Beste iPhone in 2022: Rangschikking van alle iPhones

Er is een enorm aanbod aan iPhones in allerlei soorten en maten. InHetHuis gaat de meest recente iPhones voor je testen en beoordelen.

Beste iPhone in 2022
Met de recente lancering van de iPhone 11 is het aanbod van Apple-telefoons zeer groot. Dat maakt het alleen maar moeilijker voor iPhone-upgraders om te beslissen welke telefoon de volgende wordt.

Gelukkig hebben we al het harde werk gedaan zodat je dat niet meer hoeft te doen. We hebben alle iPhones die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn bekeken en op basis van onze tests een rangorde gemaakt en voor wie en waarvoor ze het best geschikt voor zijn.

De overvloed aan iPhone-modellen strekt zich uit over een aantal prijsklasses en maten en omvat de nieuwe iPhone 11. Het kiezen van het juiste model is dus een ingewikkelde zaak.

Hieronder hebben we de beste opties voor je samengevat in een handige lijst, maar als je verder naar beneden scrollt, vind je een langer overzicht, plus een link naar de volledige, uitgebreide recensie mocht die er zijn.

Beste iPhone voor de meeste mensen: iPhone 11
Beste iPhone voor de gadgetfreak: iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max
Beste prijs voor iPhone: iPhone XR
Nog steeds een krachtige telefoon: iPhone XS en iPhone XS Max

iPhone 11

De beste iPhone voor de meeste mensen

Plus:

– Geweldige camera
– Levensduur van de batterij
– Mooie kleuropties
– Verrassend veel waarde

Negatief:

– Schermresolutie kan beter
– Geen snellader in de doos

De nieuwe ‘standaard’ iPhone is de iPhone 11 en gelukkig is het een uitstekende telefoon. Dit is in principe de iPhone XR2, maar Apple heeft zich duidelijk gerealiseerd dat het geen zin heeft om de telefoon te laten lijken op een andere telefoon.

Er zijn veel overeenkomsten tussen de iPhone 11 en iPhone XR. De 11 behoudt het uiterlijk van de XR, met een glazen achterkant en veel beschikbare kleuren, maar is nu wel waterbestendiger dan voorheen. Het scherm is mooi en helder, al zou een betere resolutie op prijs worden gesteld.

Een grote upgrade voor de iPhone 11 is de nieuwe camera. Er zitten twee camera’s op de achterkant, allebei met 12 megapixels, waarvan je met de ene standaard opnamen maakt en met de andere ultrabrede foto’s. De resultaten zijn verbluffend en de 2x telelens is het enige wat echt ontbreekt als je deze vergelijkt met de duurdere Pro-modellen.

Ook de levensduur van de batterij en de prestaties zijn uitstekend. Je moet de dag gemakkelijk doorkomen zonder dat je naar de kabel hoeft te reiken en er is ook een draadloze oplaadfunctie beschikbaar.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Beste iPhones voor de prestaties

Pros:

– Geweldige camera
– Lange levensduur van de batterij
– Prachtige displays
– Eindelijk een snellader in de doos

Cons:

– 64GB nog steeds de basisopslag
– Ongelooflijk prijzig

De iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max zijn de telefoons die je wilt hebben als je het beste wilt van wat Apple te bieden heeft. Deze twee telefoons hebben geweldige schermen, drie camera’s aan de achterkant en het Max-model heeft de beste levensduur van een batterij die we in jaren op een iPhone hebben gezien.

Apple heeft niet veel veranderd qua design, maar heeft besloten om zich meer te richten op de technologie. De nieuwe A13 Bionic chipset in de telefoon is een absolute krachtpatser, terwijl het HDR-scherm ongelooflijk helder is.

Er zit zelfs een snelle lader in de doos die deze telefoons een stuk sneller doen opladen dan de slechte oplader die eerder werd aangeboden.

Niet alles is echter rozenkleur en manenschijn. De prijs is erg hoog en het kan nog hoger als je je realiseert dat 64GB gewoon niet genoeg opslagruimte is.

iPhone XS & iPhone XS Max

Nog steeds een krachtpatser

Pros:
Fantastisch scherm
Sterke prestaties

Cons:
Duur
Maakt niet optimaal gebruik van het grotere scherm van de Max.
Snelle lader niet inbegrepen

De kleurrijke OLED Super Retina-schermen die geschikt zijn voor Dolby Vision, plus de krachtige A12 Bionische chipset en 4 GB RAM die alles aan de binnenkant van de iPhone van stroom voorziet, maken deze modellen super intetessant voor elke telefoon-liefhebber.

Er is ook een TrueDepth-sensor voor zowel snelle Face ID ontgrendeling als Animoji. Wat de camera betreft, is er een prachtige dubbele 12-megapixelcamera met dubbele OIS op de achterkant.

De iPhone XS is voor iemand die de beste specificaties wilt hebben met dezelfde vormfactor als de iPhone X, terwijl de grotere iPhone XS Max een 5,8-inch display verwisselt voor een gigantisch 6,5-inch paneel dat ideaal is videos en gaming onderweg.

iPhone XR

Meest voor je Geld iPhone

Pros:

Geweldige levensduur van de batterij
XS-functies voor minder geld
Fantastische prestaties
Zeer capabele camera

Cons:

Geen snellader inbegrepen
Zal te groot zijn voor sommigen

Met de lancering van de iPhone 11 heeft de iPhone XR zijn prijs zien dalen. Als je een meer betaalbare iPhone wilt hebben die nog steeds een sterke koop is met alle prestaties van de XS dan blijft dit een geweldige keuze.

De telefoon maakt gebruik van dezelfde krachtige Apple A12 Bionic processor als de XS, draait dezelfde versie van iOS (dat is iOS 13) en heeft dezelfde primaire 12-megapixel OIS-backed camera. De verschillen liggen elders: het 6,1-inch Liquid Retina LCD-scherm is niet zo fraai als de HDR-geschikte OLED’s van de XS-lijn. Het formaat betekent ook dat de telefoon een aangename middenweg is tussen de twee andere iPhones die in 2022 werden gelanceerd.

Het ontwerp met een aluminium frame en een glazen achterzijde ondersteunt het draadloos opladen, de IP67-gecertificeerde stof- en waterbestendigheid en is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren: zwart, wit, blauw, koraal, geel en rood.

Het grote scherm betekent dat Touch ID volledig is verdwenen en zoals de inkeping van het scherm aangeeft, is Face ID nu de trend, die veilige gezichtsherkenning biedt voor het ontgrendelen van de telefoon en het betalen van transacties.

Hoe we elke telefoon testen

Om er zeker van te zijn dat onze uitspraken goed zijn, zorgen we ervoor dat elke telefoon die we beoordelen een rigoureus testproces doorloopt om ons te helpen een volledig geïnformeerde aanbeveling te doen. We gebruiken een mix van testen in de echte wereld en tests op basis van benchmarks, waarbij we gebruik maken van een aantal standaardtools in de sector.

Dit betekent dat we alles testen, van de levensduur van de batterij en de prestaties van de processor tijdens alledaagse taken, tot aan de kwaliteit van het gesprek en de kwaliteit van het scherm.

En als je nog steeds op zoek bent naar een telefoon en hebt besloten dat de Apple line-up misschien niet geschikt is voor jou, bekijk dan onze andere koopgidsen:

Beste Android-telefoon – onze gids voor de nieuwste en beste Android-specifieke telefoons
Beste phablet/grote telefoon – onze gids voor de beste grote telefoons
Beste Samsung telefoon – wat is wat in de wereld van Samsung
Beste cameratelefoon – telefoons voor de foto liefhebbers

Plaats een reactie