Miele WDB 030 WCS Wasmachine Beoordeling

Miele is beroemd voor zijn premium huishoudelijke apparaten, maar kan de betaalbare Miele WDB030 wasmachine dezelfde prestaties en kwaliteit leveren in vergelijking met de duurdere wasmachine modellen? De WDB 030 heeft de kwaliteit en functionaliteit van Miele’s topapparaten, levert geweldige wasresultaten en is eenvoudig te gebruiken. De programma’s zijn beperkt en worden slechts gehinderd door de beperkte capaciteit van 7 kg en de in onze mening kleine deur. Toch is het voor kleinere gezinnen met dagelijkse wasbehoeften zeer energie- en waterzuinig.

Miele WDB 030 WCS - Wasmachine

Hoe te gebruiken?

Een Miele wasmachine onder de 1000 euro is zeldzaam. Het merk opereert op de bovenste grens van de huishoudelijke apparatenmarkt, met uitstekende bouwkwaliteit, innovatieve functies en energielabels over de A+.

De Miele WDB 030 heeft als doel om veel van die goede kwaliteiten naar een meer betaalbaar niveau te brengen. Terwijl de prijs nog steeds een behoorlijke smak geld is voor een wasmachine, zijn de specificaties goed. A+++ energieklasse, geluidsarm, en 10,3 kubieke meter waterverbruik per jaar zijn allemaal topeigenschappen.

Helaas heeft de Miele wasmachine maar eem 7 kg trommel. Dat is vrij klein in vergelijking met de concurrentie op dit prijspunt. Terwijl het aantal programma’s beperkt is, is de WDB 030 geen slechte wasmachine. De trommel heeft Miele’s roestvrijstalen honingraat ontwerp, die belooft zacht te zijn voor de kleding terwijl het de droogprestaties verbeterd.

De zeepbak vereist een robuuste trekkracht en voelt zeer solide aan. Hetzelfde kan worden gezegd van de wasdeur: het vereist een stevige ruk, maar het opent en sluit met een goede ‘klik’ die duurzaam aanvoelt.

Miele WDB 030 WCS Wasmachine Test

Het LCD scherm op de wasmachine is een zwart paneel dat reageert op een solide druk van de vinger op een geselecteerde temperatuur-, mode- of omwentel-pictogram. Eenmaal geselecteerd, licht het relevante pictogram helderder op en het scherm geeft de maximale tijd voor de geselecteerde wascombinatie aan. De werkelijke looptijd kan bij sommige cycli met kleinere, schonere ladingen als gevolg van Miele’s wasladingssensoren een stuk korter zijn.

Samen met de draaiknop van de is de WDB 030 heerlijk eenvoudig in gebruik. Kies het programma, pas de temperatuur of centrifugeersnelheid aan indien nodig, kies een van de vier opties en druk op Start/Stop.

Miele WDB 030

Hoe luidruchtig is het?

De machines van Miele hebben constant hun belofte van het energielabel voor lawaai waargemaakt, en WDB 030 is geen uitzondering. Wij noteerden 50 dB tot 74 dB aan lawaai (wassen en droogtrommelen) in onze tests.

Welke wasprogramma’s?

Voor degenen onder ons die de neiging hebben om slechts een handvol programma’s te gebruiken, houdt deze Miele de keuzes eenvoudig. Het heeft slechts 10 hoofdwasprogramma’s.

Miele WDB 030 WCS Wasmachine Beoordeling

De hoofdprogramma’s zijn Katoen Eco (met het pijlsymbool) en standaard Katoen. Verwarrend genoeg is de Eco-modus niet altijd de meest “economische” van de twee. De Eco-cyclus is bijna 3 uur lang. De katoen cyclus past de was aan de grootte en het vervuilingsniveau van het wasgoed aan, wat betekent dat kleinere, minder vuile ladingen goedkoper zijn op het standaard katoen programma. Delicates en Wollen wasbeurten maken gebruik van een zachtere trommelwerking en een lagere centrifugesnelheid.

Je kunt de standaardtemperatuur en maximale centrifugesnelheid van elk programma wijzigen. Daarnaast is er een anti-vouw functie en een Water+ optie. Dat is ongebruikelijk, want het verhoogt de hoeveelheid water in zowel de was- als de spoelfase, mocht je dat nodig hebben.

Miele WDB030 WCS

Hoe goed wast de Miele?

De wasresultaten waren zeer goed. Bloed, koffie, ketchup en de braambes waren verdwenen. Daarnaast was de olie in Ć©Ć©n van de overhemden aanzienlijk verminderd. Het is een geweldig resultaat voor een wasmachine in deze prijscategorie.

Bovendien verbruikt de Miele WDB 030 weinig water en zeer weinig elektriciteit. Na het detecteren van de lading met zeer licht vervuilde kleding, zorgt ervoor dat de looptijd automatisch werd teruggebracht van een aangegeven 2 uur 39 minuten tot iets meer dan 1 uur en 20 minuten. Dat betekende dat de machine slechts 0,3kWh elektriciteit en 28 liter water verbruikte. Zelfs gezien de relatief kleine belasting van 5,6 kg is dat super-efficiƫnt.

Conclusie: Miele WDB 030 Wasmachine

Voor de kleinere familie heeft deze ‘budget’ Miele een beperkte capaciteit van 7 kg, maar geeft een geweldig wasresultaat en super-efficiĆ«nte werking voor dagelijkse wasbeurten. Vieze wasladingen verhogen de kosten aanzienlijk, maar de A+++ classificatie blijft met trots behouden. Het is niet de stilste wasmachine die we hebben getest, de keuzes programma’s zijn een beetje beperkt en de centrifuge-efficiĆ«ntie is eerder goed dan uitzonderlijk. Toch is de Miele WDB 030 wasmachine uiterst eenvoudig in gebruik, biedt het weloverwogen opties en voldoet de machine aan de benijdenswaardige reputatie van Miele op het gebied van kwaliteit.

Miele WDB 030 WCS Wasmachine Review

Plaats een reactie