvoudig te gebruiken stoomreiniger in zijn prijsklasse. In het bijzonder de watertank, die is afgescheiden van de boiler, welke het gebruik van dit apparaat aanzienlijk doet verbeteren.

Wil je een stoomreiniger aanschaffen, bekijk de aanbiedingen voor deze Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger online.

Plaats een reactie