Beste Boenmachines in 2022: Koopgids

Iedereen die goed onderhouden, elegante en gladde vloeren serieus neemt, zal willen investeren in een van de beste boenmachines.

Het belangrijkste doel van deze machines is om de vloer gemakkelijk en snel te polijsten, schrobben of poetsen. Sommigen zijn geschikt voor kleine ruimtes of voor particulier gebruik, andere zijn zwaarder en geschikt voor commercieel gebruik. Ook de betrouwbaarheid, snelheid, draagbaarheid en effectiviteit verschilt per machine.

Om tot een aanbeveling voor je te komen, hebben we de beste type boenmachines die er op de markt verkrijgbaar zijn, met elkaar vergeleken. Maar voordat we verder gaan, is het nuttig om te weten naar welke functies we moeten kijken tijdens de aankoop.

De belangrijkste factoren om te overwegen

.
Vloertype: het type vloermateriaal bepaalt het soort boenmachine. Veel voorkomende soorten vloeren zijn hardhout, tapijt, composiet, tegels, marmer en beton.

Grootte: 33, 43, en 51 cm zijn de gebruikelijke grootte van een boenmachine. Hoe groter de machine, hoe meer dekking deze heeft. Voor kleinere oppervlakken kan het echter niet praktisch zijn als de machine erg groot is.

Hoeveelheid voetverkeer: Een gebied met veel voetverkeer wordt vuiler, meer gekrast en sneller dof dan een gebied met weinig verkeer. Het soort boenmachine dat hier gebruikt wordt moet robuuster en zwaarder zijn omdat het vaker gebruikt zal worden.

Paardenkracht:Hoger vermogen (PK) betekent dat een machine beter in staat is om zelfs veeleisende oppervlakken zoals beton, tapijt en hardhout aan te pakken. Een 2PK machine is veel beter dan een 1PK boenmachine.

< Strong>Snelheid: Dit varieert van 1000 tot 2500 RPM (omwentelingen per minuut), waarbij 1500 RPM goed is genoeg om de meeste toepassingen aan te pakken. Een machine met een snelheid van 2500 RPM is echter sneller en produceert een betere glans. Sommige toptypes worden geleverd met variabele snelheidsinstelling.

Merk: Het is aan te raden om te kiezen voor bekende merken die een goede reputatie hebben en al een tijdje op de markt zijn.

Wat is een boenmachine

Elk type vloer (ongeacht het type en de kwaliteit) zal in de loop van de tijd enigszins verslijten. Tegels verliezen glans en worden dof, en tegelvoegen worden vuil. Hardhouten vloeren raken versleten en tapijten hopen stof op.

Dus als je je levensduur van je vloer wilt verlengen, moet je hem regelmatig onderhouden. Dat is gemakkelijk te doen met een boenmachine die gericht is op het oplossen van problemen van bijna alle soorten vloeren.

Afwerking aanbrengen, was strippen, tapijtvuil losmaken, polijsten van hardhouten vloeren – dit alles wordt mogelijk met deze machine. We hebben de 5 beste boenmachines gekozen om je te helpen bij het maken van je keuze.

Nog een ander apparaat (compacter en nog steeds zeer effectief) om je te helpen bij het onderhoud van uw vloerbedekking is een nat-droge stofzuiger.

Welke functies je moet vergelijken

.

Functies

Als multifunctioneel apparaat is de boenmachine gericht op het uitvoeren van tal van functies die verband houden met het onderhoud van de vloer. Bovendien kan hij op bijna elke vloer functioneren.

Om de machine te kiezen die het beste aan jouw eisen voldoet, is het verstandig om na te denken over de reden waarom je een dergelijke machine nodig hebt. Er zijn machines die in staat zijn om schrobben, strippen en polijsten te combineren.

Sommige modellen zijn voorzien van opties voor stofzuigen en nat reinigen. Als je grote oppervlakken van harde vloeren moet verzorgen, is het eerst beschreven optie voldoende. Als je echter op zoek bent naar een apparaat om je te helpen bij het schoonmaken van je huis, dan heb je een machine met uitgebreide functies nodig.

Efficiëntie

Om te begrijpen hoe efficiënt een boenmachine is, moet je de borstelsnelheid, het vermogen en het reinigingstraject kennen.

De snelheid van de borstel is afhankelijk van het type vloer en de acties die je gaat uitvoeren. 150 – 175 RPM (omwentelingen per minuut) wordt beschouwd als een teken van semiprofessionele machines.

Deze snelheid is voldoende om tegels schoon te maken, dieptereiniging uit te voeren, oneffen betonnen oppervlakken te polijsten en tapijten te reinigen. Boenmachines met 400, 1000, 2000 en hoger toerental zijn perfect voor het polijsten van hardhouten vloeren en het strippen van was.

Semiprofessionele machines moeten ook krachtig genoeg zijn. Een hoog vermogen is een garantie voor een probleemloze werking en oververhittingsbeveiliging van de machine.

Het reinigingspad bepaalt hoeveel tijd en moeite je kwijt bent aan het reinigen, polijsten, enz. Als je een vloermachine nodig hebt om de vloerbedekking thuis te onderhouden, is een 25-38 cm reinigingspad voldoende. Maar voor grotere oppervlakken zoals kantoren, ziekenhuizen en winkels is 43 cm een betere optie.

Bruikbaarheid

De bruikbaarheid van een boenmachine is net zo belangrijk als de specificaties. Let bijvoorbeeld goed op het gewicht van de machine. Semiprofessionele modellen kunnen vrij zwaar zijn. Aan de ene kant biedt het in dat geval wel weer voldoende druk om oud vuil of ruwheid met succes te verwerken.

Aan de andere kant kan het dragen ervan een uitdaging zijn. Nog een belangrijke optie om te overwegen, die het verplaatsen van de machine een stuk gemakkelijker maakt, zijn wielen. Let er ook op dat de handgrepen breed genoeg moeten zijn en comfortabel genoeg om vast te houden.

De lengte van het netsnoer is ook van het grootste belang. Als je een vloermachine nodig hebt om grote ruimten schoon te maken, zorg er dan voor dat het netsnoer lang genoeg is om elke hoek te kunnen bereiken. Extra’s zoals een haak voor het opbergen van het snoer zullen zeker bijdragen aan de bruikbaarheid van een vloermachine.

Het laatste, maar niet het minste, zijn de hulpstukken. Sommige fabrikanten leveren hun machines niet altijd met alle benodigde pads en borstels. Je zou het een nadeel kunnen vinden. Het geeft je echter wel de mogelijkheid om specifiek die hulpstukken te kiezen die beter aan jouw eisen voldoen.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie