Beste Drinkflessen in 2022: Koopgids

Herbruikbare waterflessen zijn een must voor iedereen die zijn of haar dorst wil lessen zonder een vuilstortplaats van on-afbreekbaar plastic achter te laten. Maar net als bij reisbekers is het kiezen van een waterfles niet zo eenvoudig als simpelweg de mooiste of goedkoopste optie aanschaffen.

Als je fles meestal op je bureau op het werk gaat staan, dan zijn je behoeften heel anders dan als je een lichtgewicht fles wilt voor een fijne weekendwandeling of een lekvrije fles die in je sporttas kan rammelen zonder alles binnenin nat te maken.

Welk type fles is het beste voor jou?

Elk flessenmateriaal heeft zijn eigen sterke punten, en het kennen van de voordelen van elk materiaal zal je helpen om een fles te vinden waar jij het gelukkigst mee zal zijn. Het enige type fles waarmee je drankjes warm of koud kunt bewaren, zijn vacuümgeïsoleerde flessen.

Elk ander type fles kan dit niet, en bij deze andere typen zal er condensatie aan de buitenkant vormen wanneer je koud water in de fles doet. Bekijk de uitsplitsing hieronder voor meer verschillen:

Vacuüm geïsoleerde flessen zijn de beste manier om je water een hele dag super koud te houden, of om drankjes tot vijf uur lang warm te houden. Deze geïsoleerde flessen hebben twee binnenkamers, één voor het water en één vacuümkanaal die hier omheen valt. Dit blijkt een zeer effectieve methode voor isolatie te zijn, maar door deze opzet zijn deze flessen wel zwaarder.

Glazen waterflessen zorgen ervoor dat je geen last hebt van een plastic of metalen bijsmaak en chemicaliën/ BPAs. De mogelijkheid om te zien hoeveel vloeistof er nog over is, zonder de fles op te pakken of te openen is een mooi pluspunt.

Allen waren bedekt met een siliconen hoes voor druppelbescherming (er zijn geen flessen gebarsten of verbrijzeld in onze druppeltests), maar glas en siliconen zullen je water niet isoleren. Condensatie werd gevormd op alle glas- en siliconenoppervlakken, hoewel de siliconenhulzen wel hielpen om de grip te verbeteren.

Roestvrijstalen flessen zijn een effectieve en goedkope optie. Ze zijn niet-reactief, BPA-vrij en licht van gewicht in vergelijking met glas of hun geïsoleerde roestvrijstalen tegenhangers. Je kunt er geen warm water of warme drankjes in doen zoals aangegeven door de fabrikanten (en je zal je handen verbranden). Maar als je gewoon iets nodig hebt voor een korte tijd en je geeft niet om isolatie, dan is deze optie het meer dan waard.

Sommige mensen geven de voorkeur aan glas om de metaalgeur of -smaak te vermijden, maar we vonden niets mis met de smaak van deze flessen. We hebben ook één aluminium fles getest, die iets lichter maar verder vergelijkbaar is.

Plastic waterflessen zijn gericht op sport en training. Zelfs als je hem niet voor die doeleinden gebruikt, kan je nog steeds profiteren van hun sportieve design eigenschappen. Drie van de door ons geteste flessen hadden een klapdeksel waarmee je met één hand kon drinken, wat we erg prettig vonden.

Ze zijn ook licht van gewicht in vergelijking met glazen en geïsoleerde flessen. Elke fles die we getest hebben, is gemaakt van Tritan, een materiaal dat beweert vrij te zijn van BPA’s, oestrogene en androgene activiteit. We vonden echter nog steeds dat deze flessen de sterkste geur hadden.

Opvouwbare waterflessen, zijn perfect als je op reis of aan het wandelen bent en je hebt slechts beperkte ruimte. Ze zijn ongelooflijk dun en veruit de lichtste optie – opvouwbare flessen die we getest hebben gewogen acht keer minder dan geïsoleerde flessen en vier keer minder dan onze geteste plastic flessen. Deze hebben wel een geur, maar die gaat meestal weg na een paar wasbeurten.

Hoe kiezen we de beste flessen om te testen

Er zijn veel mogelijkheden voor waterflessen, dus we zijn begonnen met het beperken van onze lijst van finalisten door alleen die te selecteren die aan specifieke criteria voldoen. Waterflessen worden gemaakt van verschillende soorten materialen en komen in verschillende stijlen, dus hebben we vijf van de meest populaire types getest.

Elke fles die we hebben gekozen past bij deze criteria:.

Watercapaciteit De fles heeft voldoende capaciteit om de dorst te lessen, maar het is niet zo groot dat het lastig zou zijn om te sjouwen. Veel merken hebben grotere flessen met een capaciteit van 1 liter en zelfs 2 liter.

Ze zijn goed beoordeeld: Flessen die door andere recensenten werden geprezen, en flessen op Amazon’s bestsellerlijst kregen een streepje voor op de rest.

Minder problemen met kwaliteit: Flessen die een meer dan gemiddelde geschiedenis hebben van klachten over kwaliteit, lekkage of andere functionele issues werden weggelaten.

Ze zijn niet al te gespecialiseerd: We vermeden flessen die ontworpen waren voor zeer specifieke taken, zoals fietsen.

Waarom een herbruikbare waterfles?

Omdat wegwerp plastic waterflessen funest zijn voor het milieu. Om te beginnen komt slechts één op de vijf wegwerpartikelen in recyclingcentra terecht. Aangezien het tussen de 450 en 1000 jaar kost om plastic volledig af te breken (erger nog, flessen gemaakt met polyethyleentereftalaat zullen helemaal niet biologisch afbreekbaar zijn), waardoor een heleboel afgedankte drinkflessen achter blijven op onze planeet.

Voeg daarbij het feit dat meer dan 1,5 miljoen vaten olie per jaar worden gebruikt voor de productie van plastic waterflessen en het lessen van je dorst met een plastic fles wordt een mijnenveld van milieuproblemen.

Wat zijn de beste waterflessen? Kunststof of glas?

Van het soort materiaal tot de stijl van de dop, de beste waterflessen kunnen worden aangepast aan je specifieke behoeften. Vacuümgeïsoleerd roestvrijstaal is bijna onverslaanbaar als het gaat om het koel houden, maar het is gevoelig voor deuken als het valt en kan een metalen smaak achterlaten.

Plastic – ga op zoek naar BPA-vrij – is licht van gewicht, stevig, goedkoop en gemakkelijk schoon te maken, dat is de reden waarom het een goede keuze is voor atleten. Maar het is niet geïsoleerd en kan smaken en geuren afgeven.

Glazen waterflessen brengen geen onaangename geuren of smaken over (en kunnen fashionistas aanspreken), maar ze zijn zeker zwaarder, duurder en breekbaarder, waardoor het minder ideaal is als het gaat om draagbaarheid/duurzaamheid.

Je zal ook klapdeksels willen overwegen ten opzichte van schroefdoppen. Deze push/pull-ontwerpen kunnen eenvoudig met één hand worden opgeklapt en zorgen voor een soort rietje of tuit om uit te drinken. Het andere type dop moet actief met twee handen worden losgemaakt, maar is minder gevoelig voor breuken en is gemakkelijker schoon te maken en te desinfecteren.

Hoe reinig ik een waterfles?

Als je je waterfles voortdurend gebruikt en bijvult, denk je misschien dat er geen reden is om hem regelmatig te wassen: vullen is toch zo goed als een spoelbeurt?

Eigenlijk niet zozeer. Bacteriën houden van vocht, zelfs als je je fles drie of vier keer per dag spoelt en bijvult, zal deze alsnog goed gewassen moeten worden. We raden aan om het eens per 24 uur te doen.

Als je een vaatwasser bezit, stop je fles er dan in en laat de reiniging beginnen – maar controleer eerst of je fles vaatwasmachinebestendig is. De meeste fabrikanten zetten deze informatie op de bodem van de fles. Als je het niet op de bodem kunt vinden, kijk dan op de website van de fabrikant voor de gegevens. Of de fles nu vaatwasmachinebestendig is of niet, alle waterflessen, of ze nu van glas, plastic of roestvrijstaal zijn, kunnen worden gewassen in een gootsteen in een heet sopje.

Om je waterfles te reinigen in de gootsteen, begin je met het legen van je fles. Laat vervolgens de dop in het afwaswater liggen (waardoor het water de kans krijgt om eventueel vuil dat zich in de groeven binnenin het deksel hebben verzameld, los te maken) en schrob het binnenste van de fles met behulp van een flessenborstel, zoals deze, eruit.

Spoel de fles nu af met schoon water en laat hem aan de lucht drogen voordat je je aandacht op de dop van de fles richt. Schrob de dop met behulp van de borstel, zowel van binnen als van buiten, en spoel de dop af voordat je hem droogt.

Als je net over de griep of een verkoudheid heen bent, of je fles is gebruikt om niet-drinkbaar water mee te nemen, kun je overwegen om je waterfles te desinfecteren met een zwakke bleekoplossing. Om de oplossing te maken, voeg een eetlepel chloorbleekmiddel toe aan een liter water.

Dompel uw waterfles en het deksel in de oplossing en laat ze vijf minuten in de oplossing staan. Na deze vijf minuten, spoel je je fles met schoon water, droog hem af en je bent klaar om er opnieuw uit te drinken.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie