Beste Stoomstofzuiger in 2022: Reinigen met Stoom

Met stoom schoonmaken is meestal een goed idee. Het verwijdert op natuurlijke wijze hardnekkige vlekken en het doodt ziektekiemen, zonder gebruik te hoeven maken van agressieve chemicaliën.

Beste Stoomstofzuigers

Dus, of je nu die oude ramen wilt schoonmaken, je tegels wilt opfrissen of gewoon een harde vloer in topconditie wilt houden, je moet de beste stoomstofzuiger/stoomreiniger voor de klus vinden.

Stoomstofzuigers Aanbevelingen

Beste uit de Test Populairste

Hoe koop je de juiste stoomstofzuiger?

Welke stoomstofzuiger je moet kopen hangt grotendeels af van waar je de reiniger voor wilt gebruiken. Deze korte handleiding moet je helpen bij deze beslissing.

Koop een stoomdweil als je alleen maar vloeren wilt reinigen. Ze zijn het beste voor harde vloeren, maar sommige zijn ook nuttig om tapijten op te frissen en vlekken te verwijderen. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan de 2-in-1 stoomdweilen, die voor andere taken in een handomdraai kunnen worden omgebouwd.

Beste Stoomstofzuiger

Koop een 2-in-1 stoomdweil als je vloeren en andere oppervlakken wilt reinigen. Deze meer veelzijdige stoomdweilen kunnen ook worden gebruikt als handdweilen, en ze worden normaal gesproken geleverd met extra hulpstukken die geschikt zijn voor verschillende taken. Dit betekent dat je het aanrecht, de badkamertegels, de gordijnen en nog veel meer kunt aanpakken – allemaal met één handige reiniger.

Koop een slede stoomreiniger als je een rechtopstaande stoomdweil te zwaar vindt. Slede stoomreinigers zijn over het algemeen zwaarder, maar het feit dat ze op wielen staan, betekent dat ze makkelijker te verplaatsen zijn. De meeste modellen hebben dezelfde als een 2-in-1 stoomdweil, terwijl er zeer compacte modellen bestaan die je rond de schouder kunt dragen.

Het andere belangrijke verschil is dat slede stoomreinigers er langer over doen om de stoom te verhitten – normaal gesproken een paar minuten – maar de voordelen zijn dat ze langer kunnen draaien en minder hoeven te worden bijgevuld. Sommige kunnen zelfs worden bijgevuld terwijl je aan het schoonmaken bent, zodat je de reiniger niet hoeft uit te schakelen om door te gaan.

Beste stoomreinigers

Factoren on te overwegen

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een stoomstofzuiger. We noemen er hieronder kort enkele.

Voorzien van Hulpstukken

Als je een stoomstofzuiger nodig hebt die meerdere reinigingswerkzaamheden in huis uitvoert, is het controleren van de meegeleverde hulpstukken en waar ze voor nodig zijn een must.

Oppervlakte

Stoomstofzuigers kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan oppervlakken, van bekleding en gordijnen tot vloeren en voegen. Afhankelijk van de manier waarop je de stoomstofzuiger wilt gebruiken, kun je investeren in een model dat speciaal is ontworpen voor bepaalde oppervlakken.

Waar let je op bij het kopen van een stoomstofzuiger?

Aan de andere kant zijn er enkele modellen die alle schoonmaakklussen aan kunnen, hoewel ze misschien niet zo effectief zijn op bepaalde gebieden als gespecialiseerde stoomers.

Gewicht en formaat

Zorg ervoor dat je het gewicht en de grootte van de stoomstofzuiger controleert voordat je deze koopt. Stoomstofzuigers zijn er in alle maten en gewichten, dus je moet de juiste keuze maken op basis van je reinigingsbehoeften en de opslagruimte die je hebt.

Grootte van de watertank

Een van de belangrijkste kenmerken van een stoomstofzuiger is de grootte van het waterreservoir, omdat dit de bron van de stoomproductie voor de machine is. Als je een hardwerkende stoomstofzuiger nodig hebt, dan wil je er één met een grote watertank voor een constante stoomproductie.

Stoomstofzuiger vergelijken en kopen

Waarom moet ik Stoom Gebruiken?

Stoomreinigen is de best mogelijke manier om bacteriën en vuil dat niet zichtbaar is te verwijderen zonder gebruik te maken van chemicaliën. Stoomproducten geven je een reinigingsmethode die veilig is voor kinderen en dieren.

Kan ik chemicaliën in stoomreinigers gebruiken?

Nee. De meeste stoomstofzuigers zijn ontworpen om damp te produceren die vrij is van chemicaliën. In feite, als je chemicaliën aan de stoomstofzuiger toevoegt, zal je het apparaat waarschijnlijk beschadigen.

Beste Koop Ook Goed


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie