Beste Luchtontvochtigers in 2022: Voor de Kelder en het Hele huis

Het is zomer en de kelder voelt muf en vochtig aan. Een bron van schimmels en bacteriën wordt gestimuleerd. Een luchtontvochtiger kan dit vochtige gevoel uit een kelder halen.

Beste Luchtontvochtigers

Bij een vochtigheidsniveau van boven de 50 procent kunnen mijten en schimmels, die allergieën of andere gezondheidsproblemen veroorzaken, groeien. Om vocht te verwijderen, gebruiken luchtontvochtigers een ventilator om lucht over gekoelde spoelen te verplaatsen. Hoerdoor wordt vocht uit de lucht gehaald om in een tank te laten druppelen.

Onze Aanbevolen Luchtontvochtigers in 2022

Table could not be displayed.

Alle modellen in deze koopgids die wij gestest hebben presteren over het geheel genomen goed. Maar sommigen luchtontvochtigers presteren beter dan anderen om te voldoen aan de vochtigheidsniveaus die op de humidistat zijn aangegeven. Daarnaast werken sommige modellen efficiënter of functioneren stiller.

De meeste luchtontvochtigers hebben een automatische herstart in het geval van stroomuitval, evenals temperatuur-controle om de ijsopbouw op de spoelen te beperken, wat soms gebeurt wanneer het apparaat in een koude kelder staat.

Luchtontvochtiger tips

Wat je moet weten voordat je een luchtontvochtiger koopt

Overweeg waar je het apparaat neerzet. Het geluid wat een luchtontvochtiger produceert is een punt van zorg in woonruimtes. Onze metingen vanaf 3 meter afstand variëren van ongeveer 55 decibel (ongeveer het geluid van een luid gesprek) tot 67 decibel (het geluid van het straatverkeer). Je ziet hierbij dus een groot verschil tussen de luchtontvochtigers

Nieuwe energienormen

Door de nieuwe energienormen krijgeb veel luchtontvochtigers in onze test een zeer goed cijfer. Daarnaast wordt de energie-efficiëntie voor de nieuwere modellen steeds beter. Dat betekent dat je besparingen in de operationele kosten zult zien in vergelijking met oudere luchtontvochtigers.

Dat is belangrijk omdat bij warm en vochtig weer een luchtontvochtiger constant blijft functioneren om de lucht te ontvochten.

best verkochte luchtontvochtigers

Grote of natte ruimten

De beste en veelal ook duurste modellen met een grote capaciteit verwijderen snel en efficiënt vocht in de moeilijkste omstandigheden, zoals een bijzonder natte kelder.

Kleine of vochtige plekken

Een luchtontvochtiger met grote capaciteit zal helpen om een kleinere ruimte snel te ontvochten, maar een model met gemiddelde capaciteit zal dit waarschijnlijk doen met minder in- en uitschakeling, wat weer energie bespaart.

Luchtontvochtiger

Tijdstip van de aankoop

Nieuwe modellen verschijnen in het late voorjaar en het begin van de zomer, en de meeste verkoop- en promoties vinden plaats van juni tot en met augustus. Mogelijk vind je de beste aanbiedingen in de herfst en vroege winter.

Bestaande problemen oplossen

Zelfs de beste luchtontvochtiger werken waarschijnlijk niet goed als er te veel vocht van buiten naar binnen sijpelt. Het ontstoppen van de dakgoten en het controleren van de regenpijpen kan soms ook helpen.

Welke maat luchtontvochtiger moet ik kopen?

Luchtontvochtigers worden beoordeeld op basis van de hoeveelheid water die ze theoretisch uit de lucht kunnen halen in een periode van 24 uur. Over het algemeen zijn er 30, 50 en 70-pint modellen.

Vergelijking tussen luchtontvochtigers

Na het bekijken van de beschikbare modellen en prijzen, hebben we besloten om 70-pint modellen te testen. Er zijn gidsen beschikbaar die je proberen te helpen bij het berekenen hoeveel capaciteit je nodig heeft, maar ze laten je vaak raden hoe de voorwaarden moeten worden gedefiniëerd en zullen vaak een capaciteit aangeven die sowieso niet beschikbaar is.

Modellen die slechts 50 pints per dag kunnen verwijderen, zijn kleiner, maar ze kosten doorgaans niet veel minder en de ventilatoren maken soms zelfs meer geluid om vocht te onttrekken. In tegenstelling tot andere apparaten, is er echt geen nadeel in het hebben van een grotere luchtontvochtiger, het brengt de kamer sneller op een bepaald vochtigheidsniveau.

Top 4 Beste luchtontvochtigers

Onze Aanbevolen Luchtontvochtigers in 2022

Table could not be displayed.
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie