Beste Handstoomreiniger in 2022: Welke Reiniger is de Beste Koop?

Eerlijk is eerlijk: waarschijnlijk loop je niet de hele dag dansend rond met je stofzuiger. Maar het schoonmaken van je leefruimte is nu eenmaal noodzakelijk en hoort bij het volwassen leven. Dus hoe kun je dit proces zo snel en gemakkelijk mogelijk maken? Verwelkom de handstoomreiniger. Veel handstoomreinigers bieden een meer ecologisch en modern alternatief voor het dweilen met chemische schoonmaakmiddelen. Dit komt doordat je 99,9 procent van de ziektekiemen en bacteriën in je huis kunt verwijderen met iets simpels als stoom, afkomstig van kraanwater.

Beste Handstoomreiniger


Introductie

Er is een reden waarom verdelgers regelmatig stoom gebruiken om dit ongedierte te bestrijden. Stoomreinigers maken gebruik van extreme temperaturen die ziektekiemen, bacteriën, schimmels, stof, mijten en zelfs vlooien en (bed)wantsen doden.

Handstoomreinigers hebben verschillende voordelen. Ze zijn draagbaar en kunnen dus gemakkelijk bij moeilijk te bereiken plekjes komen, hebben genoeg kracht om plakkerige oppervlakken schoon te maken en de stoom droogt sneller op dan wanneer je met water schoonmaakt.

Echter, wanneer je er over denkt om een handstoomreiniger aan te schaffen, neem dan zeker een aantal factoren mee in je overweging. Zo zijn er stoomreinigers die gericht zijn op diepe reiniging, en degenen die zich juist richten op het verwijderen van vlekken.

Sommige modellen zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van stoffen, terwijl anderen juist gemaakt zijn om tegels te reinigen. Er zit ook een beperking aan het gebruik van stoomreinigers. Delicate stoffen, geverfde muren en bepaalde vloeren kunnen beschadigen wanneer je de stoomreiniger niet op de juiste manier gebruikt.

Beste Handstoomreiniger
Beste Handstoomreiniger

Het komt erop neer dat je moet beslissen wat het voornaamste doel is waarvoor je de handstoomreiniger gaat gebruiken. Wil je je kleding fris houden, vlekken verwijderen uit bekleding, voegen schoonmaken of juist een alles-in-één oplossing? Het bepalen van je voornaamste reden voor het aanschaffen van een handstoomreiniger, kan helpen bij het vinden van het beste model. En daarmee hopelijk minder tijd die besteed wordt aan schoonmaken en meer tijd om de dingen te doen die je leuk vindt.

Laten we de voor- en nadelen van verschillende handstoomreinigers bespreken zodat jij de beste aankoop kunt doen voor in jouw huis.

Onze Aanbevolen Handstoomreinigers

Onze Keuze: Philips Steam&Go Plus GC365/80

Wil jij ook je kleding kreukvrij houden? Dan is de Steam & Go Plus is een de perfecte oplossing om je… Meer

Check Prijs op Bol.com >

Krachtig: STEAMR – Krachtige Luxe Kledingstomer

Niet strijken, maar stomen! Stoom al je favoriete stoffen en kleding in seconden veilig hygiënisch en… Meer

Check Prijs op Bol.com >

90 Dagen op Proef: Tefal Access Steam+

De Tefal Access Steam DT8135 Kledingstomer zorgt ervoor dat je altijd snel en effectief kan stomen, ook… Meer

Check Prijs op Bol.com >

Waarom een Handstoomreiniger Aanschaffen?

Voordat we verder ingaan op aanbevelingen, laten we eerst bekijken waarom je een handstoomreiniger zou willen aanschaffen in plaats van een stoommop of een groter model stoomreiniger.

Geweldig voor kleine klusjes: Handstoomreinigers blinken uit in het doen van kleine schoonmaak klusjes. Ze zijn de beste keuze wanneer je de keuken, badkamertegels of kleine ramen moet reinigen. Ze zijn ook erg goed in het ontsmetten van keuken oppervlakken of het schoonmaken van kleine kieren en spleten.

Gemakkelijk in gebruik: Doordat handstoomreinigers in de hand gehouden kunnen worden, zijn ze erg geschikt voor het schoonmaken van lastige ruimten. Ze zijn ook licht van gewicht.

Top 10 best verkochte stoomreinigers

Verschillende opzetstukken: Veel handstoomreinigers hebben verschillende opzetstukken waardoor je een verscheidenheid aan oppervlakken met gemak kunt schoonmaken. Voorbeelden zijn borstels, stoffen opzetstukken of wissers.

Gemakkelijk op te bergen: Doordat een handstoomreiniger erg compact is, nemen ze weinig opbergruimte in. Wanneer je ruimtetekort hebt in huis, is dit een goede optie.

Goedkoop: Zoals te verwachten is een handstoomreiniger kleiner en dus goedkoper dan een grotere volledige reiniger.

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn met een handstoomreiniger. Er zitten uiteraard ook een aantal nadelen aan dit type reiniger.

De kleinere omvang van een handstoomreiniger is zowel een voor- als een nadeel. Dit komt doordat het opzetstuk vaak de stoom concentreert en dus erg goed geschikt is voor vlekverwijdering, maar minder geschikt is voor het reinigen van grote (vloer)oppervlakken. Ze zijn bijvoorbeeld niet gemaakt om een volledig tapijt of een hele trap te reinigen.

Beste stoomreinigers

Samen met een kleiner oppervlak aan stoom, heeft het draagbare model ook minder capaciteit en kan dus minder lang stoom leveren dan een groter model. Het voordeel is uiteraard dat deze verminderde capaciteit weer ten goede komt aan het gewicht van de reiniger.

Een klein nadeel is dat er minder draagbare stoomreinigers op de markt zijn. Dit maakt dat er minder keuze is en daarmee ook minder competitie tussen de aanbieders. Merken zoals Vax, VonHaus, Hoover en Bissell bieden echter allen draagbare reinigers aan, waardoor er voldoende keus is.

Het is ook belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van een handstoomreiniger. Terwijl de beste modellen een sterke stoomaanvoer bieden, zijn de grotere modellen toch echt beter in het reinigen van grotere oppervlakten. Voor kleine klusjes kan echter niets op tegen een handstoomreiniger.

Koopgids

Beslis wat je wilt schoonmaken.

Afhankelijk van de oppervlakken en het vuil dat je wilt reinigen, wil je verschillende opzetstukken.

Het belangrijkste punt dat je moet overwegen, is wat je precies wilt schoonmaken met een handstoomreiniger. Duidelijk is nu dat een handstoomreiniger niet geschikt is voor grote stukken vloer. Vlekken in tapijt of vloerbedekking zijn echter vaak wel aan een handstoomreiniger besteed. Door middel van bepaalde opzetstukken kun je voegen, grills en andere oppervlakken met gemak schoonmaken.

Handstoomreiniger

Als je alleen vlekken wilt schoonmaken en wilt ontsmetten, hoef je geen dure opzetstukken of borstels aan te schaffen. Koop simpelweg een opzetstuk dat overal, waar je wilt schoonmaken, bij kan komen. Over het algemeen heb je voldoende aan een breed opzetstuk en een klein opzetstuk dat in hoekjes kan komen. Hiermee krijg je de meeste taken met gemak gedaan.

Wanneer je verwacht de handstoomreiniger te gaan gebruiken voor voegen, grills en andere lastigere oppervlakken, heb je waarschijnlijk een krachtige verhitter, stoom met meer druk, en stevigere opzetstukken nodig. Opzetstukken in de vorm van een borstel kunnen ook erg handig zijn.

Je schoonmaakdoelen bepalen hoeveel kracht je handstoomreiniger nodig heeft om de klus te klaren. Voor de ene klus heb je nu eenmaal meer kracht nodig dan voor de andere. Houd in gedachte dat als je echt stevig wilt schoonmaken, het beter kan zijn om te kiezen voor een grote tank met een grote boiler.

Overweeg je budget

Wanneer je een handstoomreiniger gaat gebruiken als een aanvulling op een andere stoomreiniger, kan het logisch zijn om een basismodel te kiezen. Echter, wanneer je handstoomreiniger je voornaamste schoonmaakinstrument wordt voor vlekverwijdering en kleine klusjes, investeer dan liever in een model dat duurzaam en krachtig genoeg is voor alle klusjes.

Goedkopere handstoomreinigers hebben kortere garantieperioden, minder krachtigere verwarmingselementen en een lagere stoomdruk.

Beste Handstoomreiniger

Wees realistisch

Als je graag de hele vloer of moeilijkere oppervlakten schoonmaakt, kies dan liever niet voor een handmodel. Kies dan liever voor een volledig model of een stoommop.

Een veel voorkomende misvatting is dat een duurdere handstoomreiniger lastigere schoonmaakklussen aan kan. Tot een bepaalde hoogte is dit waar, echter het blijven handmodellen. Zelfs het beste handmodel is niet geschikt om volledige vloeren schoon te maken of de moeilijkste schoonmaakklussen te klaren.

Als je volledig gaat vertrouwen op een stoomreiniger voor al je schoonmaakwerk, raden we aan om een groter model in overweging te nemen. En onthoud: een stoomreiniger maak het schoonmaken een stuk makkelijker, maar soms moet je toch nog wat schrobben om iets schoon te krijgen.

Wat is de volgende stap?

Wanneer je op zoek bent naar een stoomreiniger om het hele huis mee schoon te maken, kies dan voor een groot model stoomreiniger. Ze hebben een volledige set met opzetstukken en kunnen alles wat een stoommop en een handmodel kan, in een compleet pakket. Daarnaast zijn ze een stuk krachtiger.

Wanneer je voornamelijk geïnteresseerd bent in het reinigen van je vloer met stoom, bekijk dan onze gids voor de beste stoommop. We hebben iets voor je voor tegelvloeren, houten vloeren en alles daar tussenin.

Onze Keuze: Philips Steam&Go Plus GC365/80

Wil jij ook je kleding kreukvrij houden? Dan is de Steam & Go Plus is een de perfecte oplossing om je… Meer

Check Prijs op Bol.com >


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie