Beste Volautomatische Espressomachines

Hoe fijn is het om in de ochtend in de rij te moeten staan en veel te veel te moeten betalen voor een espresso die je thuis voor een fractie van de prijs kunt krijgen? Daar houdt iedereen van, toch? Voor degenen die dat niet doen, je bent op de juiste plek beland.

Beste Volautomatische Espressomachines
Beste Volautomatische Espressomachines

Volautomatische espressomachines elimineren de pre-cafeïne stress in de ochtend. Ze maken ons leven gemakkelijker door met één druk op de knop verse espresso te leveren.

De enige echte stress die gepaard gaat met het hebben van een volautomatische espressomachine is het kiezen van de juiste espressomachine. Er zijn zoveel opties. Hoe weet je welke de juiste is voor jou? Kies je voor de espressomachine met de vele vooraf ingestelde drankinstellingen?

Of misschien wel degene die als geen ander melk schuimt? Ga je gewoon voor degene die past bij je budget? Maak je geen zorgen want ons team heeft de uitgebreide selectie beperkt tot de acht beste volautomatische espressomachines.

Kopershandleiding

Bij de aanschaf van een volautomatische espressomachine moet er met veel zaken rekening worden gehouden. Espressomachines zijn over het algemeen een investering, maar zeker de moeite waard als je elke dag een espressodrankje koopt.

TOP 10 volautomaat espresso machines
TOP 10 volautomaat espresso machines

Je verdient gemakkelijk je geld terug en bespaart steeds een paar euro als je er een hebt. Daarnaast is het erg leuk om te experimenteren met de verschillende instellingen en het uitbreiden van je smaakpalet aan espressodrankjes.

Maar noch koffiedrinkers, noch koffiezetapparaten zijn hetzelfde. Jij weet wat je specifiek zoekt in je cappuccino of latte, en dat moet tot uiting komen in je keuze voor een espressomachine. Zo niet, dan heb je de verkeerde keuze gemaakt.

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk het type persoon dat zich niet erg interesseert in het mechanisme achter hoe je latte wordt gemaakt. Volautomatische espressomachines nemen het giswerk weg van het gerommel met een simpele machine om je dagelijkse dosis cafeïne te krijgen. Hier is een gids over waar je op moet letten bij het kiezen van een volautomatische espressomachine.

Efficiëntie

Het idee achter het bezitten van een volautomatische espressomachine is om direct heerlijke espressodranken voor je klaar te hebben staan. Een van de termen die je moet gebruiken bij de aankoop van een espressomachine is “dubbele boiler” of “duale boiler”. Een dubbele boiler zorgt ervoor dat de machine tegelijkertijd melk kan stomen en espresso kan extraheren. De meeste machines hebben deze functie, maar sommige nog steeds niet.

De beste koffiemachines
De beste koffiemachines

Filterdrager Zetmethode

Je zult een groot verschil zien in een machine als de Breville Oracle Touch. De Breville Oracle Touch heeft een andere zetmethode dan de andere machines op onze lijst. Er wordt gebruik gemaakt van een filterdrager en zetgroep voor het zetten van de espresso, waardoor deze machine dus niet volledig automatisch is.

De filterdrager is een hulpmiddel dat de espresso tijdens de extractie vasthoudt. Op een machine als deze moet je de filterdrager handmatig verplaatsen van de zetgroep (waar de espresso wordt geëxtraheerd) naar de molenuitloop die de espresso doseert.

Als de espresso eenmaal is gemalen en perfect in de filterdrager is aangestampt, moet je hem fysiek van de molenuitloop terug naar de zetgroep verplaatsen.

Dat kan voor sommigen een afknapper zijn, maar de kwaliteit van de koffie die je uit dit type machine kunt halen is ongeëvenaard. Het is het type dat commerciële koffiezetapparaten gebruiken, met uitzondering van de automatische functies. Dit is het beste type machine om te hebben als je espresso zet.

De beste espressomachines
De beste espressomachines

Verwijderbare en niet-verwijderbare zetgroep methode

De andere machines gebruiken een verwijderbare of niet-verwijderbare zetgroep. Het heeft dezelfde functie als een filterdrager, maar is intern geplaatst. Wanneer je op een knop drukt om aan te geven wat voor soort espressodrankje je wilt, worden de bonen automatisch gedoseerd, gemalen en in de zetgroep geplaatst.

Als de extractie is voltooid, is er meestal een residubak voor de gebruikte koffieprut. Als je met een van deze machines gaat werken, neem er dan een met een niet-verwijderbare zetgroep, vooral omdat dit de netheid van de machine garandeert en dus zijn integriteit behoudt.

Gemak in reiniging en onderhoud

De schoonheid van een volautomatische espressomachine in vergelijking met een handmatige espressomachine ligt niet alleen in het feit dat je weinig moeite hoeft te doen om je koffie te zetten, maar ook in het gemak van schoonmaken. Fabrikanten zorgen ervoor dat het onderhoud van deze machines tot een minimum beperkt blijft. Opruimen is meestal een fluitje van een cent, maar natuurlijk zijn niet alle koffiezetapparaten gelijk.

Als je je geen zorgen wilt maken over de schoonmaak na elk gebruik, neem dan een espressomachine met functies zoals:

Automatische stoomspoelreiniging
Automatische melkkarafreiniging
Niet-verwijderbare zetgroep
Gemakkelijk uitneembare lekbak en residubak
Water filtratie systeem

Voor het onderhoud is het belangrijkste kenmerk waar je op moet letten een waterfiltersysteem. Als je ergens woont waar het water erg hard is, zorg er dan voor dat je machine een soort filtersysteem heeft. Hiermee hoeft je je minder vaak zorgen te maken over het ontkalken van je machine.

De Saeco modellen hebben hier een mooi voorbeeld van met hun gespecialiseerde AquaClean filtersysteem. Saeco adverteert dat je het filter niet hoeft te vervangen voor 5000 zetcycli. Dat is veel espresso!

Beste volautomatische koffiemachine
Beste volautomatische koffiemachine

Aanpassing

Afhankelijk van hoe kieskeurig je bent over je espresso, kan deze factor voor jou het belangrijkst zijn. Maar laten we niet vergeten dat volautomatische espressomachines werken volgens een eenvoudig, gestroomlijnd proces van espresso zetten.

Sommige machines houden zich aan de aangepaste instellingen, en andere geven je gewoon voorinstellingen die met beperkte instellingen worden geleverd.

Temperatuur

Temperatuur speelt een belangrijke rol in een uitgebalanceerde espressoshot. Als je een machine hebt, die niet zo heet is als je zou willen, probeer dan je mok voor te verwarmen. Sommige espressomachines hebben een speciaal gedeelte aan de bovenkant waar mokken kunnen rusten en voorverwarmen, of je kunt gewoon wat heet water in de mok doen voordat je gaat zetten.

Zorg ervoor dat de mok zo warm mogelijk is. Zo niet, dan zal de warmte van de espresso zich snel naar de wanden van de beker verplaatsen.

Zetkracht

Zetkracht is een andere veel voorkomende, aanpasbare eigenschap van volautomatische espressomachines. Dit wordt meestal bepaald door de hoeveelheid koffie die in een keer wordt gezet en de mogelijkheid om te kiezen tussen een enkele en een dubbele espresso.

Beste Volautomatische Espresso machines
Beste Volautomatische Espresso machines

Met de instelbare moleninstellingen kun je de koffiemaling grover (groter) of fijner (kleiner) maken. Als je merkt dat je extractie in een langzaam tempo verloopt, of als het extreem bitter smaakt, moet je de koffie misschien grover maken om het water er gemakkelijker door te laten stromen.

Als je extractie snel beweegt en vrij zwak smaakt, stel de molen dan af op een fijnere maling. Hier is een tip: zorg er bij het instellen van de molen voor dat de molen in gebruik is. Als je de maling aanpast wanneer deze niet in gebruik is, beschadigt deze na verloop van tijd.

Voorinstellingen

Dankzij de vooraf ingestelde opties kun je met één druk op de knop eenvoudig een latte of cappuccino maken. Bijna elke volautomatische espressomachine heeft deze optie. Op onze lijst staat alleen de laatste, de Gaggia Brera, die niet over deze optie beschikt. Sommige machines laten je zelfs je eigen aangepaste profiel kiezen met je eigen drankinstellingen. Het is een geweldige optie voor degenen die de machine met anderen delen.

Melkopschuimer

Er zijn ook enkele soorten melkschuimsystemen waarmee je rekening moet houden bij de keuze van een espressomachine. De eenvoudigste optie is de afneembare melkkaraf. Afneembare melkkaraffen zijn het beste omdat de melk automatisch via de schenktuit in de beker wordt afgegeven.

De andere optie is een stoompijpje. Dit is het beste voor degenen die het niet erg vinden, of die liever hun cappuccino of latte zelf samenstellen. Beide opties kunnen worden aangepast om te regelen hoeveel schuim je wilt en welke temperatuur je je melk wilt.

Advies over volautomatische espressomachines
Advies over volautomatische espressomachines

Prijs

De duurste volautomatische espressomachine op onze lijst is ongeveer 2200 euro. De goedkoopste is ongeveer 400 euro. Het vakmanschap van deze machines komt tot uiting in hun prijskaartjes. Echter, er zit veel lucht tussen, dus het is verstandig om te weten wat belangrijk is voor je bij het kiezen van een espressomachine.

Als je voornamelijk koffie en espresso drinkt en je geeft niet om de kwaliteit van de melk, neem dan een machine die dat weerspiegelt. Je zal zeker niet zo veel uitgeven als degene die wel om de kwaliteit van de melk geeft. Volautomatische espressomachines zijn een investering, maar een luxeproduct. Het feit dat een machine duur kan zijn, betekent niet dat het de beste voor je is.

Om af te sluiten

De espresso is een favoriet drankje voor mensen die onderweg zijn en het is geen geheim waarom. Espresso is lekker, zit boordevol energie en is makkelijk te drinken in relatief korte tijd. Net als de mensen die het drinken, straalt espresso een gestroomlijnde elegantie en efficiëntie uit. Ze kunnen zo snel worden gemaakt als ze kunnen worden gedronken, mits je over de juiste apparatuur beschikt.

Wat efficiëntie en comfort betreft, is er geen betere espressomachine dan de volautomatische espressomachine. Deze espressomachines zijn ontworpen om elke stap van het espressomachine proces te automatiseren, van het malen van de koffiebonen tot en met het onder druk gieten van de espresso.

Plaats een reactie