Beste Koffiezetapparaten in 2022

Niets maakt je dag zo succesvol als dat eerste kopje koffie. Terwijl sommige mensen er de voorkeur aan geven om hun gebruikelijke koffierondje te maken elders, is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om thuis te zetten. Zelfgemaakte koffie is een uitstekende manier om geld te besparen, en je kunt ermee leren om koffie te zetten precies zoals jij dat wilt.

Maar voordat je een keuze maakt voor een koffiezetapparaat, weet dat er meerdere soorten zijn om uit te kiezen: bijvoorbeeld espressomachines, druppelkoffiezetapparaten en Eenpersoons koffiemachines. Je moet ook rekening houden met de brouwkracht, capaciteit, gebruiksgemak, snelheid en duurzaamheid van een koffiezetapparaat. Onze beoordelingen gaan over al deze punten, plus de betaalbaarheid.

We hebben hier de beste koffiezetapparaten die op de markt zijn aanbevolen. Om jezelf volledig klaar te maken om de juiste aankoop te doen, bekijk onze beoordelingen om jezelf te informeren over de functies die je kunt overwegen voor je volgende koffiezetapparaat.


Type koffiezetapparaten

Het eerste wat je moet beslissen is wat voor soort koffiezetapparaat het beste bij je past. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende soorten.

Druppelkoffiezetapparaten

Een druppelkoffiezetapparaat zet een standaard kopje zwarte koffie door gemalen koffie te mengen met heet water en deze vervolgens door een filter te laten druppelen.

Voordelen:
Druppelkoffiezetapparaten kunnen grote hoeveelheden koffie tegelijk zetten.

U vindt er degelijke druppelkoffiezetapparaten voor een relatief lage prijs, vooral in vergelijking met de kosten van espressomachines.

Druppelkoffiezetapparaten zijn handig en gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen:
Als je een grote pot koffie maakt en deze warm houdt op de kookplaat, zal deze verschroeien en bitter worden.

Je krijgt niet altijd de beste smaak uit een druppelkoffiezetapparaat.

Espressomachines

Espressomachines werken door water onder druk – verwarmd tot bijna het kookpunt – door dicht opeengepakte gemalen koffie te persen, om een klein, intens gearomatiseerd scheutje koffie te krijgen.

Voordelen:
Je kunt uw espresso zo drinken of gebruiken om drankjes te maken zoals lattes, cappuccino’s, of zelfs ijskoffie en frappuccino’s.

Espressomachines kunnen zeer smakelijke koffie produceren.

Meestal kun je de sterkte van je brouwsel aanpassen.

Nadelen:
Een goede espressomachine kan vrij duur zijn.

Het kan enige tijd en oefening vergen om het maken van speciale dranken te perfectioneren.

Eénpersoons koffiezetapparaten

Koffiezetapparaten gebruiken enkelstuks pads of cups met gemalen koffie (en soms melkpoeder of aroma’s) om een gevarieerd aanbod aan dranken te produceren.

Voordelen:
Eenpersoonskoffiezetapparaten zijn uiterst handig en gemakkelijk te gebruiken.

Als je alleen woont of als je de enige koffiedrinker thuis bent, betekent dit dat je niet meer koffie hoeft te zetten dan je nodig hebt.

Je kunt pads kopen die cappuccino’s, lattes, gearomatiseerde koffie, thee, warme chocolademelk en nog veel meer kunnen produceren.

Nadelen:
Het gebruik van een plastic cup voor elke portie koffie is niet milieuvriendelijk.

Sommige modellen laten je je je eigen pads maken door je eigen keuze aan koffie toe te voegen, maar veel modellen laten je alleen hun keuze van koffie gebruiken, waardoor je keuze erg beperkt is.

Koffiekenners hebben regelmatig kritiek op de smaak en kwaliteit van koffie uit pads en cups.

Handmatige koffiezetapparaten

Hoewel we ons in deze gids niet op hen richten, vind je een reeks goedkope handmatige koffiezetapparaten op de markt.

Natuurlijk is er meer werk voor de gebruiker aan verbonden, maar ze kunnen nog steeds een goed kopje koffie produceren en er is ook geen elektriciteit nodig om ze te gebruiken. Ze kunnen levensredders zijn op een kampeerreis.

Populaire voorbeelden zijn de Franse pers en de Aeropress.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een koffiezetapparaat

.

Aantal kopjes

Bedenk voor hoeveel kopjes per ronde je je koffiezetapparaat nodig hebt om koffie te maken. Als jij de enige persoon in je huishouden bent die koffie drinkt, is een eenpersoons koffiezetapparaat of een koffiezetapparaat dat slechts een paar kopjes produceert ideaal. Aan de andere kant, als je een grote familie van koffiedrinkers hebt of je vaak mensen op bezoek hebt, zoek dan naar een model dat een groter aantal kopjes in één keer kan maken.

Voor modellen met meerdere koppen adviseert onze koffiedeskundige Francois: “De ‘Stop als je giet’ optie is een geweldige eigenschap. De machine stopt daarmee de koffiestroom wanneer de koffiepot wordt verwijderd, zodat je een kopje kunt inschenken voordat het apparaat klaar is met het zetten.”.

Brouwkracht en -controle

Sommige koffiezetapparaten geven je weinig informatie over hoe je koffie zal smaken, terwijl je met andere koffiezetapparaten je kopje koffie kunt verfijnen met de brouwkrachtregeling.

Bedenk je of je een fijnproever bent of dat je je koffie gewoon graag drinkt zoals hij komt. Als je kieskeurig bent over je koffie, kies dan voor een model dat je in staat stelt om de zetsterkte te bepalen en controleren.

Timer

Stel je voor dat je wakker wordt met een vers gezette pot koffie, klaar om te drinken. Als je kiest voor een koffiezetapparaat met ingebouwde timer, kan dit elke dag jouw realiteit zijn.

Deze functie is perfect als je niet goed functioneert voordat je je eerste kopje koffie drinkt of als je ’s morgens snel het huis uit moet.

Ingebouwde molen

Een ‘van-bonen-tot-kop’ koffiezetapparaat is voorzien van een ingebouwde molen, die elke keer de juiste hoeveelheid bonen maalt, zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen.

Hoewel we het erover eens zijn dat versgemalen koffie het lekkerst smaakt, kunt je hetzelfde resultaat bereiken met een goedkope koffiemolen. Machines met ingebouwde molen zijn meestal prijzig, dus we raden ze alleen aan als je een groot budget hebt en je je koffie-ervaring zo veel mogelijk uit handen wilt geven.

Drink keuze

Als je je koffie zwart drinkt – misschien met een beetje slagroom als je daar een keer zin in hebt – dan is een basis druppelkoffiezetapparaat alles wat je nodig hebt. Als je echter verlangt naar espresso of speciale dranken zoals cappuccino’s of lattes, overweeg dan een espressomachine met een stoomarm voor het verwarmen en opschuimen van melk.

Eenpersoons koffiezetapparaten bieden ook pads en cups aan met een enorm aanbod aan dranken, klaar met een druk op de knop. Dit is een goede keuze als je van lekkere koffie houdt, maar er niet veel moeite in wilt steken.

Karaf

Sommige koffiezetapparaten worden geleverd met een thermische karaf om de dranken warm te houden, als alternatief voor een glazen karaf.

Prijs

Een fatsoenlijk koffiezetapparaat hoeft geen fortuin te kosten, maar het is zeker een investering waard, vooral als je een regelmatige koffiedrinker bent.

Basis druppelkoffiezetapparaten

Deze beginnen rond de 20 of 30 euro. De meeste van deze goedkope modellen kunnen niet concurreren met de duurdere merken, maar je kunt een paar hele goede vinden als je goed zoekt.

Midrange- en high-end druppelkoffiezetapparaten

Deze kosten van 50 tot 150 euro en omvatten modellen met thermische karaffen, programmeerbare instellingen, en veel andere toeters en bellen.

Eenpersoons koffiezetapparaten

.
Verwacht tussen de 50 en 125 euro te betalen voor deze modellen. Goedkopere modellen bieden over het algemeen minder controle over factoren zoals de grootte van de kopjes, en geven je weinig vrijheid over de te kiezen pads of cups.

Espressomakers

Deze kosten tussen de 40 en 350 euro voor thuismachines (professionele modellen kunnen wel duizenden euro’s kosten), maar het is onwaarschijnlijk dat je een model koopt voor veel minder dan 100 euro, dat een geweldige espresso maakt.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie