Bestron DWJ5280 Stoomreiniger Beoordeling

Met de Bestron DWJ5280 biedt het Nederlandse merk uit Den Bosch een krachtige stoomreiniger voor binnen en buiten. In deze beoordeling gaan we eerst de functies van de DWJ5280 bespreken.

Met 1500 watt en een stoomdruk van 4 bar wordt een krachtige reiniging van harde vloeren, toiletten en spoelbakken gecreƫerd.

Bestron dwj5280 stoomreiniger

De DWJ5280 is uitgerust met een Ć©Ć©n kamer systeem, dat wil zeggeb dat bij dit apparaat de ketel ook de watertank is. De tank bevat 1,5 liter water en heeft maximaal 12 minuten nodig om op te warmen. Voor het vullen van de watertank is een maatbeker en een trechter inbegrepen. De handleiding adviseert om altijd gedestilleerd water te gebruiken om het kalkaanslag van de watertank/boiler te vermijden.

Onder de aan/uit-schakelaar bevinden zich twee indicatielampjes. Links fungeert als een “stroomindicator”. Rood, wordt ook gebruikt om de watertank “leeg” aan te geven). Het rechter lampje geeft de stoomindicator aan (oranje).

Met de stoomschakelaar op het handvat regel je de hoeveelheid stoom. Op het handvat bevindt zich ook het kinderslot welke de stoomschakelaar vergrendelt in geval van nood.

De hoeveelheid afgegeven stoom wordt met dit apparaat via de stoomschakelaar traploos bepaald. Afhankelijk van de druk op deze schakelaar, komt er meer of minder stoom vrij.

De uitrusting van de Bestron DWJ5280 Stoomreiniger bevat ook de volgende onderdelen. Er is een ruitenwisser meegeleverd voor het reinigen van grote glasvlakken (ramen en spiegels). Daarnaast bevindt zich er een een zogenaamd puntstraalpijpje/overgangsstuk in het pakket. Hierop worden de ronde borstels en mondstukken bevestigd. Daarnaast krijg je twee verlengingsbuizen, stoomslang en een verlengkabel. Al deze accessoires tezamen geven het product een bereik van 6 meter.

Hoe werkt het

In de handleiding van de Bestron DWJ5280 Stoomreiniger is alles overzichtelijk en begrijpelijk samengevat wat je moet weten voor het gebruik van deze stoomreiniger.

Het bevestigen van de accessoires is relatief eenvoudig, omdat alle onderdelen een vergrendelingsmechanisme hebben. Druk het gedeelte met het vergrendelingslipje in de opening en wacht totdat het klikt. Om te ontgrendelen, druk je eenvoudig op het lipje en trek je het gedeelte er weer uit.

Na het bevestigen van de componenten, het vullen van de ketel met water en het aanzetten van de Bestron DWJ5280 Stoomreiniger, begint het apparaat onmiddellijk met het verwarmingsproces. Dit duurt ongeveer 12 minuten, en toont de status aan de hand van de twee indicatielampjes.

Als de verwarming is voltooid, gaat het licht weer uit. Tijdens de reinigingswerkzaamheden, zal het lampje soms aan en uit gaan, hetgeen normaal is aangezien de DWJ5280 vaak tijdens het proces de druk in de ketel stabiel probeert te houden.

De regeling van de stoomhoeveelheid wordt, zoals hierboven al vermeld, via de stoomschakelaar op de hendel bepaald. Bovendien kan de DWJ5280 ook worden gebruikt voor permanente stoomtoevoer zonder constant op de stoomknop te hoeven drukken. Om dit te doen, stel je het slot (kinderslot) in op “off / lock” en je werkt vervolgens continu met stoom.

Het bijvullen met water is iets gecompliceerder. Het rode controlelampje dient om de gebruiker tijdens het gebruik te waarschuwen dat de tank / boiler leeg is en er water moet worden toegevoegd. Hetet apparaat moet hiervoor worden uitgeschakeld, daarnaast moet de Bestron DWJ5280 5 minuten afkoelen. Vervolgens druk je kort op de stoomschakelaar om de resterende stoom te laten gaan. Nu vul je de tank opnieuw en kun je doorgaan met het werk.

Als je normaal leidingwater gebruikt, is regelmatig ontkalken noodzakelijk. Hiervoor kan je een ontkalker gebruiken of de tank Ć©Ć©n keer spoelen met een oplossing van water en azijn (75% water + 25% pure, witte azijn).

Vermogen en andere afmetingen

Zoals eerder vermeld, het elektrische vermogen van de Bestron DWJ5280 Stoomreiniger is 1500 watt, de stoomdruk is 4 bar. Het feitelijke energieverbruik is afhankelijk van het geselecteerde stoomniveau en de hoeveelheid stoom die wordt geleverd. De Bestron DWJ5280 heeft een ruime watertank met een capaciteit van 1,5 liter.

Bestron DWJ5280 Minpunten

De Bestron DWJ5280 heeft een relatief lange opwarmtijd van 12 minuten in vergelijking met andere stoomreinigers.

Ook is het bijvullen met water een tijdrovende klus, maar dat is hetzelfde met alle 1-kamer-systemen. Deze machines hebben altijd een bepaalde tijd nodig om af te koelen.

We vatten kort de essentiƫle kenmerken van het apparaat samen:

Watertank: 1,5 liter
Dampspanning: 4 bar
Elektrisch vermogen: 1500 watt
Stoomniveauregeling: Stoomhendel
Accessoires: spotjetmondstuk, vloermondstuk, stoompistool, ruitenwisser

Plaats een reactie