Beste Broodrooster

Of je nu perfecte toast wilt zoals in een hotel, of als je op zondagmiddag iets lekkers wilt opwarmen, een broodrooster is onmisbaar in je keuken. Een goede toaster zorgt voor gelijkmatig gebruind brood. Hij moet makkelijk in het gebruik zijn en nog makkelijker om schoon te maken. Dit zijn de beste broodroosters, uitgekozen na urenlang onderzoek, tests van experts, en beoordelingen van consumenten.

Belangrijke kenmerken

Aantal sneetjes
Broodroosters kun je krijgen voor 2 of 4 boterhammen. Welke je kiest hangt dus af van de grootte van je huishouden en hoeveel brood je eet. Een broodrooster voor 4 sneetjes is handig voor gezinnen. Deze zijn alleen wel een stuk groter, dus zorg dat je genoeg ruimte hebt. Om energieverspilling te voorkomen, kun je het beste een broodrooster met een eco-modus nemen. Daarmee kun je bijvoorbeeld 1 of 2 sneetjes roosteren, zonder dat de andere sleuven opwarmen.

Gebruiksgemak
Kijk of de bediening makkelijk te begrijpen en gebruiken valt, bijvoorbeeld door pictogrammen of tekst, en met standaard knoppen die voor de meeste gebruikers geschikt zijn.

Ontdooistand
Als je je brood uit de vriezer haalt, kun je het met een broodrooster ook snel ontdooien. Zelfs onze goedkoopste broodrooster, de Kambrook The Smarter Choice KTA120, heeft deze functie.

Opwarmstand
Als je je geroosterde brood niet meteen opeet en het is afgekoeld, kun je het met de opwarmstand weer opwarmen. Ook hiervoor geldt dat zelfs de meest betaalbare broodrooster deze functie heeft.

Kruimmellade
Een broodrooster moet een gemakkelijk uitneembare kruimelbak hebben. Nog beter is als deze aan de voorkant zit, zodat je hem makkelijk uit kunt schuiven.

Sleuflengte
Als je iets anders wilt maken dan standaard brood, bijvoorbeeld ciabatta, let dan goed op de sleuven. Je kunt dan beter een broodrooster met een lange sleuf nemen. Je hoeft hier niet per se meer voor te betalen. Een long-slot toaster kun je al voor €35 kopen.

Wat krijg je als je meer uitgeeft?
Voor de kwaliteit van de toast maakt het niet zoveel uit, maar een duurdere broodrooster zoals de Dualit NewGen ziet er wel bijzonder mooi uit.

LED-indicator
Als je wilt zien of je toast al klaar is, dan kun je zoeken naar een broodrooster met een LED-indicator. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hendel
Om te voorkomen dat kleinere broodjes vast komen te zitten in het broodrooster, hebben sommige een hendel met een lift om het rooster omhoog te halen. Zo verbrand je niet je vingers terwijl je het brood eruit wilt halen.

Gemotoriseerde lift
Om het hotelgevoel helemaal compleet te maken, kun je een automatische lift nemen. In plaats van dat je brood omhoog knalt, wordt het langzaam omhoog verplaatst. Alleen onze winnaar van Breville biedt deze functie.

Meerdere instellingen
Naast het ontdooien en opwarmen hebben sommige broodroosters nog andere instellingen voor specialiteiten, zoals voor bagels.

Preview-functie
Voor als je brandlucht ruikt, of als je ongeduldig wacht op de perfecte toast, hebben sommige broodroosters een preview-functie. Daarmee kun je de voortgang controleren, zonder het proces te onderbreken.

Dubbele bediening
In plaats van de eco-modus, die slechts één sleuf verwarmt, kun je ook kiezen voor een broodrooster met dubbele bediening. Daarmee kun je voor meerdere sleuven verschillende programma’s gebruiken. Handig als je toast voor meer dan één persoon bereidt, of verschillende soorten brood gebruikt.

Mooi uiterlijk
Als je een prachtige broodrooster wilt die bij de stijl van je keuken past, kun je wat meer uitgeven voor de retro-styling van Smeg of Dualit.

Conclusie
Met een goede broodrooster kun je altijd snel gelijkmatig gebruinde toast maken, precies zoals jij het wilt. Hij is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, en wordt zo een onmisbaar onderdeel van je keuken.

Plaats een reactie