Beste Stofzuiger voor €500 of Minder in 2022

Als je altijd een budgetstofzuiger hebt gekocht, weet je misschien niet dat er een hele markt van stofzuigers bestaat met prijskaartjes eindigend met drie nullen. Deze stofzuigers bieden eigenschappen en accessoires aan die normaliter niet op minder dure stofzuigers worden gevonden, maar niet alle functies zijn het extra geld waard.

Hoewel het mogelijk is om veel geld uit te geven aan een stofzuiger, denken we dat tussen de 300 en 500 euro de prijs is, waarvoor je stofzuigers kunt krijgen met goede reinigingsprestaties en nuttige extra functies en hulpstukken zonder onnodig veel geld uit te geven. Met deze prijslimiet in het achterhoofd, hebben we een lijst van stofzuigers en robotstofzuigers samengesteld en getest om te zien welke het meest geschikt zijn om je het meest waar voor je geld te geven.


Wat je moet weten over draadloze stofzuigers

Kunnen Draadloze Stofzuigers Traditionele Stofzuigers Vervangen?

Snoerloze stofzuigers moeten voor het grootste deel worden gezien als aanvullende reinigingsmachine die je gebruikt tussen de zwaardere reinigingssessies in of in situaties waarin een gewone stofzuiger te omslachtig is. Dat gezegd hebbende, als je bereid bent om een hogere prijs te betalen, kan een draadloze stofzuiger concurreren met een gewone stofzuiger. Onze beste keuze heeft een zuigkracht die vergelijkbaar is met die van een gewone stofzuiger. Maar deze hoeveelheid zuigkracht heeft een prijs: je kunt de Dyson V11 Torque Drive voor dit reinigingsniveau slechts ongeveer 9 minuten gebruiken voordat hij zonder stroom komt te zitten en moet worden opgeladen.

Wat is het verschil tussen draadloze stofzuigers en handstofzuigers?

In veel gevallen is het enige verschil tussen een snoerloze stofzuiger en een handstofzuiger het lange verlengstuk van de snoerloze stofzuiger, waardoor de borstelkop de vloer kan bereiken. Hoewel zeldzaam, worden sommige twee-in-een modellen geleverd met een handstofzuiger die kan worden uitgenomen en gebruikt worden om te reinigen, zonder de vloerverlenging – een echte bonus wanneer je meubels of een trap wilt schoonmaken.

Wat je moet weten over stofzuigers

Met of zonder zak

.
Stofzuigers met zak bieden vaak een betere filtratie en stofbeheersing. Wanneer je een stofbak uit een stofzuiger zonder zak leegt, komt een percentage van het vuil terug in de lucht. Echter, stofzuigers in zakken worden minder vaak geleegd en kunnen daardoor een slechte geur ontwikkelen.

Vloertypes

Tapijt kan worden onderverdeeld in laagpolige, hoogpolige en gesneden pool categorieën. De meeste stofzuigers kunnen omgaan met hoog- en laagpolige tapijten, maar slechts een beperkt aantal stofzuigers is ontworpen om met gesneden pool tapijten om te gaan. Dit speciale type tapijt voelt superzacht aan omdat het zo dicht is, waardoor sommige stofzuigers er vast komen te zitten.

Voor harde vloeren zijn snoerloze stofzuigers met zachte rollen de beste keuze. Zachte houtsoorten kunnen krassen en beschadigingen krijgen door zwaar stofzuigergebruik. Bij twijfel, gebruik dan liever een bezem.

Wat levert meer betalen me op?

Na het testen van de stofzuigers van de afgelopen vijf jaar, hebben we inzicht in wat je allemaal voor je geld krijgt. In de tot-100-euro-categorie gaat elke extra dollar die je uitgeeft meestal naar meer vermogen. De modellen die we bij deze prijsklasse hebben getest, hebben allemaal dezelfde minimale reeks aan accessoires bij zich. Wanneer je een beetje meer uitgeeft, rond de 100 tot 300 euro, begin je gelaagdheid in bruikbaarheid en functies te zien.

We hebben het over meer hulpstukken, betere onderdelen waarmee de stofzuiger met je meebeweegt en betere garanties. Stofzuigers van boven de 300 euro zijn voor de premium markt. Wanneer we deze stofzuigers testen, zijn we op zoek naar borstelkoppen die geen krassen maken op delicate vloeren, ontwerpen die niet omvallen en motoren met voldoende vermogen om de dikste tapijten aan te pakken.

Je reinigingsstijl moet ook passen bij je levensstijl. Als je bijvoorbeeld in een klein appartement woont en veel tijd in uw auto doorbrengt, moet je wellicht je budget verschuiven naar een draadloze stofzuiger. Heb je een huis met meerdere verdiepingen met voornamelijk hardhouten vloeren? Dan gaat een sledestofzuiger je het beste van dienst zijn.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie