Beste Ruitenreinigers in 2022: Koopgids

Laten we eerlijk zijn, het schoonmaken van je ramen is een klus die je liever overslaat. Het is vervelend en tijdrovend. Gelukkig is er iets nieuws op de markt om je te helpen. Laat je water met azijn en je huishouddoekjes maar vallen en pak in plaats daarvan je ruitenreiniger op accu.

Ruitenreinigers zijn gebouwd om fijn vuil en stof van je ramen te verwijderen met behulp van een raamreinigingsspray, wat resulteert in een streeploze afwerking. Ze zijn ook zeer geschikt voor het verwijderen van condensatie uit ramen.

Dus waar moet je op letten wanneer je jouw ruitenreiniger koopt? Ten eerste, de gebruikstijd. Terwijl een ruitenreiniger met een gemiddelde gebruikstijd van 35 minuten prima geschikt is om in één keer een rondje door een bungalow te maken of je autoruiten schoon te maken, zullen mensen met een drie verdiepingen tellend herenhuis moeten accepteren dat er tussentijds meerdere keren moet worden opgeladen.

Ten tweede, moet je rekening houden met de vorm van de zuigmond – is het geoptimaliseerd om bij de strakste groeven van het raamkozijn te komen of is er een extra zuigmond nodig om in deze hoekjes en gaten te komen? Tot slot, de prijs. Bedenk hoe vaak je je ruitenreiniger gaat gebruiken en of het de moeite waard is om meer geld uit te geven voor een ruitenreiniger die je niet halverwege in de steek laat omdat hij moet herladen.

Types ruitenreinigers

Standaard handmodel

Deze zijn zo groot als een handreiniger, maar zijn gemaakt om vocht, stof en vuil op ramen op te zuigen zonder vlekken en strepen achter te laten. De motor zorgt voor een gerichte zuigkracht om vuil water op te zuigen.

Telescopisch

Deze ruitenreinigers werken op dezelfde manier als de handmodellen, maar hebben tevens een lange handgreep voor het reinigen van plafondhoge ramen. Ze zijn daarnaast ideaal voor kleinere personen die moeite hebben om de hoeken en gaten in de bovenkant van de ramen te bereiken of voor degenen die rugklachten willen voorkomen.

Robotisch

Met een handsfree robotunit is er geen training van het bovenlichaam nodig om glasheldere ramen te krijgen zonder strepen. Vul het apparaat met een reinigingsoplossing, druk op een knop en laat het apparaat zijn werk doen. Het nadeel? Dit soort reinigers zijn kostbaar en ondanks hun belofte om zonder toezicht te kunnen reinigen, kunnen sommige modellen toch toezicht nodig hebben.

Wat te overwegen voordat je tot kopen overgaat

Als je de specificaties van elke ruitenreiniger hebt doorgenomen, ben je beter in staat om een beslissing te nemen. Maar hoe weet je welke het beste bij je past? Hieronder vind je enkele algemene vragen die je jezelf kunt stellen bij het zoeken naar de perfecte ruitenreiniger:

Wat zijn je specifieke eisen?

Ieder individu kan andere eisen stellen aan een ruitenreiniger. Wat voor iemand anders geweldig werkt, hoeft niet noodzakelijkerwijs ook voor jou te werken. Het is dus aan jou om de criteria te bepalen. Op welke verdieping is je appartement? Heb je schuiframen? Hoe vaak moet je schoonmaken? Dit zijn allemaal specificaties waar je rekening mee moet houden.

Wil je een ruitenreiniger met snoer of snoerloos?

Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen. Als je een snoerloze ruitenreiniger gebruikt, heb je de vrijheid om in en rond het huis te reinigen zonder dat je wordt beperkt door een snoer. Maar een ruitenreiniger met snoer zorgt voor een constante stroomvoorziening en hierbij hoef je je geen zorgen te maken over opladen tijdens de reiniging.

Hoe zwaar is de stofzuiger?

Hoe zwaar de stofzuiger is, zal bepalen met hoeveel gemak je kunt reinigen. Als de reiniger te zwaar is, kan het reinigen van grote, verticale ramen problemen opleveren. Als het oppervlak groot is, kan het moeilijk zijn om het hele oppervlak in één keer te reinigen met een zware ruitenreiniger.

Hoe grondig is de reiniging?

Elke goede ruitenreiniger moet in staat zijn om je een vlekkeloze, streeploze reiniging te geven. Een streeploze reiniging is van het grootste belang.

Wat er tot nu toe beschreven is, zijn algemene vragen en checklists die je kunt volgen om de beste ruitenreiniger voor jouw behoeften te vinden. Maar misschien ben je ook op zoek naar specifieke tips om een weloverwogen keuze te kunnen maken:

Hoe goed werkt het bij het schoonmaken?

Een fatsoenlijke ruitenreiniger moet ten minste de volgende algemene doeleinden dienen:

Streepvrije reiniging: Elke basisruitenreiniger moet je een streeploze reiniging kunnen geven. Als je uit je raam kijkt en ondanks een grondige reiniging krassen, strepen en vlekken ziet, doet je ruitenreiniger zijn werk niet goed. De ruitenreiniger moet beschikken over het juiste gereedschap, de juiste uitbreidingen en faciliteiten om je een perfecte, vlekkeloze reiniging te geven.

Reiniging van de randen en hoeken: De ruitenreiniger moet een dynamische ruitenwisser hebben die je een grondige reiniging kan geven. Je moet in staat zijn om de ruitenwisser te navigeren op de manier die je wilt en in staat zijn om zelfs de lastige te bereiken gebieden te kunnen reinigen. Als de reiniger een flexibele nek heeft of als er ruitenwissers van meerdere breedtes in zitten, kan dit je erg helpen. Je zou in staat moeten zijn om de luiken, randen van het raam, de scharnieren, enz. zonder problemen te reinigen.

Veelzijdig: De ruitenreiniger moet niet alleen goed zijn voor het reinigen van ramen, maar moet ook in staat zijn om ander vuil in huis schoon te maken. Idealiter zou elk vlak oppervlak gereinigd moeten kunnen worden door de ramenreiniger.

Als je een fles water op de vloer hebt laten vallen of paneermeel op je aanrecht hebt gemorst, moet je zelfs deze kleine rommel met de ruitenreiniger kunnen schoonmaken. De meeste ruitenreinigers zijn ook goed voor het reinigen van douchewanden, vooral na een goed stoombad.

Lichtgewicht en Compact: Het is ideaal als de ruitenreiniger ook licht en compact is. In dat geval kun je de stofzuiger overal opbergen – in een bureaulade of zelfs in dat kleine kastje in de gang. Het is daarnaast belangrijk dat de stofzuiger licht van gewicht is, omdat de ramen meestal hoog zijn en een groot oppervlak hebben. Als je meerdere ramen met een zware ruitenreiniger moet schoonmaken, kan je je rug blesseren.

Hoeveel kost een ruitenreiniger?

Voordat je je ergens anders op richt, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Dit zal je helpen om de juiste keuze te maken zonder dat je je overweldigd voelt door alle verschillende opties. Er kunnen verschillende producten zijn die aantrekkelijke eigenschappen hebben, maar zodra je je budget kent, kun je prioriteiten stellen welke functies je geld waard zijn en welke niet.

Probeer tot op de bodem uit te zoeken wat de ene ruitenreiniger duurder maakt dan de andere. Heeft hij extra functies die hem onderscheiden? Denk er dan over na of deze extra functies voor jou ook nuttig zijn.

Iets anders wat je in gedachten moet houden en wat je kan helpen bij het bepalen van een budget is hoe vaak je het product zal gaan gebruiken. Hoe vaak maakt je je ramen schoon? Als het een keer in de twee maanden is of alleen wanneer het tijd is voor de voorjaarsschoonmaak, kan je misschien beter investeren in een goedkoper model.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie