Beste Bureaustoel

Ouderdom brengt veel positieve dingen met zich mee, zoals een goede reden om niet tot 1 uur ’s nachts te willen feesten. Het brengt ook minder fijne dingen mee, zoals de mogelijkheid om door je rug te gaan wanneer je vooroverbuigt en allerlei pijntjes waarvan je zweert dat ze er een maand geleden nog niet waren. Houd je rug tevreden tijdens het thuiswerken door te investeren in een goede bureaustoel. De beste bureaustoel houdt je rug goed ondersteund, is aan je maat aan te passen en hij houdt je koel als het zweet je uitbreekt door je enorme inbox. Hier zijn onze keuzes voor de beste bureaustoel voor thuis, waaronder ergonomische en netstoffen bureaustoelen, gekozen uit uren van onderzoek en online shoppen.

Waar moet je op letten?
Hier is waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de beste bureaustoel.

Verstelbaarheid
Het belangrijkste waar je op moet letten – en wat een bureaustoel onderscheidt van een eetkamerstoel – is hoe je de stoel aan jouw lichaam en behoeften kunt aanpassen. Hoe groter het bereik van de dingen die je kunt verstellen, hoe groter de kans op een comfortabele stoel. Zoek naar verstelbare armleuningen, lendensteun (onderrug) en hoogte.

Lendensteun
Je lendenen zijn het onderste deel van je rug. Als je stoel die niet goed ondersteunt, zal je lendenstreek het je laten weten – hij zal stijf en pijnlijk zijn en je houding doen inzakken. Zoek naar een goede lendensteun met extra bekleding die past bij de natuurlijke ronding van je onderrug. Sommige stoelen hebben er geen. Andere hebben rondingen die zo groot zijn dat ze je naar voren duwen, wat niet ideaal (of comfortabel) is.

Materiaal
Tuurlijk, op een leren stoel zitten voelt misschien luxueus aan, maar het zal ook behoorlijk warm en zweterig worden. De meeste bureaustoelen hebben zachte, comfortabele en ademende stoffen bekleding.

Armleuningen
Armleuningen zijn een handige eigenschap. Ze ondersteunen je armen zodat je ze minder zelf omhoog hoeft te houden tijdens het typen. Ze houden ook je armen in de juiste stand ten opzichte van je lichaam, op ongeveer 90 graden. Het is handig als je je armsteunen kunt verstellen en als ze duurzaam zijn, maar deze dingen zijn niet essentieel.

Vulling
Zorg ervoor dat je stoel voldoende vulling biedt. Dit ondersteunt en dempt je lichaam en maakt een comfortabele ‘wieg’ voor je om in te zitten.

Wieltjes
Wieltjes helpen je te voorkomen dat je je hoeft uit te rekken en voorover moet buigen om dingen te pakken. Bovendien kun je gemakkelijk dichterbij je bureau zitten en je er ook vanaf duwen als je moet opstaan. (Wieltjes transformeren stoelen ook in uitstekende gangracers voor de Olympische Kantoorspelen op de rustigere dagen).

Hendels
Veel verstelmogelijkheden, veel hendels. Deze hendels moeten aangedreven zijn door gas voor gemakkelijk, krachtig gebruik. Ze moeten ook gelabeld zijn zodat je weet wat je verstelt. Ze moeten zo geplaatst zijn dat je niet te veel hoeft te strekken om ze te kunnen bereiken.

Wat je krijgt als je meer betaalt
Betaal meer en je krijgt er een bureaustoel voor terug met meer techniek en functies om je comfort te verhogen. Echter, zitten en werken in een bureaustoel kan subjectief zijn. Wat 1 recensent kan waarderen, kan een ander haten. De beste manier om uit te vinden of een stoel goed bij je past, is door hem in de winkel te gaan uitproberen. Of kies er een met een goed retourbeleid.
Het enige andere echte verschil dat we vonden is het materiaal. Duurdere stoelen hebben vaak netstof, dat ademend is en lucht laat circuleren zodat je geen bezwete rug krijgt.

Plaats een reactie