Beste Papierversnipperaars in 2022: Koopgids

Een papierversnipperaar is een uitstekende manier om gevoelige documenten, oud papier, ongewenste tijdschriften en elk ander soort papierafval dat zich in je kantoor heeft opgehoopt, te vernietigen. Ze zijn ook geweldig om oude creditcards te vernietigen.

Er zijn verschillende soorten papier die je kunt versnipperen. Uiteraard wil je oude creditcards en documenten die persoonlijke informatie bevatten, versnipperen. Dit is van cruciaal belang voor de persoonlijke veiligheid en is de belangrijkste reden waarom de meeste gezinnen een papierversnipperaar kopen.

In dit tijdperk kan het weggooien of recyclen van intacte documenten met persoonlijke informatie als namen, adressen, bankgegevens of Burgerservicenummers helaas leiden tot identiteitsdiefstal.

Ondernemers worden extra gestimuleerd om een papierversnipperaar te kopen. Diverse instanties vereisen inmiddels dat werkgevers extra voorzichtig omgaan met documenten die persoonlijke informatie van hun werknemers bevatten.

Werknemers en bedrijven, of het nu gaat om een bank of een dakdekker, die zich niet aan privacywetten houden, kunnen te maken krijgen met juridische gevolgen, tot en met een enorme boete!

Hoewel je een professioneel bureau kunt inhuren om deze documenten voor je te vernietigen, kunnen deze diensten per jaar enkele honderden euro’s of meer kosten. Zelfs de uitgave van enkele honderden euro’s voor een papierversnipperaar zal je uiteindelijk duizenden besparen op de lange termijn.

Als het gaat om de bescherming van je identiteit en het vermijden van juridische gevolgen, is een paar honderd euro een zeer redelijke prijs om te betalen.

Dingen om te overwegen

In tegenstelling tot sommige aankopen, is het kopen van een papierversnipperaar een eenvoudige onderneming. Er zijn niet veel factoren om te overwegen. Het enige waar je echt naar moet kijken, is hoe goed en efficiënt een bepaald model de basisfuncties kan uitvoeren.

1. Aantal vellen

Papierversnipperaars worden gecategoriseerd aan de hand van het aantal vellen dat ze op elk moment kunnen versnipperen. Hoe hoger het aantal, hoe duurder de papierversnipperaar is, maar ook hoe sneller hij zijn werk kan doen.

Als je vaak honderden vellen tegelijk moet versnipperen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een papierversnipperaar die veel vellen per keer aan kan.

2. Storing

.
De meeste papierversnipperaars hebben een zeker risico op vastlopen. Goedkopere modellen hebben meer kans om vast te lopen dan andere modellen, en bij sommige modellen is het gemakkelijker om vastgelopen papier te verwijderen dan bij andere.

Sommige zeer hoogwaardige papierversnipperaars worden geleverd met garanties tegen papierstoringen.

3. Creditcards

Aangezien creditcards niet van papier zijn gemaakt, kunnen sommige papierversnipperaars, vooral goedkopere, moeite hebben met het versnipperen ervan of kunnen dat helemaal niet aan. Bedrijven die oude creditcards moeten versnipperen, zoals banken en kredietverenigingen, zullen ervoor moeten zorgen dat deze functie beschikbaar is.

4. Volume

Hoeveel papier kun je versnipperen voordat je je papierversnipperaar moet legen? Dit sluit aan bij de hoeveelheid papier die je ook per keer kunt versnipperen. Elk bedrijf dat een hoog volume papier versnippert, wil op zijn minst een middelmatig grote versnipperaar.

5. Soort snijmethode

De meeste papierversnipperaars gebruiken een kruiselings gesneden methode om documenten te versnipperen, maar er bestaan ook andere snijmethoden, waaronder microsnedes. De meeste mensen maken zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen over de manier waarop hun papierversnipperaar werkt, maar sommige versnipperingsmethoden zullen eerder vastlopen dan andere.

Papierversnipperaar Koopgids

Capaciteit

Een grote capaciteit van de afvalcontainer betekent een langere tijdsspanne tussen de afvalverwijdering. De versnipperingscapaciteit is afhankelijk van je behoeften; of het nu voor kantoor, commercieel of thuis is. Voor commerciële doeleinden zal een grotere afvalverwerkingscapaciteit nodig zijn in vergelijking met het gebruik thuis of op kantoor.

Veiligheidskenmerken

Naast nutteloze vellen papier zijn zeer vertrouwelijke documenten een belangrijke categorie die meestal versnipperd wordt. Bij het versnipperen van zeer gevoelige en vertrouwelijke documenten is het noodzakelijk om extra beveiliging te krijgen. Een interlock-veiligheidsfunctie geeft je die bescherming wanneer je niet kunt wachten tot alle versnipperwerkzaamheden zijn voltooid.

Geluidsniveau

Voor kantoor- en thuispapierversnipperaars die zich waarschijnlijk in je werkomgeving bevinden, kan te veel lawaai van de papierversnipperaar erg vervelend zijn. In een lawaaierige commerciële omgeving kan het juist niet erg storend zijn om een lawaaierige papierversnipperaar te hebben.

Type papierversnipperaars

Strooksnijder

Hier wordt het versnipperen in lange stroken gedaan. De lengte van de versnipperde strook is afhankelijk van het feit of de papierbladen in de lengte of in de breedte in het apparaat worden geplaatst.

Kruissnijder

Dit type papierversnipperaar biedt meer veiligheid omdat het papier in zeer kleine stukjes snijdt die niet herkenbaar zijn. Het duurt langer om de bak leeg te maken dan bij een papierversnipperaar met strooksnijder.

Papierversnipperaars FAQ

V: Hoe gebruik ik een papierversnipperaar?
A: Eerst moet je de papierinvoer vinden. Plaats vervolgens het papier dat je erin wilt versnipperen. Zodra de papierversnipperaar het papier detecteert, begint het apparaat de papieren te versnipperen.

V: Welke dingen kan een papierversnipperaar snijden?
A: Papierversnipperaars zijn vooral bedoeld voor het snijden van papier. Maar moderne papierversnipperaars kunnen ook CD’s/DVD’s, creditcards, nietjes en andere materialen doorsnijden, als dit is aangegeven door de fabrikant.

V: Hoe maak ik een papierversnipperaar schoon?
A: Verwijder de snijbladen. Gebruik daarna een blazer om verborgen deeltjes uit te blazen.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie