De Beste Mobiele Aircos in 2022: Haal de Warmte Uit Je Huis

Koel het huis met een mobiele airco

Verwijder de warmte in het huis met mobiele aircos die energie zuinig zijn en in de winter makkelijk kunnen worden opgeslagen. Als je huis geen centrale airco heeft, hoef je geen genoegen te nemen met traditionele ventilatoren of op het raam gemonteerde airco’s om het huis koel te houden. Deze mobiele airco’s kunnen van kamer naar kamer worden verplaatst, maar vereisen het gebruik van een afzuigslang die veelal door een raam wordt ontlucht.

Belangrijke kenmerken van mobiele airco’s

Als je er zeker van bent dat je een mobiele airco wilt gebruiken, zijn hier enkele functies die je misschien of zelfs moet overwegen.

Draagbaarheid

Gewicht is een belangrijke factor wanneer je een mobiele airco de trap op en af moet tillen, maar bedenk ook hoe groot het apparaat is als je het apparaat bijvoorbeeld ooit in de voorstoel van een auto moet transporteren.

BTU-capaciteit

Dit is een meting van de hoeveelheid warmte die de mobiele airco in een uur kan afvoeren. We gaan hier later verder op in.

Dubbele slang versus enkele slang Deze keuze is afhankelijk van de gemiddelde temperatuur tijdens de zomermaanden. Bij temperaturen boven de 32 Grade houden de meeste mobiele airco’s met één slang op effectief te zijn.

Een afvoerpomp

Als de luchtvochtigheid boven de 90 procent ligt, dan moet je het waterreservoir regelmatig aftappen. Als je geen afvoer bij de hand hebt, verkopen sommige merken een alternatieve versie met een pomp, zodat je het apparaat niet hoeft op te tillen om het af te tappen.

Zijn mobiele airco's goed?

Beschikbaarheid

Helaas, als je wacht tot de week voor een hittegolf, kun je misschien niet op tijd de gewenste mobiele airco kopen. Ook in de zomer van 2018 was het weer misgraaien voor een hoop mensen tijdens de vele hittegolven die ons land teisterde.

Hoe werken mobiele airco’s?

Draagbare airco’s werken met behulp van koelmiddelen en spoelen om warmte te absorberen om deze vervolgens naar een andere ruimte te pompen. Omdat het koudemiddel de warmte absorbeert van de lucht in de kamer die over de koelspoelen wordt geblazen, verandert het van vloeibaar naar gas en neemt het zoveel mogelijk warmte op.

In een mobiele airco zit al die geconcentreerde warmte nog steeds in de kamer totdat de machine met behulp van geforceerde lucht de warmte uit het raam kan bewegen. Je geniet van de koele lucht die uit de voorkant van de machine blaast, maar de airco verzamealt al de opgevangen warmte in een spoel die buiten het huis of appartement blijft.

We willen erop aandringen dat het alleen zinvol is om een mobiele airco te kopen die zo goed mogelijk werkt in de warmste omstandigheden. Helaas zijn er niet veel fabrikanten die mobiele airco’s verkopen die tegen extreme hitte bestand zijn.

Mobiele airco om het huis te koelen

Hoeveel BTU’s heb ik nodig?

Aangezien de belangrijkste taak van een mobiele airco is om de warmte uit een kamer te pompen, zijn airco’s geclassificeerd bij capaciteit in Britse thermische eenheden (BTU’s), de warmte die verplaatst wordt in een uur. (Een BTU is de warmte die nodig is om de temperatuur van een pond water met een graad te verhogen.)

De capaciteit van de airco is gebaseerd op een gestandaardiseerde test die is ontworpen voor de fabrikanten van de apparatuur. De test stelt fabrikanten in staat om de kracht van de airco te vergelijken in een ideale omgeving.

Voor een raamunit of een centraal systeem kun je een rekenmachine gebruiken om te zien hoeveel BTU’s je nodig hebt voor een kamer. Zo geeft je geen onnodig geld uit aan een machine die groter is en meer energie verbruikt dan nodig is. Zo voorkom je ook een te groot systeem dat de kamer vochtig maakt in plaats van comfortabel.

Maar voor een mobiele airco is dat niet altijd het geval.

Beste Mobiele Airco’s

Is groter altijd beter?

Er zijn redenen om extra grote draagbare airco’s te mijden. In onze tests werd het duidelijk dat het geluid van grotere eenheden in de 14.000 BTU-serie de nachtrust bijvoorbeeld kunnen verstoren. De extra koelvloeistof en de grotere spoelen maken dat ook de draagbaarheid eronder lijdt. Sommige modellen wegen meer dan 40 kilo.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie