Beste Stoomreinigers voor Kleding in 2022: Welke Reiniger is de Beste Koop?

De meeste mensen willen hun kostbare tijd niet verdoen aan strijken. Rondlopen in gekreukelde kleding is echter geen optie.

Beste Stoomreinigers voor Kleding

Dus wat is de oplossing? Een stoomreiniger!
Stoomreinigers zijn elektrische apparaten die hete stoom gebruiken om de plooien en rimpels te “strijken”. Maar in vergelijking met strijkijzers zijn ze gebruiksvriendelijk en vele malen sneller!


Wat is de Beste Stoomreiniger voor Kleding?

Er zijn drie verschillende soorten stoomreinigers verkrijgbaar, ieder toegerust voor bepaalde behoeften. Er is dus geen universeel apparaat dat het beste is voor elke gelegenheid.

We hebben echter wel een lijst samengesteld met de beste kleding stoomreinigers om je te helpen de juiste stoomreiniger te kiezen op basis van je persoonlijke behoeften. Als je meer wilt weten over het kiezen van de juiste stoomreiniger, lees dan hieronder onze gids.

Onze Aanbevolen Stoomreinigers voor Kleding

Handstomer

De Philips Steam&Go GC365/80 is een stijlvolle en handzame kledingstomer. Hiermee verwijder je eenvoudig kreukels uit je kleding.

Check Prijs op Bol.com >

Kledingstomer met Statief

De meest krachtige SteamOne kledingstomer, voorzien van diverse standen voor het stomen van al jouw kleding. Het verwijderen van kreukels en het opfrissen van verschillende type kleding is snel gepiept met deze kledingstomer met statief.

Check Prijs op Bol.com >

Scherp Geprijsd

Met de handige kledingstomer van Levanda is je kleding weer snel kreukvrij en lekker fris. Zonder dat je het strijkijzer en strijkplank moet opzetten.

Check Prijs op Bol.com >

Waarom een Stoomreiniger voor Kleding?

Ben je het zat om je kleding te strijken? Als dat het geval is, heb je een stoomreiniger voor kleding nodig die op de grond staat. Een rechtopstaande kledingstomer verwijderd alle rimpels en vouwen twee keer sneller dan een normaal strijkijzer, waardoor je meer tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven!

Hoe de beste stoomreiniger voor kleding te kiezen – Koopgids

Zelfs het duurste kledingstuk van het meest begeerlijke merk kan eruitzien als een vaatdoek als het vol rimpels en vouwen zit. Gelukkig is er een manier om die vouwen snel en efficiënt te verwijderen.

Er zijn slechts drie verschillende soorten stoommachines beschikbaar, maar het kiezen van de juiste kan nog steeds moeilijk zijn. Niet alleen zit er een verschil in de prijs tussen de stoomreinigers, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten met unieke eigenschappen en verschillende accessoires. Onze kleding stoomreiniger gids helpt met het vinden van de stoomreiniger die het beste bij je past.

Waarom een Stoomreiniger?

Hier is een lijst met aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kleding stoomreiniger:

Kies een Gerenommeerd Merk

Het is altijd het beste om te kiezen voor een merk dat bekend is, veel recensies heeft en hoog wordt gewaardeerd door zijn gebruikers. Deze bedrijven bestaan al een tijdje, produceren hoogwaardige producten en bieden meestal een goede klantenservice. Jiffy, Rowenta en Conair zijn merken die je kan vertrouwen.

Kies een Gerenommeerd Merk

Het nut van een kleding stoomreiniger

“Waar” en “hoe vaak” je een kleding stoomreiniger gaat gebruiken, zijn twee vragen die je jezelf moet afvragen bij de aanschaf.

Als je vaak reist, heb je een draagbare stoomreiniger nodig die licht van gewicht en 100% lekvrij is en die op zijn minst een aantal items tegelijk kan stomen. Als je van plan bent om je apparaat een paar keer per week te gebruiken, heb je waarschijnlijk een grotere stoomreiniger nodig die krachtig genoeg is om in één keer een broek/rok en T-shirt te stomen.

Als je meerdere kledingstukken tegelijkertijd wilt stoomreinigen en/of op zoek bent naar een veelzijdig apparaat die ook andere stoffen items zoals gordijnen, stoffering en matrassen kan stomen, dan kies je voor een vloermodel.

Overweeg ten tweede de soorten stoffen die je wilt stomen

Hoewel de meeste stoomreinigers materialen zoals linnen en wol gemakkelijk kunnen behandelen, kunnen ze problemen krijgen met moeilijk te behandelen stoffen zoals katoen en verschillende katoenmixen. Het vermogen om deze materialen te stomen komt neer op hoe krachtig deze stoomreinigers zijn, maar ook kleine details zoals de breedte van de stoomkop, het aantal stoomgaten en de manier waarop de gaten zijn gerangschikt bepalen de kwaliteit van het stomen.

Daarnaast moet je nadenken hoe groot het textiel oppervlakte is: kleinere handapparaten kunnen niet overweg met grotere voorwerpen zoals gordijnen en tafelkleden vanwege de beperkte watercapaciteit.

Kledingstomer

Gebruiksgemak

De meeste hand (en reis) stoomreinigers zijn vrij eenvoudig te gebruiken – je hoeft ze alleen maar te vullen met water, te sluiten en te wachten totdat er stoom wordt geproduceerd. Hetzelfde geldt voor de verticale vloerstoomreinigers.

Het vullen van de watertank kan echter ingewikkeld zijn: sommige hand/reis stoomreinigers worden geleverd met kleine vulopeningen en die zijn niet echt gebruiksvriendelijk. De beste in dit opzicht zijn de apparaten met een draaibare bovenkant. Dit bied de mogelijkheid tot het gemakkelijk openen van de dop, de tank vullen met water en de dop weer sluiten. Staande of vloer stoomreinigers zijn meestal eenvoudig te vullen omdat het watercompartiment zich aan de onderkant bevindt en de machine wordt geleverd met een grotere vulopening met afsluitdop.

Kracht en Snelheid

Er zit niet veel verschil tussen reis-, hand en vloer stoomreinigers als het gaat om de snelheid:

De meeste kleding stoomreinigers hebben minder dan 2 minuten nodig om op te warmen en stoom te produceren.

Hoe lang die stoom aanhoudt, hangt echter volledig af van het apparaat en de grootte van de watertank. De meeste reis en hand reinigers kunnen maximaal 250 milliliter water bevatten en kunnen tot 15 minuten stoom produceren (met een paar uitzonderingen). Staande eenheden kunnen daarentegen meer dan een liter water bevatten en werken ongeveer 40 tot 90 minuten op één vulling.

Kracht en Snelheid

Garantie

De meeste stoomreinigers worden geleverd met een beperkte garantie van minimaal 1 jaar. Hier geldt ook, hoe duurder het merk en model, hoe langer je wilt dat de garantie duurt.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn een aspect dat je niet over het hoofd moet zien bij het omgaan met apparaten die erg heet kunnen worden:

Een aan/uit-schakelaar is de eerste functie die elke stoomreiniger moet hebben, maar toch zijn er veel apparaten zonder. De schakelaar is noodzakelijk, omdat het voorkomt dat de stoomreiniger oververhit raakt als je het apparaat niet gebruikt.

Een automatische uitschakelfunctie is nog beter, omdat het de stoomreiniger uitschakelt als het apparaat per ongeluk zonder water komt te zitten.

Een transparante watertank kan ook bijdragen aan de veiligheid, omdat je kunt zien of het waterniveau te laag. Een veiligheidsthermostaat schakelt de stoomreiniger uit wanneer het te heet wordt. Of de handgrepen van de stoomreiniger tijdens gebruik koel blijven, is een andere zeer belangrijke factor. Sommige handvatten worden warmer, terwijl bij andere modellen de handvatten volledig koel blijven.

Specificaties en Extra Functies

Accessoires: sommige stoommachines worden geleverd met extra accessoires zoals pluisverwijderaars, strijkpanelen, hangers, telescopische palen, enz. Deze accessoires zijn niet noodzakelijk maar kunnen het stoomreinigen gemakkelijker maken.

De lengte van de slang bepaalt hoe gemakkelijk het is om de stoomreiniger te gebruiken en of het apparaat hangende stoffen zoals gordijnen en tapijten kan bereiken. Veel verticale sroomreinigers worden geleverd met uitschuifbare slangen of deze kunnen extra worden aangeschaft.

Afmetingen van de stoomreiniger: de meeste hand- en reis stoomreinigers zijn vrij compact en dus gemakkelijk op te bergen. Staande of vloer stoomreinigers zijn veel groter en mogelijk niet geschikt voor kleine huizen.

Dubbele warmte-instellingen: Schakelen tussen verschillende warmteniveaus is niet nodig omdat de stoom niet warmer wordt dan 100 graden Celcius en dit warmteniveau zal geen enkele stof beschadigen. Als je je echter zorgen maakt over het stomen van meer delicate kledingstukken, kan de warmteschakelaar van pas komen. Lagere temperaturen zijn geschikt voor materialen zoals zijde, nylon en polyester, hogere temperaturen voor dikkere stoffen zoals katoen.

Specificaties en Extra Functies

Conclusie

Als je bedenkt dat de markt van kleding stoomreinigers vele modellen bevat, kan het vinden van de juiste stoomreiniger een moeilijke opgave zijn. Daarom hebben we deze lijst en gids voor je opgesteld om je te helpen de juiste stoomreiniger te vinden. Veel plezier met je aankoop!

Onze Aanbevolen Stoomreinigers voor Kleding (Alle Soorten)

Handstomer De Philips Steam&Go GC365/80 is een stijlvolle en handzame kledingstomer. Hiermee verwijder je eenvoudig kreukels uit je kleding.

Check Prijs op Bol.com >


Kledingstomer met Statief De meest krachtige SteamOne kledingstomer, voorzien van diverse standen voor het stomen van al jouw kleding. Het verwijderen van kreukels en het opfrissen van verschillende type kleding is snel gepiept met deze kledingstomer met statief.

Check Prijs op Bol.com >


Scherp Geprijsd Met de handige kledingstomer van Levanda is je kleding weer snel kreukvrij en lekker fris. Zonder dat je het strijkijzer en strijkplank moet opzetten.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie