Zanussi ZWF81663W Wasmachine Beoordeling

De Zanussi ZWF81663W is een zogeheten voorlader wasmachine die veel goede functies biedt en zich tegelijkertijd in een zeer goede prijsklasse bevindt. Het model is van hoog niveau qua energievriendelijkheid, evenals van absolute topklasse wanneer het gaat om het centrifugeren van de was.Ā 

Zanussi ZWF81663W - Wasmachine

De wasmachine heeft de capaciteit om maximaal 8 kilo aan kleding per keer te wassen, dus het past heel goed bij gemiddelde tot iets grotere huishoudens. Verder biedt de machine alle traditionele wasprogramma’s, de keuzemogelijkheid om te kiezen en niet het minst, een display dat de resterende wastijd weergeeft. Het wassen gebeurd allemaal met een geluidsniveau van 51dB tijdens het wassen en 78dB tijdens het centrifugeren.

Gebruik en toepassingen

De Zanussi ZWF81663W wasmachine is uitgerust met de meest gebruikelijke programma’s, plus het is mogelijk om verschillende was niveaus te selecteren. Verder is de wasmachine uitgerust met een timerfunctie, waarmee je de starttijd van het wasprogramma op de gewenste tijd kunt instellen. Je kunt de wasmachine bijvoorbeeld zo instellen dat deze gereed is wanneer je thuiskomt van het werk. Dit heeft als voordeel dat de kleding niet te lang in de trommel blijft.

Energieklasse en centrifugatie

Met A+++ als energieklasse valt dit Zanussi model in dezelfde categorie als de meest energie-efficiƫnte wasmachines op de markt. Met andere woorden, het is moeilijk een wasmachine te vinden die zuiniger en milieuvriendelijker is. Meer specifiek, men kan een jaarlijks verbruik van 190 kWh (gemiddelde werking) en een jaarlijks waterverbruik van 9999 liter (gemiddeld) verwachten.

Bij de centrifugatie bezit de wasmachine ook de hoogste rating, een A. De centrifugatiecapaciteit wordt bepaald door het resterende vocht in de kleding, met andere woorden de “droogte” van de kleding na het centrifugeren bepaalt de schaal. Het restvocht in de kleding voor dit model is 44%, wat een van de laagste percentages voor wasmachines is.

Borstelloze motor

Een wasmachine heeft veelal een borstelloze motor of een traditionele motor (met koolborstels), waarvan een borstelloze motor de voorkeur heeft, omdat deze geen koolstof bevat. De koolborstels zijn een van de onderdelen die extra gevoelig zijn voor slijtage, wat betekent dat ze over een langere periode moeten worden vervangen. Bovendien werkt een borstelloze motor veelal stiller in vergelijking met een traditionele motor.

Voor- vs. Bovenlader Wasmachines

Er is nog steeds een discussie gaande over de vraag of bovenladerwasmachines of voorladermachines het beste zijn. Terwijl het antwoord meestal een kwestie van persoonlijke voorkeur is, besparen de bovenlader wasmachines over het algemeen veel ruimte.

Bovenladers zijn beter geworden, maar voorladers zijn nog steeds beter in het schoonmaken van de was en zijn daarnaast ook efficiƫnter. Moderne wasmachines gebruiken minder water en energie in vergelijking met vorige generaties wasmachines. Als je een bovenlader vervangt voor een voorlader, zal je waarschijnlijk besparen in de energiekosten.

Afmetingen

Voordat je een wasmachine uitkiest, meet je de beschikbare ruimte voor de wasmachine. Zelfs als je de wasmachine in een kleine ruimte moet plaatsen, kun je goede functies vinden op een compacte machine. Een wasmachine is een belangrijke investering, dus zoek een wasmachine met een goede garantie van de fabrikant, vooral op de motor. De Zanussi ZWF81663W Wasmachine is daarom een goede investering.

Plaats een reactie