Beste Vloerreinigers van 2022: Koopgids

Hoe vaak je ook veegt of stofzuigt, je hardhouten vloer zal zijn glans verliezen onder een laag vuil van het dagelijkse leven. Je wilt die glanzende oppervlakken niet bekrassen of schrobben met harde materialen of chemicaliën. Een zachte en delicatere methode is nodig, en daarvoor heb je gereedschap nodig dat geschikt is voor de reinigingstaak.

Het is nooit aan te raden om je hardhouten vloer in water te laten weken, en zelfs een enkele keer dat er een plasje water op valt of een vochtige plek van een glas water kan bij sommige soorten houten vloeren al problemen veroorzaken. Om je hardhout schoon te maken, wil je een reinigers die het oppervlak voldoende vochtig maakt om het te reinigen, maar daarnaast ook vocht verwijdert zodat er geen schade kan ontstaan.

Waar kun je zulk gespecialiseerd gereedschap vinden? Dit is niet iets wat je willekeurig koopt bij een voordeelwinkel. Hier zijn onze aanbevelingen voor geweldige reinigers voor hardhouten vloeren, samen met functies om te overwegen en antwoorden op veel gestelde vragen over het reinigen van hardhouten vloeren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stoomreiniger

Welke stoomreiniger je moet kopen, zal grotendeels afhangen van waar je je stofzuiger voor wilt gebruiken. Deze beknopte handleiding moet je helpen te beslissen.

Koop een stoomreiniger als je alleen de vloer wilt schoonmaken. Ze zijn het beste voor harde vloeren, maar sommigen zijn ook nuttig voor het opfrissen van tapijten en het verwijderen van vlekken. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan 2-in-1 stoomreinigers, die kunnen veranderen in een handstoomreiniger voor andere taken.

Koop een 2-in-1 stoomreiniger als je vloeren en andere oppervlakken wilt schoonmaken. Deze meer veelzijdige stoomreinigers kunnen ook als handstoomreiniger worden gebruikt en ze worden normaal gesproken geleverd met een selectie van gereedschappen die geschikt zijn voor verschillende taken. Dit betekent dat je de keukenbladen, badkamertegels, gordijnen en nog veel meer kunt aanpakken met één handige reiniger.

Koop een cilinderstoomreiniger als je een rechtopstaande stoomreiniger te zwaar vindt. Terwijl sommige van de grote cilinderstoomreinigers over het algemeen zwaarder zijn, betekent het feit dat ze op wielen staan dat ze gemakkelijker door de kamer mee te nemen zijn. De meesten doen dezelfde dingen als een 2-in-1 stoomreiniger, terwijl er zeer compacte modellen bestaan die je op je schouder kunt dragen.

Het andere belangrijke verschil is dat cilinderstoomreinigers er langer over doen om klaar te zijn – normaal gesproken een paar minuten – maar de voordelen zijn langere gebruikstijden en minder vaak bijvullen. Sommigen kunnen zelfs worden bijgevuld terwijl je schoonmaakt, waardoor je de reiniger dus niet hoeft uit te zetten om door te kunnen gaan.

Stoom uitput

Heb je kinderen of huisdieren? Zo ja, zoek dan een model met een instelbaar stoomvermogen zodat je de warmte kunt opvoeren wanneer je hardnekkige vlekken moet aanpakken.

Accessoires

Een basisstoomreiniger is voldoende voor incidentele schoonmaakklussen, maar sommigen worden geleverd met extra hulpmiddelen die het gemakkelijker maken om bepaalde delen van je huis te bereiken. Modellen met speciale sproeiers voor ramen, jaloezieën, rolluiken, aanrechtbladen en autobekleding zijn duurder maar veelzijdiger.

FAQ’s over reinigers voor hardhouten vloeren

Niet alle reinigers zijn gelijk, en soms is het moeilijk om te zeggen wat voor soort reiniger je nodig hebt totdat je een of twee modellen uitprobeert. Maar wie heeft die tijd of dat budget, om nog maar te zwijgen van het geduld? Hier zijn enkele vragen die je moet stellen als je je selectie maakt.

Wat is mijn doel, alleen schoonmaken of schoonmaken en polijsten?

Als je hardhouten vloeren regelmatig vervuild zijn en de afwerking van het oppervlak onder normale (schone) omstandigheden nog steeds glanst, is reiniging alleen misschien wel het enige waar je om geeft. Alles wat jou helpt om de viezigheid weg te krijgen, is voldoende. Drogen is ook een bonus.

Ouder hout of versleten vloeren kunnen echter extra hulp nodig hebben. Hoewel de oplossing daar deel van uitmaakt, wil je ook een kop die gestructureerd is zacht te polijsten. In dit geval heb je dus misschien twee reinigers nodig: één om schoon te maken en de ander om te polijsten.

Moet ik eerst stofzuigen?

Vegen of stofzuigen, die keuze is aan jou. Maar als je reinigt zonder deze belangrijke stap te zetten, duw je grotere stukken vuil in het rond zonder ze te verwijderen. Reinigers maken vuil los op hardhout en vegen het weg, maar kunnen grotere items niet oppakken.

Zijn chemicaliën of geuren een probleem in mijn huishouden?

Sommige fabrikanten van reinigers hebben hun eigen reinigingsoplossingen in wegwerpflessen die in hun systemen passen. Als dat spul voor jou onaangenaam ruikt, dan is dat reinigingssysteem niets voor jou. Test hoe sterk de geur voor je neus is voordat je in een beperkt productsysteem investeert.

Als je baby’s of huisdieren op de vloer hebt rondlopen of -kruipen, zorg er dan voor dat de chemicaliën die je kiest, baby- of huisdierveilig zijn in termen van restanten die je achterlaat. Baby’s steken hun handen in hun mond terwijl ze kruipen. Huisdieren likken, nou ja, alles. Je snapt het idee.

Hoe vaak moet ik mijn hardhouten vloeren schoonmaken?

Hoewel we allemaal willen geloven dat we ons hardhout schoonhouden, komt het dagelijkse leven vaak om de hoek steken en plaatst de schoonmaaktaken onderaan de prioriteitenlijst. Of we hebben speciale behoeften op bepaalde oppervlakken, zoals in speelkamers, keukens of badkamers. Een reinigingssysteem dat gemakkelijk te gebruiken is, maakt het een koud kunstje om aan die speciale behoeften te voldoen in plaats van een gevreesd karwei.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie